Zaloguj się do konta

Jak najlepiej przyrządzić brzanę?

utworzono: 2011/06/24 15:57
gregorio1977

Witam.Czy brzana jest smaczną rybą i bardzo ościstą? [2011-06-24 15:57]

sauber

brzana nie jest smaczna bo ma bardzo ,,suche,,mięso a do tego jest bardzo oścista [2011-07-29 00:08]

Jędrula

 

Uwielbiam łowić siłaczki ale ich mięso mi nie odpowiada kompletnie . Aż trudno uwierzyć , że tak piękna i silna ryba jest tak niesmaczna ? A może natura zrobiła to z rozmysłem ?

[2011-07-29 08:29]

sauber

Jędruś może wszystkie rybki powinny być takie ,,smaczne,,? :) [2011-07-29 09:34]

Jędrula

 

O rany , to jest idea ! Ale byśmy mieli ryb w naszych wodaaaaaaach :) !

[2011-07-29 09:38]

pawelz

 

O rany , to jest idea ! Ale byśmy mieli ryb w naszych wodaaaaaaach :) !


Nie sadze. Nie takie rzeczy ludzie jedza :).
Wg mnie klen przebija brzane jesli chodzi o niesmaczne mieso. Jadlem i jedno i drugie.
Nigdy wiecej :).
Jesli w Tomaszowie ludzie potrafili jesc ryby ktory plywaly w samym wylocie syfu z osadnikow ogromnego zakladu wlokien sztucznych (juz zamkniety), to juz nic mnie nie zdziwi. Ja nie zblizalem sie na odlegosc mniejsza jak 200m od tego miejsca. Ryb bylo tam mase, ale i nie mniej wedkarzy.

[2011-07-29 09:52]

sauber

co do klenia to śię nie zgodze klen ma dosyc smaczne mieso tyko barzo,bardzo ościste.Ale to tylko moje zdanie :) [2011-07-29 10:49]

mielec

Co wy z tym, że ościste i ościste. Wszystkie ryby są ościste małe mają małe ości duże mają większe i lepiej się je wyciąga. No wyjątki z ościami to sum i węgorz.

Kleń smaczny lecz taki pod 35 większy:
a. już mniej smaczny
b. niech sobie pływa bo radocha na wędce.

co do brzany pamięta dobrze będą za młodu jak moja Św. Pamięci babcia zawsze jak tylko Ojciec jechał na rybki mówiła iż zamawia brzanę. Robiła ją zawsze, ale to zawsze w jarzynach duszoną, obdartą ze skóry i ważne przemrożoną minimum 2 do 3 dni. Nie pamiętam przepisu, a szkoda, lecz smak pamiętam palce lizać. Mogę kiedyś się sprężę umysłowo i sobie przypomnę ten przepis podstawy wiem, lecz muszę sięgnąć pamięcią jakieś 18 lat wstecz. Oj umiała rybkę zrobić w każdej postaci.  Ehh te Babcie. :):):)

[2011-07-29 15:51]