Zakupiłem pellet 2mm gutkiewicza big carp.1.Chciałbym abyście podali sposoby na przygotowanie go do podajnika do metody.2.Z jakim smakiem kulki/pelletu go podać ?
Zakupiłem pellet 2mm gutkiewicza big carp.1.Chciałbym abyście podali sposoby na przygotowanie go do podajnika do metody.2.Z jakim smakiem kulki/pelletu go podać ?
Zakupiłem pellet 2mm gutkiewicza big carp.1.Chciałbym abyście podali sposoby na przygotowanie go do podajnika do metody.2.Z jakim smakiem kulki/pelletu go podać ?
1.Najlepiej zrób sobie test z niewielką ilością pelletu w domu. Pellety mają różną
wchłanialnośc wody, generalnie zasada jest taka by moczyc go w wodzie tyle minut
ile ma mm. średnicy, czyli 2 mm. teoretycznie 2 minuty. Ja tak drobny pellet- tylko firmy massiv baits, zalewam wodą i od razu odcedzam przez sitko, po tej czynności już się nadawał do koszyka.
2.Rodzaj, smak przynęty dobierz pod kątem ryby na którą się zasadzasz. Wybor masz przeogromny, zycze powodzenia:)
Chłopak Ci dobrze radzi , widać , że kuma czaczę .
Ja nie rozumiem dlaczego i po co odlewacie wodę ?Daje się tyle wody co pelletu. Następnie wyrabia się gotową masę pelletową. Jak za rzadka dosypuje się suchego peletu i miesza.
Gotować rosół z kury a następnie rosół wylać ;-) W tej wodzie są rozpuszczone różne aminocośtam, mączki, tłuszcze itd. Nie wylewa się wody.JK
Zakupiłem pellet 2mm gutkiewicza big carp.1.Chciałbym abyście podali sposoby na przygotowanie go do podajnika do metody.2.Z jakim smakiem kulki/pelletu go podać ?
Ja nie stosuję Gutka tylko pellety 2 mm Omena lub mixy z micro-pelletem, już z określonym zapachem.Wsypuję do naczynia zalewam wodą całkowicie i po paru minutach dokładnie odcedzam na sicie.I gotowe do ładowania do foremki razem z podajnikiem ( koszyczkiem).Jeżeli masz pellet zapachowy to go już nie poprawiaj zapachami.Przynety mozesz maczać w dipach np : waniliowym lub truskawkowym.
Ja nie rozumiem dlaczego i po co odlewacie wodę ?Daje się tyle wody co pelletu. Następnie wyrabia się gotową masę pelletową. Jak za rzadka dosypuje się suchego peletu i miesza.Po co wyrabiać pastę, skoro można pellet po wyjęciu z wody od razu załadować do koszyka za pomocą foremki? (2014/06/13 08:25)
Gotować rosół z kury a następnie rosół wylać ;-) W tej wodzie są rozpuszczone różne aminocośtam, mączki, tłuszcze itd. Nie wylewa się wody.JK
Ja nie rozumiem dlaczego i po co odlewacie wodę ?Daje się tyle wody co pelletu. Następnie wyrabia się gotową masę pelletową. Jak za rzadka dosypuje się suchego peletu i miesza.
Gotować rosół z kury a następnie rosół wylać ;-) W tej wodzie są rozpuszczone różne aminocośtam, mączki, tłuszcze itd. Nie wylewa się wody.JK
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Zakupiłem pellet 2mm gutkiewicza big carp.1.Chciałbym abyście podali sposoby na przygotowanie go do podajnika do metody.2.Z jakim smakiem kulki/pelletu go podać ?
Ja nie stosuję Gutka tylko pellety 2 mm Omena lub mixy z micro-pelletem, już z określonym zapachem.Wsypuję do naczynia zalewam wodą całkowicie i po paru minutach dokładnie odcedzam na sicie.I gotowe do ładowania do foremki razem z podajnikiem ( koszyczkiem).Jeżeli masz pellet zapachowy to go już nie poprawiaj zapachami.Przynety mozesz maczać w dipach np : waniliowym lub truskawkowym.
Jakie mixy konkretnie z micro pelletem? (chodzi o firmę)
Jak ja robiłem pastę peletową to nawet nie słyszałeś, że coś takiego jest jak pellet.Skończ te swoje mądrości ...JK
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
No na fotce ładnie to wygląda.A jak z praktyką ? Bo czytałem, że dopiero niedawno zainteresowała Cię ta metoda.Poza tym sam zbastuj. Teoria to za mało żeby rozmawiać o pelletach, pastach pelletowych i w ogóle The Method.
JK
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
http://www.fishpoint.pl/bait-tech-zaneta-omen-groundbait-2kg-p-2826.html
Skądinąd bardzo dobra zanęta na leszcze.Piszą o czosnku ale ona pachnie jak chleb czosnkowy. Pomieszany zapach świeżego chleba i czosnku.JK
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Bo nie każdy ma taki wynalazek z foremką. Zwykła sprężyna też się nadaje a pierwsze koszyki do metody były bez foremek. Poza tym można dodać ( jak się wyrabia pastę ) kukurydzy, pokruszonych kulek, konopi i jeszcze dopalić bosterem lub czymś podobnym nie wspomnę o kozieradce.JK
Ja nie rozumiem dlaczego i po co odlewacie wodę ?Daje się tyle wody co pelletu. Następnie wyrabia się gotową masę pelletową. Jak za rzadka dosypuje się suchego peletu i miesza.
Gotować rosół z kury a następnie rosół wylać ;-) W tej wodzie są rozpuszczone różne aminocośtam, mączki, tłuszcze itd. Nie wylewa się wody.JK