Artur co wpuczaliscie? i gdzie?
Jak poznasz po focie, to oki. (2015/03/07 21:01)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Artur co wpuczaliscie? i gdzie?
Nareszcie. Nadejszla wiekopomna chwiła i ja rozpocząłem sezon wędkarski.
Widoki może nie najpiękniejsze, ale pogoda dopisała i rybka z resztą też.
(2015/03/10 19:45)Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
tstaros to jest zdjęcie z portu w Górze K? Bo strasznie znajomo wygląda to miejsce:)
Tak,to port w GK.
Witam,od tygodnia szykowałem się na wypad na jakąkolwiek wodę w wiadomym celu - rozpoczęcia sezonu ;)W końcu udało się załatwić urlop;) Wcześnie rano zapakowałem sprzęt do samochodu i wybrałem się na Łowisko u Roberta w Kleczewie.Pogoda? Straszna..silny wiatr, niska temperatura, zero słońca.W końcu, po przygotowaniu pelletu oraz gliny z pinkami. Na Feedera założyłem truskawkowego dumbelsa który wcześniej moczył się przez 12h w dipie słodko-kwaśnym truskawkowym - całość zakupiona na tegorocznej Rybomani ;)Koszyk do metody załadowany wspomnianym pelletem a na maczówkę kilka pinek (planowałem na ochotkę, ale niestety nie dostałem w żadnym z 4 sklepów we Wrześni ;/) wcześniej nęcąc glinąz pinkami.Na maczówkę same płocie, nic czym można było się pochwalić, lecz papa i tak się cieszyła ;)Około godziny 10 postanowiłem zarzucić troszkę bliżej - około 7min. braknie na feedera. Po walce sądziłem że jest pierwszy karp, myliłem się jak tylko ryba pokazała się - był to jesiotr i nie był mały. Szybkie wyholowanie i do podbieraka, mierzenie i do wody.Jesiotr mierzył 104cm. wagi niestety nie miałem. Nie ukrywam cieszyłem się jak dziecko z kilku jasnych powodów. Pierwszy że w ten marcowy dzień na haku wylądowała zacna, niemała ryba która okazała się moją życiówką, oraz miejsce w którym łowiłem poźniej okazało się miejscem żerowania leszczy.(2015/03/12 17:03)
Tak więc jak widać sezon rozpoczęty godnie, a w przyszłym tygodniu czekają mnie pierwsze zawody sezonie 2015.
Pozdrawiam Adam.
JRzeka Nogat - Feeder08.03.2015 Wynik na 7 kg, w tym 2 okonki, krąpi, leszczyków i płoci.
Dobry wynik o tej porze roku, tym bardziej z feederkiem. Ja jutro postaram się o lina na Nogacie z inną mieszanką niż ostatnio, podam trochę jaśniejszą i lekko grubszą bo drobnicy już połowiłem w tym roku pozdro! (2015/03/13 17:24)![]()
tstaros
Nad Odrą powoli zaczyna się coś dziać, dziś wpadły 2 klenie, większy 43cm. Były na wędce też dwa kolejne, niestety jeden wygiął hak a drugi poszedł z przyponem. Chyba już od początku sezonu trzeba montować konkretne zestawy, zabawa w finezje na Odrze nie popłaca, pozdrawiam.
Gratulacje, klenik 43 - na delikatnym zestawie to już jest się z czym się pobawić. (2015/03/13 21:14)