Do lutego pauza oficjalnie, ale mam jeszcze łowisko specjalne "Czarna Przemsza" i jakoś leci :)))
(2011/10/24 20:32)czasu dużo i dużo.
trzeba poganiac za rybami bo jeszcze da sie łowic.
robić nowe przynety pstragowe, szukac nowych miejscówek na mapie i spacerze poniewaz presja u mnie z roku na rok rosnie i ciezko utrzymac miejscówke tylko dla siebie i to wszystko pogodzic z życiem rodzinnym i praca
To watpie żeby do lutego było jeszcze kupe czasu
czasu dużo i dużo.
trzeba poganiac za rybami bo jeszcze da sie łowic.
robić nowe przynety pstragowe, szukac nowych miejscówek na mapie i spacerze poniewaz presja u mnie z roku na rok rosnie i ciezko utrzymac miejscówke tylko dla siebie i to wszystko pogodzic z życiem rodzinnym i praca
To watpie żeby do lutego było jeszcze kupe czasu
Nie rozumiem sensu ostatniego zdania.Czyżbyś musiał pilnować dniem i nocą swojej ulubionej miejscówki? Pracuję,mam dwójkę dzieci,robię własne przynęty (ostatnie próby to głównie wahadełka) a sezon mógłbym otworzyć choćby jutro.Dalej twierdzę,że to kupa czasu.
Mam trzy "zapomniane" przez wszystkich rzeczki w odległości do 15km od domu.Nie wyobrażam sobie abym mógł "tam" łowić z kimś (maja szerokość w porywach do 1,5m) i takie podejście w pełni rozumiem.Jestem z natury samotnikiem a wyprawy z kolegami to już jak dla mnie inny wymiar wędkarstwa-co nie znaczy,że nieciekawy.
ja zaczynam już pierwszego stycznia-u nas można!chociaż te zimowe " kropko-spiochy"to nie to co wiosenne,a nie wspomne nawet o tych letnich wariatach!a co do przygotowań to jeszcze tylko pare obrotóweczek i woblerków i jestem gotowy-no i zmiana żyłki-bo na razie to z nią i ze pstrągowym kijeczkiem za okonkami ganiam- wklejaneczka mi sie połamała!
Mam zamiar łowić na małej rzeczce:)(2011/10/30 19:54)
Choć Bóbr mam pod nosem sezon pstrągowy zaczynam jednak na tych mniejszych górskich rzeczkach.Jako przynęty stosuje wyłącznie woblery i do wiosny łowie głownie na wobki w kolorze brązu,beżu,lub delikatnego złota.Na zdjęciu kilka woblerów z mojego zimowego pudełka.
Pozdrawiam.
KOBI
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Witam jak ida przygotowania do sezonu pstrągowego
ja już przygotowuje duża porcje nowych przynet
wiekszosc bedzie własnego wykonania.
(2011/10/31 08:31)Mam zamiar łowić na małej rzeczce:)
Choć Bóbr mam pod nosem sezon pstrągowy zaczynam jednak na tych mniejszych górskich rzeczkach.Jako przynęty stosuje wyłącznie woblery i do wiosny łowie głownie na wobki w kolorze brązu,beżu,lub delikatnego złota.Na zdjęciu kilka woblerów z mojego zimowego pudełka.
Pozdrawiam.
KOBI
kol.kobikobi1 niezła kolekcja:)
Ja używam głównie obrotówek(1,2) ale w następnym sezonie będę próbował wszystkiego:)