Jaka przynętę wybrać.?
utworzono: 2019/09/17 20:46
Witam, piszę z takim zapytaniem. Co jest grane?! Tutaj krótka historia: Piękna pogoda, ptaszki cwierkaja więc Jakub stwierdził że wybiera się na ryby. Cel- Karp gigant. Wszystko pięknie ładnie, zapakowany ruszyłem na staw komercyjny. Rozbiłem swój cały sprzet. Zacząłem łowić karpia życia. Mija godzina, dwie godziny, trzy godziny, sześć godzin a tu w siatkę tylko 3 leszcze. Wszystko pięknie ładnie by było gdyby nie to że mężczyzna siedzący na kladce obok w tym samym czasie miał już na koncie około 5 karpi. O co tutaj chodzi. Jaka przynętę używać? Jakieś sugestie? Jakieś własne sekreciki (sposoby) na karpia giganta? Pozdrawiam Jakub :) [2019-09-17 20:46]
Zależy na jaką metodę łowisz, ale zazwyczaj na stawach hodowlnaych, to przynajmniej ja zawsze mam wyniki na pellet, nece drobnym ( 4mm) pelletem i kukurydza, łowie zazwyczaj na pellet 8 mm. [2019-09-18 09:05]
Cóż my możemy doradzić nie znając specyfiki łowiska.Była okazja zapytać kol.łowiącego te karpie.Nie skorzystał kolega więc dalej wielka niewiadoama do rozszyfrowania.Pozdrawiam. [2019-09-18 16:46]
WiÄc tak, lowilem na metodÄ, haczyk z wĹosem, Ĺťaneta pelet 0.2 mm bodajĹźe mielonka . Na wĹosie kulka proteinowa (stosowalem kilka krab, banan, wanilia, truskawka [2019-09-18 18:51]
WiÄc tak, lowilem na metodÄ, haczyk z wĹosem, Ĺťaneta pelet 0.2 mm bodajĹźe mielonka . Na wĹosie kulka proteinowa (stosowalem kilka krab, banan, wanilia, truskawka [2019-09-18 18:51]
Po pierwsze nie pisz dwóch postów jednego pod drugim w odstępie 1 minuty, od tego jest zakładka "edytuj", ktora przeważnie funkcjonuje. Po drugie zwracaj uwagę na liternictwo, bo chińskie hieroglify nie ułatwiają czytania, jeśli ktoś nie studiował sinologii. Po trzecie nie klikaj dwukrotnie na "Publikuj", to nie będą Ci się posty dublowały. Po czwarte nie obrażaj się za dowcip, tym bardziej zakończony ;)) Po piąte zadając pytanie opisuj szczegółowo warunki łowienia, a gdy ktoś pyta o szczegóły odpowiadaj rzeczowo i na temat.
Pozdrawiam i życzę udanych połowów. [2019-09-19 08:53]
Po pierwsze wpadĹy dwa posty bo w aplikacji nie widnieje opcja edytuj, po drugie nie moja wina ze ta aplikacja nie toleruje polskich znakĂłw i pojawiajÄ siÄ chiĹskie znaki a po trzecie odpowiedziaĹem od razu rzeczowo i na temat :) dziÄkujÄ [2019-09-19 15:52]
Można pomyśleć, że to promocja, dwa w cenie jednego. Ja jeżeli napiszę posta na telefonie, to czasami wychodzą dwa zamiast jednego.Trzeba uważać, żeby dwa razy nie klikać "publikuj" [2019-09-19 16:10]
Ehh kolejna osoba myśląca tokiem, pojade na komercje to złowie gigantaz życiówke. Nie prawda, nawet najmniejsza komercja rządzi się swoimi prawami i smakami :). Na nie wielkiej komercji próbowałam półtora roku, pierwszy rok czas testów kulek, smaków. Drugi rok gdy już poznałam wodę okazał się strzałem w 10-tke gdzie zostały złowione największe ryby tego zbiornika przezemnie, Już ten rok zostałtam całkowicie odpuszczony. Wstrzelenie się w smak ryby i przyzwyczajenie jej do jednego smaku gwarantuje sukces. Musisz to robić metodą prób i błędów, nie zrażać się. Nie wyjdzie jeden dzień, drugi, trzeci, to nic naprawdę. Trzeba dobrać odpowiednią przynętę i obserwować wodę, co się na niej dzieje i gdzie. Widzę wyminiłeś tylko smaki kulek, sądząć po nich stwierdzę że twój wybór padł na firme Traper która jeśli chodzi o przynęty karpiowe nie ma nic do karpiarstwa i stawania przy innych kulach, nawet Polskiego rynku który jest naprawdę bogaty. Zacznij od lektur, sporej ilości, idzie jesień więc czas na największe konie :). I cały czas próbuj. Powodzenia :) [2019-09-19 18:54]
Po pierwsze wpadĹy dwa posty bo w aplikacji nie widnieje opcja edytuj, po drugie nie moja wina ze ta aplikacja nie toleruje polskich znakĂłw i pojawiajÄ siÄ chiĹskie znaki a po trzecie odpowiedziaĹem od razu rzeczowo i na temat :) dziÄkujÄMożesz to przełożyć na polski? :(
[2019-09-22 22:08]
Po pierwsze wpadĹy dwa posty bo w aplikacji nie widnieje opcja edytuj, po drugie nie moja wina ze ta aplikacja nie toleruje polskich znakĂłw i pojawiajÄ siÄ chiĹskie znaki a po trzecie odpowiedziaĹem od razu rzeczowo i na temat :) dziÄkujÄMożesz to przełożyć na polski? :(
[2019-09-22 22:09]