Cześć jestem jeszcze młody i chciałbym się dowiedzieć wszystkiego o wędkowaniu może ktoś zna ciekawe i dobre książki aalbo fajne strony :> z góry dziękuję i pozdrawiam
ja nie znam fajnych książek ale dam ci radę popytaj o pomoc najbliższych znajomych wędkarzy może ci pomogą ::::::::::::::::>>>>>>>>>>>>>>>>pozdrowienia (2009/06/19 14:34)
witam,nie wiem czy pomogę ale ja bym Tobie polecił fajnie napisane(takie jest moje zdanie) "poradnik wędkarza spławik i grunt" T.Zalewski "poradnik wędkarza spinning" J.Kolendowicz. A najlepszym rozwiązaniem jest pomoc doświadczonego wędkarza na pewno znajdziesz kogoś kto Tobie pomoże, (2009/06/19 18:21)
Ja osobiście Ci proponuje abyś łowił z jakimś wędkarzem najlepiej sie uczy na praktyce o wiele lepiej niż z książek . Jeśli masz kogoś kto łowi ryby i sie zna w miare to skorzystaj i obserwój go. Spewnością sie dużo nauczysz a z książek możesz jedynie uzupełniać wiedze :) (2009/06/21 20:24)
Na początku sprecyzuj jaką metodę wędkarstwa chcesz zgłębić. Myślę, że sporo znajdziesz w artykułach na tej stronie- w końcu można to podporządkować pod porady starszych wędkarzy. Z książek poleciłbym Ci natomiast "Wszystko o wędkarstwie" (nie pamiętam autora, książka jest z 1992 roku) myślę, że znajdziesz tam masę podpowiedzi, rad i sugestii (2009/06/21 20:59)
Ja polecam ksiązke pana inż. Jaromira Riha( chyba to jest jakis Czech) "1001 rad dla wedkarzy" Panstwowe Wydawnictwo Rolnicze i Lesne Wawa 1989. Posiada opis wszystkich rodzimych gatunków ryb - jak łowic, gdzie łowic i kiedy łowic do tego sa porady jeszcze. Opisuje wszystkie metody połowu ryb i wiele innych cennych rad ktore Ci pomoga!! (2009/06/24 08:56)
Ja bym polecil ksiazke ''ABC Wedkowania - poradnik dla poczatkujacych'' Benno Sigloch (mozna sie z niej wszystkiego dowiedziec na temat wszystkich metod polowu) pozd (2009/06/24 11:29)