Jak złowić rybę życia? Dodatek do gazety wyborczej
utworzono: 2011/08/04 18:30
Jasne postaram sie dzisiaj wrzucić... nie wiem czy zdarze bo szykuje się na nocke na rybki :) [2011-08-19 15:30]
Widzę że niektórzy klapki mają na oczach:
nęcić
tevex, 2010-05-26 17:511. nęcić
znaczenie: wpływać zachęcająco, pociągająco; wabić, kusić, mamić, manić
djkoalar, 2006-02-01dopuszczalność w grach: tak występowanie: Uniwersalny słownik języka polskiego - PWN 2003, 2006, 2008 - S. Dubisz odmienność: tak (+b) E nęceni, nęcona, nęconą, nęcone, nęconego, nęconej, nęconemu, nęcony, nęconych, nęconym, nęconymi, nienęceni, nienęcona, nienęconą, nienęcone, nienęconego, nienęconej, nienęconemu, nienęcony, nienęconych, nienęconym, nienęconymi H nęcili, nęciliby, nęcilibyście, nęcilibyśmy, nęciliście, nęciliśmy, nęcił, nęciła, nęciłaby, nęciłabym, nęciłabyś, nęciłam, nęciłaś, nęciłby, nęciłbym, nęciłbyś, nęciłem, nęciłeś, nęciło, nęciłoby, nęciłobym, nęciłobyś, nęciłom, nęciłoś, nęciły, nęciłyby, nęciłybyście, nęciłybyśmy, nęciłyście, nęciłyśmy I nęcą, nęcę, nęci, nęcicie, nęcimy, nęcisz d nęcono (+b) i nęcenia, nęceniach, nęceniami, nęcenie, nęceniem, nęceniom, nęceniu, nęceń, nienęcenia, nienęceniach, nienęceniami, nienęcenie, nienęceniem, nienęceniom, nienęceniu, nienęceń k nęć, nęćcie, nęćcież, nęćmy, nęćmyż, nęćże (+b) v nęcąca, nęcącą, nęcące, nęcącego, nęcącej, nęcącemu, nęcący, nęcących, nęcącym, nęcącymi, nienęcąca, nienęcącą, nienęcące, nienęcącego, nienęcącej, nienęcącemu, nienęcący, nienęcących, nienęcącym, nienęcącymi (ręcznie dopisane) ~ nęcąc
I co z tego ? Gdyby zapytać prof Miodka , które słowo jest bardziej adekwatne do połowu szczupaka - wabić czy zanęcić , bez chwili wahania stwierdziłby że to pierwsze. Wędkarze mówiąc zanęcić - mają na myśli zanętę , substancję emitowaną do wody w celu zwabienia ryby , pewne praktyczne fortele mające na celu zaciekawić , pobudzić rybę .Hasło z telewizji wynikało z nieznajomości , dyletanctwa.
[2011-08-20 20:22]
Widzę że niektórzy klapki mają na oczach:
nęcić
tevex, 2010-05-26 17:511. nęcić
znaczenie: wpływać zachęcająco, pociągająco; wabić, kusić, mamić, manić
djkoalar, 2006-02-01dopuszczalność w grach: tak występowanie: Uniwersalny słownik języka polskiego - PWN 2003, 2006, 2008 - S. Dubisz odmienność: tak (+b) E nęceni, nęcona, nęconą, nęcone, nęconego, nęconej, nęconemu, nęcony, nęconych, nęconym, nęconymi, nienęceni, nienęcona, nienęconą, nienęcone, nienęconego, nienęconej, nienęconemu, nienęcony, nienęconych, nienęconym, nienęconymi H nęcili, nęciliby, nęcilibyście, nęcilibyśmy, nęciliście, nęciliśmy, nęcił, nęciła, nęciłaby, nęciłabym, nęciłabyś, nęciłam, nęciłaś, nęciłby, nęciłbym, nęciłbyś, nęciłem, nęciłeś, nęciło, nęciłoby, nęciłobym, nęciłobyś, nęciłom, nęciłoś, nęciły, nęciłyby, nęciłybyście, nęciłybyśmy, nęciłyście, nęciłyśmy I nęcą, nęcę, nęci, nęcicie, nęcimy, nęcisz d nęcono (+b) i nęcenia, nęceniach, nęceniami, nęcenie, nęceniem, nęceniom, nęceniu, nęceń, nienęcenia, nienęceniach, nienęceniami, nienęcenie, nienęceniem, nienęceniom, nienęceniu, nienęceń k nęć, nęćcie, nęćcież, nęćmy, nęćmyż, nęćże (+b) v nęcąca, nęcącą, nęcące, nęcącego, nęcącej, nęcącemu, nęcący, nęcących, nęcącym, nęcącymi, nienęcąca, nienęcącą, nienęcące, nienęcącego, nienęcącej, nienęcącemu, nienęcący, nienęcących, nienęcącym, nienęcącymi (ręcznie dopisane) ~ nęcąc
I co z tego ? Gdyby zapytać prof Miodka , które słowo jest bardziej adekwatne do połowu szczupaka - wabić czy zanęcić , bez chwili wahania stwierdziłby że to pierwsze. Wędkarze mówiąc zanęcić - mają na myśli zanętę , substancję emitowaną do wody w celu zwabienia ryby , pewne praktyczne fortele mające na celu zaciekawić , pobudzić rybę .Hasło z telewizji wynikało z nieznajomości , dyletanctwa.
ok!!!!!!! tak sądzę
[2011-08-20 21:46]
Lin bedzie za tydzien w czwartek, teraz był pstrąg
Kto zdobył lina? ja za późno się obudziłem i było już po gazecie.
Dziś poleciałem prędziutko do sklepu i w wyborczej nie było dodatku "jak złowić rybę życia". Czyżby już się skończyły?
[2011-09-01 14:32]
jakby ktoś chciał to udostępniam za free (na koszt mojego transferu) !!!!http://chomikuj.pl/jarek-ds/w*c4*99dkarstwo/prasa+w*c4*99dkarska/jak+z*c5*82owi*c4*87+rybe+zycia+(dodatek+do+G.wyb)+za+free [2011-09-01 17:00]
jakby ktoś chciał to udostępniam za free (na koszt mojego transferu) !!!!http://chomikuj.pl/jarek-ds/w*c4*99dkarstwo/prasa+w*c4*99dkarska/jak+z*c5*82owi*c4*87+rybe+zycia+(dodatek+do+G.wyb)+za+free
Serdeczne dzięki za link, pościągałem sobie z niego; płoć, szczupaka, okonia i lina. Przy okazji okazało się dlaczego w ostatnim moim łowisku dominował karaś, prawdopodobnie było zbyt daleko od lini brzegowej (trzcin), w następnym roku to sprawdzę ( w poprzednim roku miałem właśnie bliżej trzcinowiska i lina było tyle samo co karasia, tyle że trafił się taki pasożyt co zakwasił mi łowisko, dlatego się przeniosłem troszkę dalej)
Ps. Jeśli będziesz miał ochotę powędkować na Mazurach to zapraszam do siebie, zapewnię nocleg i wspólny wypad na ryby. Może powymieniamy się doświadczeniami na temat wędkarstwa.
[2011-09-07 09:39]