JAK BYŁO NA RYBACH ? - LOKALNE DYSKUSJE 2012

/ 276 odpowiedzi / 34 zdjęć

Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty

Kasztaniak

No to pogratulowac, kurde a u mnie nic, na stawie masa karasi i nawet brania, robaczek, chlebek :( nic . Zdradź cudowny sposób :))

Pozdrowionka :))

Żaden tam cudowny sposób. Zwykła płociowa zanęta z ziemią i gliną plus garśc atraktora vanilia i garśc pieczywka żólto czerwonego do tego pinki i kilka białych pod jazika. Ale staw to nie rzeka więc to też różnica. ;)

(2012/04/19 12:29)

u?ytkownik70140

Temat: "Jak było dziś na rybach ? - Lokalne dyskusje 2012 " dobrnął do 100 postu. Dziękuję za wspólną dyskusję i zapraszam do dalszej.

Pozdrawiam kolegów wędkarzy

Administrator grupy (2012/04/19 17:05)

qwert198315

Skoro kolega łowił w okolicach Burzenina to może wie czy bierze coś na kanale w Strumianach??

Byłem 2 tygodnie temu ale tylko kilka krąpików 10 cm. 0 płotki gdzie o tej porze powinna brac w takim miejscu.

Właśnie co do kanału na strumianach to dobrze dziś i wczoraj zaobserwowałem bo akurat lowiłem na przeciwko z drugiej strony rzeczki na zamyłku jakieś 30 min ale nie brały i się przeniosłem w dół rzeczki na wysokości Witowa. Z obserwacji siedzaiły wczoraj na kanale 4 osoby w tym jedno małzeństwo  i powiem ze przez ten okres czasu 3 razy wyciagneli zaledwie małe ukleje.... A dziś z rana zero osob pod wieczor kilka i to samo .nic a nic ... Ja natomiast Na Witowie dopiero co wrociłem złowiłem 4 kleniki do 30 cm 1 leszczyka 25 3 krapie po 20cm 6 okoni z tego jeden 32 cm 16 grubych płoci 2 jazie male wróciły do wody kilkanaście kiełbi no i pierwszego w tym sezonie jazgarza... czyżby plaga nadeszła.... No ale powiem od 18 do 19.30 to brania były jedno za drugim. Na kanale lipa szkoda siedziec fajne miejsca sa na rzece i rybka żeruje a lowie jedynie na czerwonego ale kopanego ze sklepu to lipa nie biorą za duży smrod z nich. Zanęta fajnie kleń podchodzi i ploc i leszczyk to traper feder uniwersalny plus glina i cisne:P jedynie tym nece i daje rade. A tak na wiasen mówiąc to.. Widuje wielu rybaków ale cos im nie idzie może mam szczęscie pozdrawiam.

(2012/04/19 20:58)

qwert198315

ćo by nie byc gołosłownym cykłem fotke z Dzisiejszej 2 h zasiedziawki okolice Witowa pod Burzeninem na splawik. Oprocz tego złowiłem jeszcze 1 bąka 32cm i 4 płocie do 22 cm . Na zdjeciu największa jazwica 39 cm i płoć 29 cm . Wszystko na czerwonego. Pozdrawiam (2012/04/20 22:35)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

zwir73

Witam

Chcę tylko przekazać taką informację że w dniu 22.04.2012 (niedziela) na łowisku Zofijówka

odbędą się zawody o tytuł Mistrza Koła Kolumna .W związku z tym prosze o nie zajmowanie stanowisk na prawo od wejścia .Brzeg zarezerwowany od godz 6 do 15 .

Pozdrawiam

Marek Owczarz

(2012/04/21 09:48)

qwert198315

Oj widze że nie ma kolegów co pisza ale za to widze że na WITOWIE ZROBIŁ SIĘ RUCH ....  Może ktos napisze czy cos złowił ?? (2012/04/21 23:08)

Kasztaniak

Skoro kolega łowił w okolicach Burzenina to może wie czy bierze coś na kanale w Strumianach??

Byłem 2 tygodnie temu ale tylko kilka krąpików 10 cm. 0 płotki gdzie o tej porze powinna brac w takim miejscu.

Właśnie co do kanału na strumianach to dobrze dziś i wczoraj zaobserwowałem bo akurat lowiłem na przeciwko z drugiej strony rzeczki na zamyłku jakieś 30 min ale nie brały i się przeniosłem w dół rzeczki na wysokości Witowa. Z obserwacji siedzaiły wczoraj na kanale 4 osoby w tym jedno małzeństwo  i powiem ze przez ten okres czasu 3 razy wyciagneli zaledwie małe ukleje.... A dziś z rana zero osob pod wieczor kilka i to samo .nic a nic ... Ja natomiast Na Witowie dopiero co wrociłem złowiłem 4 kleniki do 30 cm 1 leszczyka 25 3 krapie po 20cm 6 okoni z tego jeden 32 cm 16 grubych płoci 2 jazie male wróciły do wody kilkanaście kiełbi no i pierwszego w tym sezonie jazgarza... czyżby plaga nadeszła.... No ale powiem od 18 do 19.30 to brania były jedno za drugim. Na kanale lipa szkoda siedziec fajne miejsca sa na rzece i rybka żeruje a lowie jedynie na czerwonego ale kopanego ze sklepu to lipa nie biorą za duży smrod z nich. Zanęta fajnie kleń podchodzi i ploc i leszczyk to traper feder uniwersalny plus glina i cisne:P jedynie tym nece i daje rade. A tak na wiasen mówiąc to.. Widuje wielu rybaków ale cos im nie idzie może mam szczęscie pozdrawiam.

