Nie wiem czy jestem godny odpowiedzieć ale...
Musisz pisać w temacie na jakim się naprawdę znasz. Musisz pisać od siebie a nie powtarzać kanony z książek czy gazet. Musisz mieć czas bo nie napiszesz dobrego tekstu w 2-3 godziny. Jeśli to relacja znad wody i o rybach to tego czasu trzeba 2-3 tygodnie aby złowić konkretne ryby i zrobić fajne zdjęcia.
Na końcu musi nadejść ten dzień kiedy przyjdzie wena i słowa same będą się składać w zdania.
(2014/01/27 16:33)Powiem tak , chce czytać coś co mnie zainteresuje . Artykuł musi mieć jakiś event , coś co mnie zainteresuje i przyciągnie już w kilku pierwszych zdaniach . Nawet opis sprzętu powinien rozbłysnąć jakąś historyjką z morałem , humorem itp. oczywiście nie może zabraknąć rzetelnej i obiektywnej oceny ale to przecież jest wiadome przy tego typu tekstach .
Pisze z pozycji zwykłego wędkarza , ja nie potrafię pisać artów czy opowiadań ale chętnie czytam .
(2014/01/27 20:31)Od lat czytam to co się ukazuje na wedkuje i przyznam że poprzeczka rośnie. Co prawda sporo tu jeszcze chłamu z cyklu opis żyłki z tekstem przepisanym z opakowania ale duże jest treści których nie powstydziłyby się gazety. Mam pytanie do autorów bo sam bym coś czasem napisał ale nie wiem jak się do tego zabrać. Nie wiem też czy jest sens bo to chyba wrodzone zdolności mają tu ogromne znaczenie.???