Zaloguj się do konta

Jaka wędka na spławik ?

utworzono: 2012/07/31 14:35
kazkonger

Witam. Chciałbym zakupić wędke na spławik typu float nie dłuższą niż 4m w granicach 50 zł. Na oku mam to http://allegro.pl/wedka-konger-carbomaxx-tele-float-360-25g-gratis-i2463109646.html 

Proszę jakieś opinie na temat tej wędki ewętualnie zaproponować inną.

Pozdrawiam :)

[2012-07-31 14:35]

damian-kozlik

Skoro szukasz czegos w cenie do 50 zl, tzn, ze szukasz czegos uniewersalnego - float.?

Granice 3,6 - 3,9m najlepsze rozwiazanie moim zdaniem.

Nie zaproponuje ci dobrego rozwiazania, dawno nie orientowalem sie na rynku wedzisk. Dlatego ktos moze ci cos ciekawego zaproponuje.

Zwroc uwage na wykonczenie wedziska za 50 i takiego za 150. Zobaczysz ze material sie zmienia... nie bez powodu ;)

Nie kupuj taniochy - z dosw. wiem ze szlak trafi przy lepszej okazji. Szukaj drozszych/polecanych/sprawdzonych wedzisk.

Zeby nie kombinowac, szukaj z tego gatunku z wysokim Cw. 

[2012-07-31 15:17]

sidorrr

po mojemu to badziew,wątpie żeby wytrzymała hol jakiegos wiekszego lina albo karpika wydaje mi sie że do 50zł to raczej ciężko bedzie cos znalezc? od 3 sezonów mam taki kijek mistrall olympic i  3,90 już niejedną rybkę wytrzymał kosztował cos koło 100zł wtedy, teraz pewnie jest tańszy. a tak wogóle to polecam ci odległościówke super sprawa. [2012-07-31 15:20]

rafiks

dobra wędka mam taką  [2012-07-31 19:48]

kazkonger

Skoro szukasz czegos w cenie do 50 zl, tzn, ze szukasz czegos uniewersalnego - float.?

Granice 3,6 - 3,9m najlepsze rozwiazanie moim zdaniem.

Nie zaproponuje ci dobrego rozwiazania, dawno nie orientowalem sie na rynku wedzisk. Dlatego ktos moze ci cos ciekawego zaproponuje.

Zwroc uwage na wykonczenie wedziska za 50 i takiego za 150. Zobaczysz ze material sie zmienia... nie bez powodu ;)

Nie kupuj taniochy - z dosw. wiem ze szlak trafi przy lepszej okazji. Szukaj drozszych/polecanych/sprawdzonych wedzisk.

Zeby nie kombinowac, szukaj z tego gatunku z wysokim Cw. 

To oczywiste że lepsze wędzisko kosztuje znacznie drożej, ale dzięki za rade będe zbierał na lepszą
;) [2012-07-31 20:20]

getka

a ja bym nie brał kongera akurat z tych tańszych bo są słabe i trafiają się buble szukaj w mikado jakość lepsza a 5 zł droższa sam się przekonałem po zakupie i odsyłaniu wędek kongera połowa się rozkładała a reszta wypadała bo była za luźna a mikado bez zarzutu/.
[2012-07-31 20:31]