Dziekuję kolego za odpowiedź. Miałem się wybrac na kanał ale skoro mówisz, że rybka na rzece tylko bierze więc może wybiorę się w tamte rejony chociaz zupełnie nie wiem gdzie, co i jak ale  z mapą może dojadę. Pozdrawiam.

(2012/04/22 22:13)

max2015

No i racja :) w sobotke posiedzialem 40 minut i 6 sztuk pieknych karasi bez zadnych zanęt, pinki itp. Tylko czerwony robaczek dendrobena 2-ka :)) Takie sztuki po ok. 15 - 20 cm :)Pozdrowionka :)) (2012/04/23 12:24)

piotrgrambor

Dziś łowisko zofiówka między godzinami 8-17, na koszyczek żadnego brania, nawet puknięcia. Dopiero po zmianie jednej wędki na spławik o godzinie 15 w trafiły się dwie płotki 14cm i 16,5 cm. Siedziałem koło wyspy na prawym brzegu. Mam nadzieje że jak będzie dłużej ciepło to karpiki zaczną bardziej żerować.

Z tego co wiem nikt dzisiaj nie połapał oprócz jednego pana, który siedział po drugiej stronie wysypy i wyholował 3 karpie. (2012/04/23 20:49)

rafall

Dziś rzeka grabia około 1.5godz i nic spining na twisterki 2,5-3 cm kolory seledyn, motoroil, biały. I jeszcze w Pabianicach "zdechła" mi fura i do elektryka - Masakra! (2012/04/23 22:45)

radtkee

wczoraj na plaży była flądra 34 cm. (2012/04/24 14:54)

u?ytkownik70140

Witam
Jak dobrze wszyscy wiedzą ta grupa nazywa się: "Pabianice - łowiska w Pabianicach i okolicach" i obejmuje tylko te rejony, które są ukazane na ogólnej stronie grupy (w opisie):

http://www.wedkuje.pl/g,pabianice-lowiska-w-pabainicach-i-okolicach,193.html

Proszę się nie zapędzać z relacjami z łowisk nie obejmujących przez grupę (np.morze bałtyckie).

To tak dla porządku. Dziękuję za uwagę.

Pozdrawiam

Administrator grupy (2012/04/24 17:28)

qwert198315

Do Kasztaniak nie ma problemu sluże pomocą . Prosze relację z wypadu na Witów. Dziś byłem pod wieczór 19.10 do 20.10 na czerwoego kilka brań . A rybki złowione klenik 38cm bąk 30 i ploć średniaczek może z rana sie wybiore o 5 jutro to napisze co i jak Pozdrawiam. (2012/04/26 23:06)

Kasztaniak

Do Kasztaniak nie ma problemu sluże pomocą . Prosze relację z wypadu na Witów. Dziś byłem pod wieczór 19.10 do 20.10 na czerwoego kilka brań . A rybki złowione klenik 38cm bąk 30 i ploć średniaczek może z rana sie wybiore o 5 jutro to napisze co i jak Pozdrawiam.

Dzieki wielkie. Ja jutro sie wybieram rano i mam pytanie czy do rzeki jakiś dojazd to jest, czy trzeba na pieszo dojśc? Jak da radę to jakaś mapka mile widziana :) (2012/04/27 12:29)

Koziii

Można wiedzieć gdzie jest ten Witów ?  (2012/04/27 20:40)

u?ytkownik70140

No i po majówce. :(. Dnia 29 Kwietnia byłem na Zb.Barycz. Łowiłem na koszyczek z robaczkiem czerwonym nr.2 i zero brań. Był tak to jeszcze jeden wędkarz.
Na Zb.Baryczy byłem też 1 maja pod wieczór. Troszkę wędkarzy, nie widziałem by coś wyciągali. Ja łowiłem na spina (nareszcie :) ) na zbiorniku i rzece.
Majówka nie udana, niestety :(.

