Jak profesjonalnie nazywa się taki szpikulec do p

/ 8 odpowiedzi / 3 zdjęć
Chodzi mi o taki szpikulec który ma zagieta koncówkę,nie wiem po prostu co mam powiedziec w sklepie wędkarskim jak bym chciał go kupić.
bream

Chodzi mi o taki szpikulec który ma zagieta koncówkę,nie wiem po prostu co mam powiedziec w sklepie wędkarskim jak bym chciał go kupić.

szpikulec do kulek proteinowych (2012/02/04 09:54)

Romuald55

Igła do kulek.Wiertłem robi się otwory a igłą przeciąga włos przez wywiercony otwór. (2012/02/04 10:31)

basiasia

Można spotkać dwa takie narzędzia rózniące sie wykonaniem i rozmiarami.
Jednym jest igła do zbrojenia żywca.
Drugim, igła do zbrojenia kulek proteinowych. (2012/02/04 10:32)

u?ytkownik54091

Konrad! Podejrzewam, że chodzi Ci o "rurę wyrzutową" inaczej: "rura do nęcenia" Pozdrawiam Bogdan (2012/02/04 12:30)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik54091

Konrad! Podejrzewam, że chodzi Ci o "rurę wyrzutową" inaczej: "rura do nęcenia" Pozdrawiam Bogdan

Inne zdjęcie. (2012/02/04 12:44)

89krzysztof

Myślę, że jednak chodzi o ten przyrząd do przeciągania żyłki przez kulkę, po wcześniejszym przewierceniu dziury. Takie szydełko.  (2012/02/04 13:24)

marek-debicki

Igła do kulek proteinowych i innych przynęt zakładanych na tzw. włos. (2012/02/04 16:24)