a własnie ja mam pytanko tak na temat czy ktoś z Was wędkował we wrześniu na mormyszkę, czytałem kiedyś artykuł o wędkarzu który łowił okonie i płocie na mormyszkę latem z pomostów itp, macie jakieś takie doświadczenia?
@Drag,wiem że to nie Ty pisałeś regulamin ale podaj mi choć jeden poważny powód dlaczego nie wolno łowić na mormyszkę w lecie np.z łódki lub pomostu...
A widziałem gościa co spinningował na 2 wędki jednocześnie (nie tracił czasu na długi pierwszy opad - tak mi sie wydaje bo jaki inny w tym sens?)
Dziwi mnie za to wątek o mormyszcze o tej porze roku, przed chwilą obsługiwałem klienta który coś przebąknął o końcu sezonu kupujac spławiki i takie tam drobiazgi. Chodziło mu o to, że w sumie niepotrzebnie to kupuje o tym czasie. Nawet pojęcia nie ma o rybach jakie dopiero zaczną brać w okolicznych jeziorach.:)
(2012/09/03 13:38)Dzięki za informacje, to z moimi mormyszkami poczekam do zimy, a co do mistrzów wędkowania to widziałem kolesia który łowił na 7 wędek i zgadnijcie co się działo jak zaciął rybę a ona mu popłynęła w inne zestawy. Nie wiedziałem że można złożyć aż tak długie wiązanki :)
@Drag,wiem że to nie Ty pisałeś regulamin ale podaj mi choć jeden poważny powód dlaczego nie wolno łowić na mormyszkę w lecie np.z łódki lub pomostu...
Taka sama głupota jak zakaz spinningowania i łowienia np na spławik lub z gruntu. Rozumiem, że dwie wędki spinningowe jednocześnie to przegięcie;) ale spinning+ jakaś "stacjonarna" metoda. Komu to przeszkada?
No tu trafiłeś w samo sedno.Przyznaję się bez bicia że łamię świadomie ten zapis i wiem że 90% wędkarzy tak robi.
Musieli by się teleportować na moją łódkę z prędkością światła...To jest tak durny przepis że aż boli:)))
To samo w sprawie np.gruntówki i bocznego troka.Czy to jest zabronione bo za dużo ryb się złowi?
Czy może to jest niebezpieczne i możemy sobie np. krzywdę zrobić:)?