Witaj,
generalnie jestem zdiwiony, równiez jedną z plecionek mam berkleya tyle tylko ze 0,12, łowie na nią już 2 sezony i pewnie jeszcze z 2 pociągnie, byc moze trafiłeś jakąś starą co poleżała troszkę na półce, ale to być moze, teraz kupiłem Dragona HM 8 czy jakoś tak ( taka szara ) kilku znajomych ma ją już od jakiegoś czasu i są zadowoleni, jednak używam cieńszych rozmiarów, max 0,14
(2012/01/16 21:52)
Witam wszystkich wędkarzy.Zwracam się do panów z pytaniem "Jaką plecionkę wybrać, by długo na nią łowić?"Dwa miesiące temu kupiłem sobie plecionkę Berkley Fire Line 0.20mm 13kg, po czterech wypadach nie jestem z niej zadowolony gdyż dosyć wyraźnie się przeciera kolor czarny a już połowa jest biała...Nie wiem w czym problem... :( zła marka czy... coś innego...Łowię nią na spinning przynętami do 20g.Kołowrotek MIKADO Golden Bay 3005fd i wędka MIKADO MLT Medium Spin 2.10 cw. 10-30g.Wiosną chcę zacząć przygodę ze sliderami i nie wiem czy nie pęknie plecionka podczas jerkowania...Proszę podać jakieś dobre plecionki, głównie MIKADO, gdyż blisko mam ich sklep.Bardzo proszę o pomoc i podpowiedzi...Z góry dzięki.
Testowałem kilka plecionek przez ostatnie lata na Wyśle i szczerze mogę polecić Power Pro Green. Używam plecionki o średnicy 0.19 mm oraz wytrzymałości na węźle 6.75 kg. Jest ona nie do zdarcia. Łowię nią na „gumy” oraz woblery. Wytrzymuje dwa sezony. Aby nie przetarła się tuż przy przynęcie, używam przyponu wolframowego o wytzymałości 9 kg i długości 25 cm. Zalecam stosowanie wezła Palomar.
(2012/01/18 08:50)Witam
Z berkleyem nie miałem styczności więc się nie wypowiem ale z czystym sumieniem moge polecić dwie plecionki Power Pro i Dragon C-Thru.
(2012/01/18 09:36)Przy okazji plecionkowego wątku też zapytam :) Kupiłem w zeszłym sezonie plecionkę gr. 0,06 w kolorze białym. Dość droga, miękka, w jakiejś nowej technologii. Nie mam opakowania, a chętnie zakupiłbym kolejne, bo sprawowała się rewelacyjnie. Podpowiedzcie co to mogło być ?
(2012/01/20 16:05)Tomas prawdopodobnie kupiłeś podróbę
Przy okazji plecionkowego wątku też zapytam :) Kupiłem w zeszłym sezonie plecionkę gr. 0,06 w kolorze białym. Dość droga, miękka, w jakiejś nowej technologii. Nie mam opakowania, a chętnie zakupiłbym kolejne, bo sprawowała się rewelacyjnie. Podpowiedzcie co to mogło być ?