Tylko ze podczas nawijania kolowrotek strasznie hałasuje
(2011/07/11 20:23)
(2011/07/11 20:27)Tylko ze podczas nawijania kolowrotek strasznie hałasuje
????????????????????????????????????????
skrzypi tak jakby coś blokowało
(2011/07/11 20:35)
(2011/12/12 18:22)ponawiam pytanie
mam takie pytanie
na każdej szpuli jest podana pojemność mm/m np: 0,25/120
jest to pojemność przy nawijaniu takim jak w rysunku 'a' do pełna czy 1-2 mm wolnego miejsca będzie?
mam takie pytanie
jest to pojemność przy nawijaniu takim jak w rysunku 'a' do pełna czy 1-2 mm wolnego miejsca będzie?
Pojemność całej,pełnej szpuli.
mam takie pytanie
Pojemność całej,pełnej szpuli.
więc naprawdę na szpulę powinno się nawijać mniej żeby 1-2 mm było pusto?
Zamiast ciąć żyłką książkę, napełnij miskę wodą i wrzuć tam szpulę z żyłką, nie musisz wtedy przytrzymywać żeby stawiać opór, tylko zawiąż pętlę na szpuli i nawijaj.Dobry sposób
Zamiast ciąć żyłką książkę, napełnij miskę wodą i wrzuć tam szpulę z żyłką, nie musisz wtedy przytrzymywać żeby stawiać opór, tylko zawiąż pętlę na szpuli i nawijaj.Dobry sposób
Tez tak robie, wygodniejszy sposob niz z ksiazka
(2011/12/13 00:59)Szpulka z żyłką będzie leżeć na dnie a woda będzie stawiała opór który jest niezbędny by żyłka prawidłowo ułożyła się na szpuli.Woda też pomaga w prawidłowym ułożeniu się żyłki na szpuli kołowrotka.W czasie nawijania szpulka z żyłką nie będzie Ci też dzięki temu "jeździć " po całym domu i obijać ,rysować się o wszystko co napotka.
Ja biorę śrubokręt, lub coś innego prostego, zakładam do imadła i nawijam przytrzymując żyłkę palcami. Później zaczepiam np o płot, rozwijam całą i nawijam 'na twardo'. Dużo bardziej czasochłonne, ale nie narzekam.