Agrafka z krętlikiem (przypony oferowane w sklepach takie posiadają). Jeżeli sam wiążesz przypon to z jednej strony krętlik do wiązania linki głównej a z drugiej wspomniany krętlik z agrafką. (2011/09/25 11:23)
Nieeeeeeeee!!!!!!!!! Zaraz mnie trafi szlag jasny z nieba.... Kurde poszukaj instrukcji w GOOGLACH jak przypiac obrotowke do stalki!!! (2011/09/25 11:52)
Kupisz w sklepie gotowy przypon to nie ma możliwości żebyś się nie kapnął jak to zrobić. Będzie przy nim agrafka i do niej przypniesz sobie co tylko będziesz chciał posłać do wody. (2011/09/25 12:01)
Poprostu rozpinasz agrafkę, przewlekasz przez oczko na rdzeniu (drucie) wirówki i zapinasz agrafkę. I to by było na tyle... Zaś co do stalki to do wirówek używaj jak kolega kaban napisał; z krętlikiem i agrafką do zapinania wszelakich przynęt; wirówek, wachadłówek, twisterów, kopyt i innych sztucznych przynęt spiningowych. Agrafka -służy do zapinania przynęt, zaś krętlik zapobiega skręcaniu się żyłki. (2011/09/25 13:11)
no agrafki i krętliki to samo przez się rozumie do czego służą ,a do czego jest stalówka ????łowię karpie to nie używałem nigdy drucików (2011/09/25 13:21)
Dzięki Ci bardzo, teraz już wiem. Dzięki Tobie udało się bezbłędnie i sprawnie złożyć. Jestem początkującym wędkarzem i stąd moje zapytanie. (2011/09/25 13:59)
Sprawa wygląda następująco : zakładasz błystkę poprzez oczko , na agrafkę po jej uprzednim rozpięciu . Można kupić szpulę z linką wolframową itp i robić samemu przypony ale po co ? Chyba że ktoś lubi - to proszę bardzo . Powyżej przyponu , na żyłce , zestaw można też obciążać ciężarkami ekscentrycznymi (np taśmą ołowianą ) ,śrucinami aby zestaw szybciej opadał i pracował bliżej dna. (2011/09/26 15:44)