Jaka to łódź ?
utworzono: 2012/10/15 12:09
Dziób i rufa przypomina Cameo ale ktoś chyba ją nieźle popsuł. Jeżeli długośc w granicach 4 m pawęż na 40 cm to raczej jakaś była motoróweczka. Napisz coś o ciężarze i czy włókno grube szczególnie z tyłu. Zrób fotkę spodu to coś więcej Ci powiem. Czy warto remontować ? Zawsze warto . Tylko w tym stanie zrobił bym z niej łódkę odkrytą a nie powracał do motorówki. Trzeba wstawić w tym przypadku rozpórki bądź ławkę środkową , dorobić ze dwie komory - fajne schowki dla usztywnienia i wyciąć pokrycie dziobu. Znalazło by się jakiś patent. Pytanie jeszcze w jakim stanie jest dno i czy nie trzeba zbyt dużo naprawiać żelkotów czy włókna bo to już koszty. W załączeniu zdjęcie jak moim zdaniem mógł wyglądać oryginał.
[2012-10-15 12:41]
Dziób i rufa przypomina Cameo ale ktoś chyba ją nieźle popsuł. Jeżeli długośc w granicach 4 m pawęż na 40 cm to raczej jakaś była motoróweczka. Napisz coś o ciężarze i czy włókno grube szczególnie z tyłu. Zrób fotkę spodu to coś więcej Ci powiem. Czy warto remontować ? Zawsze warto . Tylko w tym stanie zrobił bym z niej łódkę odkrytą a nie powracał do motorówki. Trzeba wstawić w tym przypadku rozpórki bądź ławkę środkową , dorobić ze dwie komory - fajne schowki dla usztywnienia i wyciąć pokrycie dziobu. Znalazło by się jakiś patent. Pytanie jeszcze w jakim stanie jest dno i czy nie trzeba zbyt dużo naprawiać żelkotów czy włókna bo to już koszty. W załączeniu zdjęcie jak moim zdaniem mógł wyglądać oryginał.
[2012-10-15 12:44]witam,dł to 3,70 szer.1,50 wys,55. tam właśnie były ławki na tyle na środku i zaraz przy rufie.W podłodze ma parę dziur jak by ktoś złośliwie łomem zrobił. [2012-10-15 21:56]
witam,wymiary łodzi to.dł3,70 szer.1,50 wys.55 tam właśnie są ślady po starych ławkach. Jeżeli chodzi o podłoge to jest kilka dziur ,wygląda to tak ja by ktoś łomem zrobił. [2012-10-15 22:12]
postanowiłem wyremontować łódeczke,towar typu żywica,utwardzacz i mata już zakupiona.Żelkot wygląda na ok. Mam tylko pytanie,czy na topkot mogę kłaść matę z żywicą? czy muszę go do zera usunąć? [2012-10-17 20:32]
postanowiłem wyremontować łódeczke,towar typu żywica,utwardzacz i mata już zakupiona.Żelkot wygląda na ok. Mam tylko pytanie,czy na topkot mogę kłaść matę z żywicą? czy muszę go do zera usunąć?
Przynajmniej zmatowić...
No i nie wiem po co chcesz kłaść na zewnątrz matę jak mówisz że żelkot dobry?...
[2012-10-17 23:31]