Zaloguj się do konta

Jak i w czym trzymamy żywca

utworzono: 2010/03/18 14:56
panoni

Swego czasu miałem kontrol i "doczepił sie " że trzymam w cedzaku prostokątnym z wkładem siadkowym a jakiś czas wcześniej miałem typowy dzedzak gruszkę i też mieli zastrzeżenia kazali mi trzymać żywca w siatce . Wyjaśniłem że wszystko co trzymamy w siatce musi być wpisane do rejestru  to nie są ryby złowione i nie bedę sie stosował do dziwnych wymogów . Do dzis nikt nie potrafi podpisac sie pod konkretną interpretacją  tej sytuacji . [2010-03-18 14:56]

karoltsu1

Witam...
Tą sytuację spokojnie rozwiąże napowietrza cz.Siatka na złowione ryby-musi być także.Mowa oczywiście w sytuacji połowu na żywca.Nie w spławikowym połowie bolonką,czy batem,tyczką,itp.
[2010-03-18 15:14]

DARO2165

kolego na jesieni miałem kontrol i miałem dwa widerka 5-cio litrowe w jednyn stynkę , a w drugim japońca i otóż co zajrzał i nic nie powiedział
[2010-03-18 18:39]

Przejrzałem regulamin i nie znalazłem opisu sadza na żywce A jako strażnik nie czepiam się pojemników na żywca ale w zwykłej siatce to ,- to już mi się nie podoba.Kolego karoltsu1 , przetłumacz co napisałeś bo czytam kilka razy i w ząb nic nie rozumie.Niezłą zagadkę na forum wpisałeś.Pozdro. [2010-03-18 20:55]

panoni

Dla tego opisałem swoje spotkania z chyba nadgorliwymi strażnikami co nie mieli czego sie czepić bo nawet podstawowe oprzyżądowanie sprawdzali tzn. wypychacz lub szczypce czy posiadam itd... chciałem podkreślić że w moim przypadku to jedynie strata czasu jeśli chodzi o kontrol może to chore ale posiadam wiecej niż trzeba dodatków w że czeciej rybki do wody wracają a "sępy" w koło zaciskają zęby na ten widok to możę to ma jakiś wpływ na czepianie się . PPytanie moje dotyczyło połowu nażywca i przetrzymywanie karasi, uklejek jako żywa przynęta i z tąd moje pytnie jak to się ma do przepisów bo rozumuję przepisy że wcześniej wymienione sposoby trzymania jest prawidłowy . [2010-03-18 20:56]

panoni

karoltus1  pewnie myślał że moje pytnie dotyczy przetrzymywania w domu lub n działce żywca i co zrobić by przeżyło ale chyba po ostatniej wypowiedzi zrozumie o co mi chodziło :) Nie opisuję i nie stawiam wszystkich strażników w jednym szeregu ale niestety wszędzie trafi sie jakiś "osobnik " co psuje innym opinie jeśli coś pawełek znadziesz coś co budzi twoją wątpliwość chetnie podyskutuję :) oraz z innymi również ;) [2010-03-18 21:01]

Ja uzywam metalowego sadzyka z otworami w gornej pokrywie, zawsze wstawiam do wody (wiecej tlenu).

Nigdy nie mialem problemu ze sadzyk nie taki itd.

Pozdrawiam !

[2010-03-20 07:28]

Ja tak samo jak powyrzszy kolega zawsze trzymam żywca we wiadrze ,jeszcze nie zdarzyło mi sie mieć takiej kontroli co by sie ktoś doczepił do żywca we wiadzrze. Pozdrawiam. [2010-03-20 20:23]