Dziś ponownie rzeka Grabia. Kilka płotek i Jazik 40 cm. A na żywczyka szczupaczek 58 cm. (2012/05/06 10:24)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Dziś na rybach było prawie pięknie.. Rzeka Grabia kilka płotek 20-25 cm i spięty rekordowy jaź.. Nie mam miary w oczach ale na pewno sporo większy od poprzednich..
w ktorym miejscu tak brały? siedzialem na baryczy i bez pukniecia zreszta z7 wedkarzy tez bez kontaktu:)
w ktorym miejscu tak brały? siedzialem na baryczy i bez pukniecia zreszta z7 wedkarzy tez bez kontaktu:)
Brały nie brały jedna ryba na 15 20 min ale zawsze warto posiedziec :) A gdzie pisłem juz wcześniej w temacie. Przed mostem w Ldzaniu w lewo na łąkach. Ale z tego co zauważyłem Grabia jak na rzeczke troszkę mała i po braniu takiego jazia wiekszego jest już po rybach. Sporo zamieszania robi dlatego zwykle udaje mi się wyciągnąc tylko 1 sztukę i nawet płotka czy jelczyk przestaje brac.
W dniu dzisiejszym udałem się ze spinningiem cegielnię byłem tam koło godziny 13. Biczowanie wody zacząłem od miejscówki pod kominem, bez efektów udałem się w stronę drzewa i dalej nic zacząłem kombinować z przynętami dalej bez kontaktu z rybą, aż do momentu zawitania nad mała zatoczkę w której wybitnie szalał jakiś szczupak drobnica po prostu szalała co moment coś wyskakiwało z wody. Po paru rzutach gumami zmieniłem przynętę na 5cm Rapalę (pływająca imitacja okonka) i to był strzał w 10 na niego połakomił się 1 zębacz a potem kolejne 2 przy liliach pod kominem. Niestety padł mi telefon i mogłem zrobić fotkę tylko pierwszemu zębaczowi pozostałe dwa były większe miały po
10 . Maj Włyń rzeczka fajna pogoda supcio rybki w rzeczce ładnie sie spławiały nocka zaliczona mały leszczyk niestety nic poza tym 11 przeniosłem sie na przystan kajakową na spining obrotóweczke 3 okonie po 32 35cm poza tym na spławiczek zero brań ::
powiedzcie mi ludki jak to jest ,znaiomy co jezdzi na Włyń mowił ze zakłada ciezarek 45-50g
no moj koszyczek z ta gramatura odrazu popłynał w sina dal:) załozyłem ciezarek 100g rzucalem niedaleko z 20 25m i niestety płynie hehe kurcze niezaloze pzrecie 500g hahaha jakies sugestie:)
(2012/05/12 13:54)
nastepnym razem sprubuje na spławik podejrzalem tubylców tak łapja 2 m od brzegu pod krzkami hehe na groch
No jest to dobra metoda szczególnie na jazia i leszcza większego, z tym że wiadomo tubylcy zawsze mogą przyjśc i miejscówkę sobie przygotowac nęcąc przez kilka dni, a to też różnica bo z marszu na groch czasami ciężko coś złowic. Ale życzę powodzenia ;)