Nie musisz obierać kory.(2011/11/19 22:11)
Pod sam koniec dokładam do wędzenia trochę jałowca.
Zanim zacznę wędzić to "odmulam" karpia w zalewie z cytryny i pieprzu.
Nie musisz obierać kory.
Pod sam koniec dokładam do wędzenia trochę jałowca.
Zanim zacznę wędzić to "odmulam" karpia w zalewie z cytryny i pieprzu.
odmulam tzn ?
Witam kolegów. Mam w zamrażalce nie dużego karpia taki z 35 cm postanowiłem ze nie warto brudzić patelni na taki okaz i spróbuje jutro sporządzić swoją pierwsza rybę wędzoną. Karpik pływa już w solance w lodówce.
Jutro rano wstanę i zbije nie duża skrzyneczkę i zrobię szybką prowizoryczną wędzarnie.
Mam pytanko ,czy jabłoń, którą będę wędził musi być obrana z kory?
Proszę o wszystkie podpowiedzi porady, to będzie MÓJ PIERWSZY RAZ :))
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Proponuję do wędzenia używać tylko drzewa z olchy. Po takim wędzeniu / wcześniej upeklowaniu/ ryba ma kolor złocisty, taki chcemy, oraz smaluje, że palce lizać. Smacznego!!!!!!