Kasztaniak
Skoro kolega łowił w okolicach Burzenina to może wie czy bierze coś na kanale w Strumianach??
Byłem 2 tygodnie temu ale tylko kilka krąpików 10 cm. 0 płotki gdzie o tej porze powinna brac w takim miejscu.
Właśnie co do kanału na strumianach to dobrze dziś i wczoraj zaobserwowałem bo akurat lowiłem na przeciwko z drugiej strony rzeczki na zamyłku jakieś 30 min ale nie brały i się przeniosłem w dół rzeczki na wysokości Witowa. Z obserwacji siedzaiły wczoraj na kanale 4 osoby w tym jedno małzeństwo i powiem ze przez ten okres czasu 3 razy wyciagneli zaledwie małe ukleje.... A dziś z rana zero osob pod wieczor kilka i to samo .nic a nic ... Ja natomiast Na Witowie dopiero co wrociłem złowiłem 4 kleniki do 30 cm 1 leszczyka 25 3 krapie po 20cm 6 okoni z tego jeden 32 cm 16 grubych płoci 2 jazie male wróciły do wody kilkanaście kiełbi no i pierwszego w tym sezonie jazgarza... czyżby plaga nadeszła.... No ale powiem od 18 do 19.30 to brania były jedno za drugim. Na kanale lipa szkoda siedziec fajne miejsca sa na rzece i rybka żeruje a lowie jedynie na czerwonego ale kopanego ze sklepu to lipa nie biorą za duży smrod z nich. Zanęta fajnie kleń podchodzi i ploc i leszczyk to traper feder uniwersalny plus glina i cisne:P jedynie tym nece i daje rade. A tak na wiasen mówiąc to.. Widuje wielu rybaków ale cos im nie idzie może mam szczęscie pozdrawiam.
Dziekuję kolego za odpowiedź. Miałem się wybrac na kanał ale skoro mówisz, że rybka na rzece tylko bierze więc może wybiorę się w tamte rejony chociaz zupełnie nie wiem gdzie, co i jak ale z mapą może dojadę. Pozdrawiam.
(2012/04/22 22:13)