Ludzie o czym wy mowicie to jest szybkowar ryba rozdenta w parze wlasnej plus zapach trocin pod siatka jezeli ktos uwaza rybe w ten sposob przyrzadzona za wedzona to gratuluje i zycze smacznego.
Wolal bym z kamieni i w ziemi prowizorke zrobic nad woda i w tej prowizorce wedzic, przynajmniej smak ryby zrekompensowal by mi trudy budowy
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
surowa olcha
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
surowa olcha
Sama olcha da bardzo gorzki smak. Proponuje drewno z drzew owocowych. Ale aby uzyskać ładny, złoty kolor można dodać troszeczkę olchy.
(2012/04/23 10:42)surowa olcha
Sama olcha da bardzo gorzki smak. Proponuje drewno z drzew owocowych. Ale aby uzyskać ładny, złoty kolor można dodać troszeczkę olchy.
Kto ci powiedzal ze olcha daje gorzki smak, jezeli ci taki wyszedl to znaczy ze cos spaprales, ja wedze sama olcha i nigdy gorzkiego smaku nie mialem, zanim cos napiszesz to najpierw dobrze to sprawdz bo wprowadzasz w DUZY blad pozostalych uzytkownikow. Polecam ci ta stronke http://wedlinydomowe.pl/
Daj spokój kazdy rejon w polsce ma swoje (nie pisze metody) praktyki z pokolenia na pokolenie
napewno bardzo nam smakuje to co rodzice przyrzadzali i dzis my tez to staramy sie robic wazne jest ze chcemy i mamy jakas motywacje aby samemu zrobic dla rodziny i swojego uksztaltowanego smaku ( przez rodziców) i jestesmy dumni i szczycimy sie tym.
A odnosnie stronki --kazdy moze taka zalozyc co to ma wspólnego z rzeczywistoscia
Jak to, co ma wspolnego z rzeczywistoscia??? Czy ty wogole przeczytales to co napisales?surowa olcha
Sama olcha da bardzo gorzki smak. Proponuje drewno z drzew owocowych. Ale aby uzyskać ładny, złoty kolor można dodać troszeczkę olchy.
Kto ci powiedzal ze olcha daje gorzki smak, jezeli ci taki wyszedl to znaczy ze cos spaprales, ja wedze sama olcha i nigdy gorzkiego smaku nie mialem, zanim cos napiszesz to najpierw dobrze to sprawdz bo wprowadzasz w DUZY blad pozostalych uzytkownikow. Polecam ci ta stronke http://wedlinydomowe.pl/
Daj spokój kazdy rejon w polsce ma swoje (nie pisze metody) praktyki z pokolenia na pokolenie
napewno bardzo nam smakuje to co rodzice przyrzadzali i dzis my tez to staramy sie robic wazne jest ze chcemy i mamy jakas motywacje aby samemu zrobic dla rodziny i swojego uksztaltowanego smaku ( przez rodziców) i jestesmy dumni i szczycimy sie tym.
A odnosnie stronki --kazdy moze taka zalozyc co to ma wspólnego z rzeczywistoscia
Wejdz na forum z tej stronki, wybierz dzial ryby i zobaczysz ze tam pisza ludzie naprawde doswiadczeni, niektorzy z nich to technologowie od zywnosci na dodatek chca sie podzielic swoim doswiadczeniem z innymi, promuja zdrowa zywnosc (bez chemii), a ty sie pytasz co oni maja wspolnego z rzeczywistoscia, najpierw zapoznaj sie z trescia tej strony i ich forum a potem mozesz wyrazic swoje zdanie na ten temat. Co do gorzkich wedzonek to przyczyn moze byc kilka:
Nie byly obsuszone przed wedzeniem( poprstu mokre prosto z solanki)
Mokre drewno (swieze, nie lezakowane)
Zbyt maly przeplyw dymu(wedzonki sie wtedy kisza)(2012/04/27 20:44)