JAK BYŁO NA RYBACH ? - LOKALNE DYSKUSJE 2012

/ 276 odpowiedzi / 34 zdjęć

Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty

pikolo1960

wczorajsza Niedziela od rana 5 do 17 Warta Włyń koszyczek 10 Leszczyków 25- 27cm reszta mniejsze zero szczuplego czy bolka (2012/06/18 11:26)

u?ytkownik70140

Gratuluje połowu. Ja na dzień dzisiejszy nie mam czasu myśleć o rybkach. Praca na działce -podjazd i oczko wodne. Jak znajdzie się czas to chwycę wędkę i wyruszam. Pozdrawiam. (2012/06/18 15:02)

u?ytkownik70140

zibi100 Witam taj jak w temacie czy mozecie polecic jakies fajne  miejsca  na kilkudniowa zasiadke w wiekszym gronie 6 osób. Mile widziana mozliwość zorganizowania stanowisk blisko siebie. Jedzie trzech tasusiów z synami. planowany czas pobytu 3 noce. Tak wiec miejsce raczej żeby spokojne było. Z góry dziekuje za podpowiedzi

Wklejam (2012/07/10 15:08)

u?ytkownik51990

To ma być PZW czy komercja???. Jeżeli komercja to serdecznie Polecam bełdów za Aleksandrowem Łódzkim(komercja) lub Ciosny za Zgierzem(komercja). Z PZW to polecam Osadnik przy Stafańskim albo staw przy ul. Przędzalnianej(opis tego stawu u mojego kolegi Bream97) (2012/07/18 12:31)

u?ytkownik51990

Jak już wcześniej pisałem dzisiaj miałem być na wymysłowie tyle że do 12, ale niestety deszcz mnie przegonił już o 9. Złowiłem tylko jednego sumika karłowatego jednak inni wędkarze mówili że dzisiaj jest po prostu taki dzień i ryba nie bierze(oni nie mieli nawet brania:0). Więc nie poddaję się i myślę że następnym razem ustawię się troszke bardziej na prawo w tej zatoczce.(teraz byłem na pierwszej miejscówce od 2 wjazdu). Mam nadzieję na dobre wyniki;) (2012/07/18 12:39)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

Lujski

a ja dzisiaj jakeis 2 godzinki - wiekszosc spinigowalem - niestety zerwane 2 gumy soft4play :( - a potem 6 linków (niestety najwiekszy mial 22 cm i oczywiscie wszystkie wrócily do wody) - plus jedna ploteczka :) - tez oczywiscie do wody wrocila :)
łowisko - Leszno, Zaborowo
Pozdrawiam (2012/07/18 14:44)

u?ytkownik51990

To Kolego się przynajmniej pobawiłeś, a to już cieszy;). Ja chyba na taką zabawę się na Przędzalnianą wybiore na boczny albo na bata bo mi jeszcze troche jokera zostało to do ziemi się dorzuci i będzie ok;) (2012/07/18 20:57)

Kasztaniak

Dzisiaj staw w Talarze leszcz 30-35 cm i 3 płoteczki 20 cm. Do tego 2 piękne odjazdy myślę, że to były karpie nie miałem nic do powiedzenia hamulec prawie czerwony się zrobił i rybki zabrały haczyki. Ale przynajmniej wiadomo na co nastawic się następnym razem bo dziś nastawiony byłem na płotki. (2012/07/19 22:04)

u?ytkownik70140

Uuuuuu. To widze, że były miłe chwile.... Ja już skończyłem prace na działeczce i zrobiłem oczko wodne na moje karpiki. Teraz tylko myśli o wyjazdach na rybki. To już niebawem...... Pozdrawiam. (2012/07/21 10:45)

u?ytkownik51990

A może ktoś byłby skory żeby sie spotkać na wymysłowie na rybkach. Pisać tylko kiedy, gdzie i o której. Preferuję:spinning i spławik ;). Pozdrawiam (2012/07/21 11:33)

