To jest dobry okres na skórke z chleba ryż preperowany chrupki kukurydziane o smakach owocowych ,ciasto peletowe jeszcze nieraz caly lipiec bo puzniej juz mniej, chociarz w tamtym roku bylo b. cieplo i w wrzesniu tez na chleb byly brania. Ale karmienie samym chlebem w takich ilosciach to niebezpieczenstwo zakwaszenia lowiska na dluzszy czas, chyba ze na tym lowisku nikt przez tydzien nie bedzie podkarmial innymi zanetami , malo uczeszczane lowisko (2012/06/28 06:21)
CześćJa napisałem, że na miejscu właściciela wody pognałbym towarzystwo na cztery wiatry. Ja wiem, że wyjadają. Nie - ja wróżka nie jestem. Opcje mam dwie - jak płytko to wypływam pontonem i sprawdzam wzrokowo. Jak głębiej niż powiedzmy dwa metry kumpel wypływa z kamerką podwodną. Jak kulki zostaną to nic nie dosypuje ( 200 kulek przez noc potrafią ryby opędzlować ). Jak nic nie ma wiadomo - trzeba donęcić. Nie wypisuj coś czego nie jesteś pewny lub nie wiesz o co chodzi. Jaki chleb karpie lubią? Bo jest na to pytanie odpowiedź - ja Ci powiem. Tylko świeży i ciepły bo w skórce po procesie pieczenia coś tam się wytwarza i wabi w zasadzie wszystkie ryby karpiowate ( zobacz sobie wpis zibi60 jak jeden z kumpli zawsze miał brania ). Jakoś nie wierzę, żeby rozmoczyli ciepły, świeży chleb.Chleb do nęcenia to najgorszy pomysł jaki może być.JK (2012/06/28 06:22)
Dużo zależy od tego jakie pieczywo, zwykły chleb się nie nadaje bo ryby nie jedza go zbyt szybko co powoduje zakwaszenie wody, więc żytni czy żytnio pszenny odpada. Ja czasem ale to tylko na włos stosuje angielkę (pszenne pieczywo). Do nęcenia używam kuku przez siebie przyrządzoną... jak dużo karpia jest to zje na 100% bo sprawdzałem to na prywatnym stawie
Większość zanęt zostawia syrf jak nie jest wyjedzone... (2012/06/28 12:43)