JAK BYŁO NA RYBACH ? - LOKALNE DYSKUSJE 2012

/ 276 odpowiedzi / 34 zdjęć
Witam, pozwolę sobie utworzyć nowy wątek "Jak było dziś na rybach Lokalnie", będziemy mogli wymieniać się aktualnymi doświadczeniami z naszych łowisk. 

Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty

piccione

Dzisiejszy wypad na rozpoczęcie sezonu opiszę tutaj w skrócie, więcej można dotczytać na moim blogu ( relację i zdjęcia łowisk zamieszczę wieczorem). Ustawiliśmy się na klenia z zalewu Barycz(prawie nie ma już lodu), niestety klenia też. Przeszliśmy się rzeką ok 1000m w stronę Ldzania i trafiły się 2 brania, przyłowem okazał się szczupak 60cm C&R. W drodze powrotnej podjechaliśmy do Chechła, a tam cała tafla nadal skuta lodem. Pierwsze 2 godziny w tym sezonie spędzone nad wodą, wrażenia rewelacyjne, mimo kontroli na łowisku i zaobserwowaniu dewastacji środowiska ( droga ekspresowa będzie przechodzić wiaduktem przez Barycz i Grabię, co zmusza drogowców do wycinki lasu, ale nie jest usprawiedliwieniem na zaśmiecanie okolicy).  (2012/03/10 17:36)

grzesiek35

Bardzo fajny temat. No ale poczekajmy jak go zaraz ktos skrytykuje,że niby juz jest podobny. Ja jestem za tym,zeby ten lokalny prowadzic. (2012/03/10 19:48)

withanight88

Tak niech dla każdej miejscowości, wioski, regionu i wody będzie osobny temat "Jak było....."
Wtedy napewno wszyscy będa wszystko wiedzieć:) (2012/03/10 19:53)

u?ytkownik70140

Temat jak najbardziej słuszny. Akceptuje i dziękuję. :)

Co do wypadu Kamilu to myślę, że udany. Szczupaczek i to 60cm :) Można by było powiedzieć, że to tak naprawdę pierwsze emocje wędkarskie w tym roku. Gratuluje udanego dnia i wrażeń przeżytych.
Jeżeli chodzi o Zb.Chcechło to troszkę jestem zaniepokojony. Tafla lodowa.... Mam tylko nadzieję, że zniknie przez najbliższy tydzień, ponieważ w sobotę wybieram się tam na rybki. Sprzęt z jednego sklepu zakupiony i odebrany, teraz czekam na przesyłkę z drugiego sklepu w poniedziałek. Następnie czekać mnie będzie przygotowanie wędzisk i zestawów, no i... to co najlepsze :) (2012/03/10 20:59)

u?ytkownik70140

Ja byłem dziś na swojej działeczce. Niestety lód na stawach działkowych bardzo gruby. W jednym stawie naliczyłem 61 padniętych ryb. Na sobotę miałem się wybrać na Zb.Chechło, ale nie wiem co z tego wyjdzie, bo raczej lód tak szybko nie zejdzie. Myślę, że wyruszę nad jakąś rzeczkę. (2012/03/11 18:22)

rusikus

dziś rozpoczęty sezon na rzece Elbląg
zajebiście wiało i nic nie skubało na troka ^^
w tygodniu albo za tydzień ruszam na spławik na Cieplicówke bo ostateczne lody już zejdą
tam grubaśne płocie i krasnopióry powinny się pojawić :) (2012/03/11 18:28)

grzesiek35

withanight88
Tak niech dla każdej miejscowości, wioski, regionu i wody będzie osobny temat "Jak było....."
Wtedy napewno wszyscy będa wszystko wiedzieć:)

Napewno lepszy temat niż jakies inne idiotyczne zakladane tylko dla punktów.

(2012/03/11 18:45)

u?ytkownik70140

UWAGA !!!
Przypominam, że to temat poświęcony dyskusją dotyczących Pabianic i okolic. Proszę się nie wypowiadać na temat innych wód niż w tym rejonie !!!

