Ostrym nożem, to napewno. Ciąć trzeba z wyczuciem wzdłuż linii bocznej ryby....... Nie, no bezsens! Przecież takie coś to trzeba pokazać a nie opisać, bo opisać sie nie da, to tak jak uczyć obierania ziemniaków przez telefon. Napewno na necie znajdziesz jakies zdjęcia filetowania, filmiki na Youtubie.
Hhehehe , dokładnie , musi chłopak to zobaczyć i długo ćwiczyć aż dojdzie do wprawy .
Ale panowie jak już dojdzie się do wprawy to idzie jak po maśle . Ja tam rzadko zabieram rybki do domu ale na miejscu zjadam często . Kolega ma mały wędzarnik , taki blaszany , szufladowy ( super rzecz ) to zawsze wędzimy kilka płotek , leszczy czy co tam mamy . Wcześniej robimy fajnym nożem fileciki do trochę soli , pieprzu do kieliszków śliwowica ymmmmmmmmmmm , pycha !
(2010/07/16 08:49)Ale panowie jak już dojdzie się do wprawy to idzie jak po maśle . Ja tam rzadko zabieram rybki do domu ale na miejscu zjadam często . Kolega ma mały wędzarnik , taki blaszany , szufladowy ( super rzecz ) to zawsze wędzimy kilka płotek , leszczy czy co tam mamy . Wcześniej robimy fajnym nożem fileciki do trochę soli , pieprzu do kieliszków śliwowica ymmmmmmmmmmm , pycha !
Ale prawdziwa "Śliwka" , nie sklepowe pomyje. Prawdziwa z sadów Łąckich. Lepszej siekiery nie znam, Rakija niech sie schowa.
(2010/07/16 09:57)Na razie raczkuję w tym temacie, ale może choć trochę pomogę.
Nie dla lalusiów..
(2013/08/09 22:00)Złów,pocałuj wypuść.
Filetowanie zostawcie mi.:)
Wiele osób po obejrzeniu tego filmu potrzebuje pomocy medycznej. :)