A jak u was ? Połowiliście ? (2012/05/03 19:29)

pikolo1960

nocka spedzona nad barycza 30 kwietnia i do 14 1 maja oprocz grila nic niezaliczylem nawet pukniecia na koszyczek zero bran splawik zero spin zero z tego co widzialem 2 gosci zapielo szczuple na zywca ale na tylu wedkarzy chya okolo 10 to zadna rewelacja (2012/05/03 20:03)

haja

29  kwietnia siedziałem całe popołudnie i nockę na jez. Rożnowskim w Tęgoborzy. Tylko 1 płotkę złowiłem. Pozostałych ze 30 wędkarzy też nic nie złowilło. Totalny brak żerowania ryb. 5-tego maja jeszcze raz spróbuję. Może się ruszą rybki (2012/05/03 20:46)

Kasztaniak

Wszędzie chyba z rybami kiepsko... 1 maja warta za tamą pojechałem z nastawieniem na jazia..  Wynik 1 jaź 20 cm i 3 płoteczki 20 cm plus kilka mikro okoni. Słabo.. (2012/05/03 22:04)

u?ytkownik70140

Ja wyruszam jutro nad rzekę Wartę. Zobaczymy co tam jest :). (2012/05/03 22:33)

Kasztaniak

Dzisiaj rzeka Grabia. Trochę drobnicy i pierwszy szczupaczek w tym sezonie 54 cm na żywczyka. (2012/05/05 11:19)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik70140

Wyprawa nad rzekę Wartę (Sieradz Warta) z dnia: 4.05.12r.

Byłem tak zmęczony, że nie miałem sił wchodzić wczoraj na portal. Byłem tam po 6:20. Miło było spotkać znów rzeczkę. Ja zaszedłem wpierw za przeprawę promową i tam łowiłem na takiej szerokiej piaszczystej miejscówce. Najpierw poszły w ruch koszyczki - zero brań, następnie spinning - zero brań i spławik na przepływankę (bolonka) - zero brań. Rozpaliłem podczas wędkowania ognisko, które dało mi dużo ciepła i mogłem wysuszyć mokre buty od rosy i padającego deszczu. Następnie udałem się przed przeprawą promową na zakole (ostatnie przed przeprawą) zwane przez spinningistów "główkami". Okazało się to miejscem wartym uwagi. Żałowałem, że wcześniej tu nie usiadłem. Rzuciłem feeder z jednej strony na który nic nie brało, ale z drugiej zarzuciłem spławik. Oczom nie mogłem uwierzyć, po pół dnia siedzenia w tamtym miejscu i widząc tylko maciupkie rybki okazuje się, że tu mam branie. Na trawę trafia leszczyk, a po nim 3 kolejne, ale mniejsze. Szkoda powiedziałem, ponieważ zabrakło mi białych robaków, a na nie brały. Wiem, że rzeka w porównaniu z ostatnim razem (1 rok temu) kiedy byłem to teraz obfituje w ryby. :) Próbowałem jeszcze łowić tak to z drugiej zaraz strony mostu w zakolach. Jednak płytka woda nie sprzyjała wędkowaniu. Miałem 2, czy 3 brania, ale na haczyk był założony czerwony robal i rybki nie chciały się zahaczyć :(. No cóż.
Jestem zadowolony z tej wprawy mimo tych 4 leszczyków, bo coś złowiłem i maleńka zabawa była. Teraz mam ochotę szczerze mówiąc na jeszcze. Teraz już wiem co i jak. Tym razem wybiorę się ze spławików-ką i może batem, pociągiem. Kiedy to nie wiem, ale chęci są i to duże.

Pozdrawiam wszystkich
(2012/05/05 11:21)

u?ytkownik70140

Dzisiaj rzeka Grabia. Trochę drobnicy i pierwszy szczupaczek w tym sezonie 54 cm na żywczyka.

A gdzie kolega łowił na rzece Grabi ? W Baryczy, czy w Ldzaniu ?

Gratuluje rybki. (2012/05/05 11:24)

Kasztaniak

Dzisiaj rzeka Grabia. Trochę drobnicy i pierwszy szczupaczek w tym sezonie 54 cm na żywczyka.

A gdzie kolega łowił na rzece Grabi ? W Baryczy, czy w Ldzaniu ?

Gratuluje rybki.

Dzięki. A łowiłem w Ldzaniu zaraz przed mostem w lewo. Rzeka 400 m powyżej stawu Montoprzem. Do Baryczy wybiorę się może jutro także jak coś to napiszę czy biorą jakieś kolosy ;)

(2012/05/05 15:35)

qwert198315

Do kolegi Kozii Witów jest woj łódzkie powiat Sieradz gmina Burzenin
http://maps.google.pl/maps?oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&channel=np&q=Wit%C3%B3w+gmina+Burzenin&um=1&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x471a66e49ff9dc23:0xfb9904a3c6a2f8ad,Wit%C3%B3w&gl=pl&ei=FiSmT4_5FsfdsgbPpt30BA&sa=X&oi=geocode_result&ct=image&resnum=1&ved=0CCgQ8gEwAA

Wczoraj byłem ponownie padł kleń 42cm 2 płocie 26cm krasnopióki 3 płotki 17cm 2 krąpie 22cm i 24cm 2 okonie około 20 i 2 jazie około 25. Aż dziw bierze bo w tamtym roku o tej porze marnie było lecz teraz nawet w maju można sie pobawic no i coś złowić. Jest świetna opaska na długości 200 metrów i na koszyczek łapanie świetne. Dla wędkarzy co lubia łowić Bolenia jest ich sporo tak więc jak ktos umie to do łowienia ja nie moge sie przelamać co do bolenia.
Praktycznie wszystko na czerwonego jedna płoć krasnopiorka na 3 ziarnka kukurydzy sredniej.... (2012/05/06 09:20)