Dziękuję i pozdrawiam.
(2012/03/11 19:12)

withanight88

withanight88
Wtedy napewno wszyscy będa wszystko wiedzieć:)

Napewno lepszy temat niż jakies inne idiotyczne zakladane tylko dla punktów.

Nie ma punktów za tematy ani posty.... chyba fora pomyliłeś <rotfl> (2012/03/13 18:19)

u?ytkownik70140

Byłem w Chechle, ale nic nie złowiłem. Widziełem małego szczupaka, więc coś tam jest.

Dokładny opis co widziałem i przeżyłem znajduje się w temacie: "Łowiska - Zbiornik Chechło"

Zapraszam serdecznie. (2012/03/18 18:44)

pikolo1960

Witam wszystkich jestem tu nowy dorzuce cos od siebie z ostatniej niedzieli 18 marca rozpoczalem sezon nad zalewem Barycz pierwszy raz w tamtych stronach woda ladna czysta zbiornika nieznam wiec jedna wędeczka na poczatek starczyla bułka z teco :) i 8 krasnopiórek padlo na pineczka zero brań moze podpowiecie co tam zapodac rybkom hehe oczywiscie rybki pływaja spowrotem pozdro all (2012/03/19 10:30)

pikolo1960

witam wszystkich :)jako ze jestem nowy dorzuce cos od siebie z otatniej wyprawy na Barycz

sezon rozpoczałem 18 marca na zbiorniku pierwszy raz jedna wędeczka na poczatek spławik bułeczka z Tesco:) wynik 8 krasnopiórek na pineczka zero brań .spiningowanie jest raczej niezabronione bo widziałem kolegów rzucajacych ?:)wypad udany okolica super gril zaliczony rybki oczywiscie w wodzie spowrotem w koncu tam jest ich miejesce hehe pozdro all:)

(2012/03/19 10:46)

pikolo1960

witam milutko wszystkich jako ze jestem nowy tutaj podziele sie równiez ostatnim wypadem na rybki rozpocząłem sezon na Baryczy bylem tam pierwszy raz okolica super woda czysta jedna wedeczka spławiczek bułka z Tesco wynik 8 krasnopiórek na pineczki zero bran jeszcze rybka sie nieobudzila:) mozna tam spiningowac? pozdro all (2012/03/19 10:52)

pikolo1960

witam milutko wszystkich jako ze jestem nowy tutaj podziele sie równiez ostatnim wypadem na rybki rozpocząłem sezon na Baryczy bylem tam pierwszy raz okolica super woda czysta jedna wedeczka spławiczek bułka z Tesco wynik 8 krasnopiórek na pineczki zero bran jeszcze rybka sie nieobudzila:) mozna tam spiningowac? pozdro all (2012/03/19 10:57)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

u?ytkownik70140

Witam w grupie.

Gratuluje świetnego wypadu. Co do spinningu to nie wiem. Ale inny kolega z grupy Ci powie, ponieważ jezdzi. Ja tam zawitam jak wykupie pozwolenie na Okręg Sieradzki.

Pozdrawiam. (2012/03/19 12:10)

piccione

Gratuluję wypadu, wybrałeś bardzo dobre miejsce :) siedziałem  pod brzozą (po drugiej stronie) w niedzielę od 6 i dobrze nęciłem, niestety nie było brań i poszedłem ze spinningiem w górę rzeki, niestety tym razem na rzece rybki nie brały, a presja wędkarska była bardzo duża(dużo wędkarzy). Ze spinningiem tam jest ostatnio kiepsko, ale jak już coś atakuje to w dołkach na żółte gumy. Do zobaczenia nad wodą :)    (2012/03/20 08:50)

u?ytkownik70140

Czyli na spinning można łowić na rzece Grabi ? (2012/03/20 16:11)

email

Witam. w sobotę albo w niedzielę wybieram się pierwszy raz na Zofijowke. Myslalem żeby jechac tam z delikatnym splawikiem na plotkę. Był już tam ktoś w tym roku warto tam jechac na pierwszy wiosenny wypad nad wodę? (2012/03/20 21:21)