Kasztaniak

Dzisiaj rano odwiedziłem Talar bo nie mogłem darowac tym 2 sztukom i tym razem z nastawieniem na karpika. Na efekt nie czekałem długo karpik 40 cm i kilkanaście płotek. Do kolegi Czak2 wszystkie brania na spławik, na grunt coś tam skubało ale drobnica i nie udało mi się nawet zaciąc. Pozdrawiam. (2012/07/21 16:38)

u?ytkownik51990

Serdeczne dzięki za odpowiedź ;). A kolega by sie nie spotkał może na rybkach??? ;) (2012/07/21 20:06)

u?ytkownik70140

Jutro wyruszam na godz.5:00 nad rzekę Widawkę w miejscowości Widawa i po drodze nad tą rzeczkę do Rogóźna. Z powrotem planuje zahaczyć nad Zbiornik Zajączek w Łasku. Nie wiem jak będzie. Nigdy tam też nie łowiłem. Ale na pewno będę chciał przeżyć ten dzień z uśmiechem :). I nad rzeką i nad innym łowiskiem. Pozdrawiam. (2012/08/01 16:35)

roobcio

Dawid jak efekty dzisiejszych połowów? (2012/08/02 21:19)

u?ytkownik70140

Witam
Na samej Widawce niestety lipa, ale nie wszędzie. Dużo odcinków rzeki bardzo płytkich. Stan wody na słupku pomiarowym w Rogoźnie to 14 cm. W miejscowości Widawa to samo. Byłem także w rodzinnym mieście mojej babci :) w Chociwiu niedaleko wieży. Po lewej stronie od niej idąc miedzy domkami i przez pola trafiamy nad rzeczkę (zaraz przy lesie) gdzie kiedyś łowiono raki z pod skał. Ich raczej niestety nie ma. Rzeka tu jest zachęcająca. Dużo głębokich miejsc. Przynajmniej po 1 m. Jak na taką rzeczkę to dużo. Rybki mogą się tam trzymać. Kołka także się ładne robiły. Nikt tam raczej ostatnio nie łowił, gdyż dojście do samej wody jest utrudnione przez zarośnięte krzaki. Gdybym był troszkę później  to by było sucho, miałbym czas to dostałbym się pod samą rzeczkę, albo może poszukałbym jakiś miejsc troszkę dalej z łatwiejszym dostępem do tej wody.

Z powrotem niestety plany się zmieniły. Pojechałem autem z rodzinką nad Stawy Buczek - żenada. Dwa stawy to łowiska specjalne. Słyszałem, że tylko jeden z nich jest bez dodatkowych opłat. Jednak jest inaczej. Nic się nie rzuca, nic nie pływa, a wielkie stawy. Dodatkowo mały poziom wody i zero kółek. Wyglądało jak by było bezrybie.

Wkurzyłem się i pojechałem na Zbiornik Chechło. Strzał w dziesiątkę. Branie za braniem na feeder. Rybki, że ho, ho brały. Większych się nie udało wyholować bo jak wiadomo są glony. Wyciągnąłem okonka 19cm i karasia 21 cm. Polecam teraz to łowisko, bo biorą nawet w same południe i to upalne.

Pozdrawiam. (2012/08/04 10:07)

roobcio

Pogratulować Dawid :) W czwartek wybieram się na noc na ryby ale nie bardzo wiem jaki kierunek wybrać. Na Sulejowie ostatnio ryba nie bierze więc raczej odpada. To samo Cieszanowice. Myślałem o Jeziorsku ale tam to różnie z rybą bywa... Może ktoś by coś podpowiedział... (2012/08/05 20:12)

Kowal73

Robcio,,,//Jeziorsko se odpuść//,Tragedia,fala coś naniosła:(Pozdrawiam Dawid i Robcia:) (2012/08/05 20:23)

karolpolawiacz

ja w piątek złapałem okonia z gruntu na pęk robaków 25 cm i szczupaka około 35 cm na predatora biało czerwonego  na żwirowni
  (2012/08/05 20:40)

u?ytkownik70140

A ja wczoraj dnia 06.08.12r. przeżyłem pierwszy wyśmienity wypad na ryby. Stało się to na Zbiorniku Chechło. Łowiłem od 6:00 do 11:00. Brania były mniej więcej co 20, może 30 minut. Posługiwałem się metodą feeder z koszyczkiem. A zdobycz ? :) Hmmm.... :) Zobaczcie sami poniżej :) Pozdrawiam.

10 Ryb:
Karaś: 23cm, 29cm.
Lin: 25cm, 27cm, 27cm, 28cm, 28cm, 28cm, 30cm.
Wzdręga: 21cm.

(2012/08/07 15:41)