Jak ocenić jakie ryby mogą występować w zbiorniku

/ 2 odpowiedzi

• konto usunięte

Cześć

Na jakiej podstawie można stwierdzić jakie ryby występują w danym zbiorniku wodnym albo rzece nic nie wie wiedząc. Załóżmy, że jadę samochodem mam ze sobą wędkę i zanęte. Widzę ciekawy zbiornik wodny albo rzekę zatrzymuje się no i skąd mam wiedzieć jakich ryb oczekiwać i na co się nastawiać z wędką:)

Pozdrawiam
Jakub Woś

Rozejrzyj się po brzegu będziesz miał cały przegląd. Jakie zanęty "wędkarze" stosują, jakie przynety naturalne, jakie sztuczne, jakich linek używają i jakich przyponów. Wszystkie informacje leżą w krzakach na stanowiskach. Można podpytać wędkarzy jeśli są. No i można zawsze zdać sięna własne doświadczenia z podobnyumi zbiornikami. W podobnych rzekach są podobne ryby. (2018/10/10 22:19)

Sith

(...)Załóżmy, że jadę samochodem mam ze sobą wędkę i zanęte. Widzę ciekawy zbiornik wodny albo rzekę zatrzymuje się no i skąd mam wiedzieć jakich ryb oczekiwać i na co się nastawiać z wędką
Jeśli nie masz zezwolenia na ten zbiornik, możesz oczekiwać kontroli i mandatu, nawet jeśli straż bywa tu raz na 10 lat. Wędkarze, a szczególnie mięsiarska ich część to bardzo przyjazna grupa, zaraz doniosą na 112, że pojawiła się konkurencja...
(2018/10/11 06:17)