Jak przewieźć żywe szczupaki do nowego stawu

/ 2 odpowiedzi
Witam,mam w odległości ok. 8km od domu gliniankę na której są tylko karasie i wzdręgi. (Tak przypuszczam bo na 20 zasiadek tylko takie malutkie i to po 40-50 szt. łowionych dla zabawy) Moim zdaniem brakuje tam drapieżnika dlatego chciałem tam wpuścić kilka szczupaków i może ok.30 okoni by się rozmnożyły i kontrolowały tamte gatunki. A teraz do rzeczy : jak przewieźć szczupaka i okonia we wiadrze by nie zdechły? Myślałem nad stworzeniem małego natleniacza z silniczka elektrycznego zasilanego bateryjką ale nie wiem czy zda egzamin... Jak dostarczyć je tam żywe?
u?ytkownik195357

8km to żadna odległość. Weź beczkę ze 25 litrów, napełnij do połowy, wsadź do auta i po sprawie. Bez żadnego natleniacza.

Specjalnie pomijam wszelakie aspekty natury prawnej. Bo niby jeśli to nie Twoja woda takie zarybienie jest karalne. (2015/07/23 23:21)

Sandacz445

Skoro karalne jak mówisz to sobie bym odpuścił,ale z drugiej strony kto mi udowodni,że coś tam wpuszczałem? Chyba,że ktoś mnie dojrzy i \"podspawa\" gdzie trzeba. Hmm..... ale intencje dobre,trzeba przeciwdziałać karłowaceniu białorybu bo pasożyty i te sprawy... A drapieżników nie ma bo karasie wygrzbiecenia w ogóle nie mają. Z tego co wiem to cegielnia jest właścicielem tego akwenu ale skończyła roboty ok.7-10 lat temu. A ryby kaczki poprzenosiły bo raczej nikt tam nie zagląda. (2015/07/24 00:17)