Wydaje się , że ta wędka będzie akurat pod Twoje warunki - http://allegro.pl/wedka-konger-arcus-bolognese-600-30g-bolonka-i4998763786.html
(2015/01/18 21:04)Bardzo dobry jakościowo i niedrogi kołowrotek do bolonki i innych metod spławikowych.
http://allegro.pl/kolowrotek-okuma-inspira-fd30m-duza-moc-gratis-i4773058800.html
Tu mniejsza wielkość.
http://www.sklep-wodnik.pl/kolowrotek-okuma-inspira-fd25-p-712.html
(2015/01/20 08:20)Zastanawiałeś się nad używanym wędziskiem?
Na twoim miejscu poszukałbym na forum wyczynowym. Jest tam sporo sprzętu z drugiej ręki. Ludzie którzy startują w zawodach często wygrywają kije z półki cenowej do 500zł. Ciężko o dobry kij, szczególnie 7m którym jesteś zainteresowany. Wędka 7m źle wyważona potrafi mocno nadwyrężyć nadgarstek. Do wędki 7m potrzeba już dłuższego podbieraka.
Chyba że jesteś ryzykant to kup coś takiego
http://allegro.pl/weglowa-bolonka-new-hunter-700-10-30g-wyprzedaz-i5011890693.html
Połowisz jeden sezon złapiesz wprawę i kupisz coś z wyższej półki.
(2015/01/20 16:19)Nowe bolonki robinsona (seria tx) tak jak wspomniałeś są bardzo lekkie. Jeżeli ktoś lub łowić delikatnie bolonką to powinien wyposażyć się w ten kij.
Są lekkie, głównie dlatego ,że są bardzo słabe (cienka warstwa maty węglowej). To "krowie ogony" - żaden rozsądny producent, nie sprzeda prawdziwej wędki bolońskiej w takiej cenie.
Dla całej rzeszy wędkarzy takie właśnie bolonki służą do metody bolońskiej , przystawki czy przepływanki . Nie każdego stać na kij pod wyczyn za 500,1000 zł czy więcej . To tak jakby mówić , że trzeba kupić porszaka bo opel to nie auto i nie można się nim ścigać a w ogóle to wolniej jeździ . Tutaj na forum jest kilka osób które mają bardzo drogie spinningi , robione na zamówienie . Często czytam ich wypowiedzi , wyobraź sobie , iż dla nich wędki z dolnej półki to dalej spinningi , gorsze i ze słabych materiałów ale nadal spinningi . Patrzę teraz na moją bolonkę za dwie stówy i nadal jest to dla mnie bolonka. Szczerze powiem , iż po Twojej wypowiedzi jest mi trochę przykro , mówisz , że to nie bolonka ? Działa podobnie jak ta za tysiaka ( łowiłem taką ) , może jest dużo cięższa , ma słabsza akcję , z gorszych materiałów ale podobnie jak mój opel , działa /jeździ .
(2015/01/20 22:55)Są lekkie, głównie dlatego ,że są bardzo słabe (cienka warstwa maty węglowej). To "krowie ogony" - żaden rozsądny producent, nie sprzeda prawdziwej wędki bolońskiej w takiej cenie.
Dla całej rzeszy wędkarzy takie właśnie bolonki służą do metody bolońskiej , przystawki czy przepływanki . Nie każdego stać na kij pod wyczyn za 500,1000 zł czy więcej . To tak jakby mówić , że trzeba kupić porszaka bo opel to nie auto i nie można się nim ścigać a w ogóle to wolniej jeździ . Tutaj na forum jest kilka osób które mają bardzo drogie spinningi , robione na zamówienie . Często czytam ich wypowiedzi , wyobraź sobie , iż dla nich wędki z dolnej półki to dalej spinningi , gorsze i ze słabych materiałów ale nadal spinningi . Patrzę teraz na moją bolonkę za dwie stówy i nadal jest to dla mnie bolonka. Szczerze powiem , iż po Twojej wypowiedzi jest mi trochę przykro , mówisz , że to nie bolonka ? Działa podobnie jak ta za tysiaka ( łowiłem taką ) , może jest dużo cięższa , ma słabsza akcję , z gorszych materiałów ale podobnie jak mój opel , działa /jeździ .Nie chciałem aby to tak zabrzmiało i nie to miałem na myśli. Jeśli jest Ci trochę przykro: wybacz, to było pisane w innym kontekście.
Nowe bolonki robinsona (seria tx) tak jak wspomniałeś są bardzo lekkie. Jeżeli ktoś lub łowić delikatnie bolonką to powinien wyposażyć się w ten kij.
Są lekkie, głównie dlatego ,że są bardzo słabe (cienka warstwa maty węglowej). To "krowie ogony" - żaden rozsądny producent, nie sprzeda prawdziwej wędki bolońskiej w takiej cenie.
Nowe bolonki robinsona (seria tx) tak jak wspomniałeś są bardzo lekkie. Jeżeli ktoś lub łowić delikatnie bolonką to powinien wyposażyć się w ten kij.
Nie wypisuj farmazonów. Nawet nie miałeś w ręku tego wędziska nie wspominając już o łowieniu. Są lekkie dlatego, że są smukłe. Warstwa maty nie jest cienka jakby Ci się wydawało. Ale skąd masz to wiedzieć skoro nawet na oczy nie widziałeś tego wędziska.
matchówki można tak nazwać. Bolonki mają 18 -30 mm średnicy.Nowe bolonki robinsona (seria tx) tak jak wspomniałeś są bardzo lekkie. Jeżeli ktoś lub łowić delikatnie bolonką to powinien wyposażyć się w ten kij.
Nie wypisuj farmazonów. Nawet nie miałeś w ręku tego wędziska nie wspominając już o łowieniu. Są lekkie dlatego, że są smukłe. Warstwa maty nie jest cienka jakby Ci się wydawało. Ale skąd masz to wiedzieć skoro nawet na oczy nie widziałeś tego wędziska.
Wędki te, zbudowane są z cienkiej maty węglowej i dlatego są lekkie. Nie interesuje mnie łowienie na "krowie ogony". Jak nie wiesz co to prawdziwa bolonka to zobacz sobie tę wędkę a dopiero później weź się za pajacowanie:http://www.matchpro.pl/Sklep/2767_2514_produkty/11021_bolonki/Produkt/54212_stradivari-strong-80m-milo-bolonka-reglas-kod-304ssm800.aspx. Zobacz sobie: jak zbudowany jest kij, jakie ma przelotki i jak są one rozmieszczone - teraz cofnij się do swojego kijaszka, który kosztuje 10 razy mniej - i zastanów się czy Twoje pretensje są słuszne! W ogóle polecam ten sklep :Match Pro.pl. Można tam kupić z rabatem na towar a koszty przesyłki są bardzo korzystne.A co do smukłości: bolonka, nie należy do wędek całkiem smukłych, raczej to