Jak było dziś na rybach ? 5
utworzono: 2015/02/15 09:03
Uwaga! Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Dzisiaj na dołkach 2 godz z batem przyniosło 12 płoci do 30cm kilka krąpi i okonka. Najlepiej brały na ochotkę na którą to łowiłem pierwszy raz;) niestety nie wstawiam zdj płotek bo jest bardzo słabej jakości (zamazane). Kilka ładnych brań zmarnowanych:( Pozdro połamania kija!
[2015-02-27 18:16]
Koledzy dzisiaj otworzyłem sezon gruntowy na byłej żwirowni. Niestety szczytóweczki w feederkach nieruchliwe były, tylko 3 okonki udało mi się złapać, chyba na pocieszenie ;-)
Pozdrawiam
[2015-02-28 14:57]
Na żywca?! Oj, przepraszam... to wobler :) A myślałem, że ja mam realfisha, ale to jest mistrzostwo :(Konkretne garbusy! [2015-02-28 21:15]
Dzisiaj rekonesans nad jeziorem wypad godzinny w celu sprawdzenia czy lód puścił a że miałem bacika by sprawdzić co w wodzie piszczy to brała płoteczka i krąpie na ochotke i pinke nawet zanęty nie wziąłem...jedna za drugą, jak palec na dniach będzie się trzeba wybrać na płoć o ile pogoda będzie dopisywać ale prognozy coś na to nie wskazują:(
[2015-03-02 18:26]
Hm mnie dzisiaj spotkała niespodzianka , na woblera Salmo exekutor w kolorze real fish 7 dostałem dwa bolenie. Pierwszy był pod wymiar drugi na pewno wymiarowy uczywiscie oba wróciły do wody bez kontaktu z ręką , odhaczyłem je szczypcami w wodzie i co ciekawe oba zapieły się na przednią kotficzke. Miałem załozony przypon z flukarbonu wrazie uderzenia sczupaka i liczyłem na okonie. Dodam tylko że nie uznaje techniki na boczny trok i do łowienia okoni zazwyczaj uzywam przynęt w przedziale 7 do 9 cm drobinica się nie czepia ale o tej porze roku to jednak za grube łowienie i wniosek taki że szkoda szczupaków i bolków pozdro!
[2015-03-03 13:09]
na kilka pinek :)
WitamKolega widzę że lina trafił na kanale żerańskim??? Jedna z piękniejszych ryb naszych wód.Pozdrawiam [2015-03-05 09:29]
Witam,no wielkie graty kolego za tego "Linola" piękny okaz :)Ja zrobiłem sobie wypad taki 4 godzinny wczoraj,urządziłem takie mini zawody : gruntówka kontra bacik,zwycięzcą okazał się bat z wynikiem 11-6.Brały tylko płocie w przedziale miarowym 20-25cm.Sąsiad wędkujący obok mnie wyholował szczupaczka 50+ na pinkę,oczywiście wrucił do wody:)Pozdrawiam wszystkich Moczykijów ;) [2015-03-05 17:46]
Ja dziś byłem nad jeziorem, ale nie złowić rybkę tylko jej tam troszkę wpuścić.
[2015-03-06 18:23]
Lina, a gdzie, to na walnym będzie ;-).
Wiesz, takie info nie do końca jest pozytywne na świeżo i to na forum...
No i niedługo już może uruchomiona będzie oficjalna strona Koła (jakieś problemy techniczne...). To tam też co nie co będzie.
[2015-03-06 22:11]
Dzisiaj trzeci raz byłem w tym roku na rybach , drugi raz ze spławikiem i znowu połowiłem ;] Użyłem tej samej mieszanki zanętowej jak ostatnio , tylko kule podałem troszke dalej i się nie pomyliłem. Łowiłem płotki , krapiki , wzdręgi tylko trzy ale za to najładniejsze, a gdy po dwóch godzinach poczułem troche większy opór , pomyslałem ze linek się połasił na pinki a był leszcz 60dkg!
[2015-03-07 15:19]
Dziś miałem swoje otwarcie sezonu. Od 11 do 14-ej 6 płotek na pinkę i białego bez zanęcania.
[2015-03-07 17:44]
Dzisiaj słabizna na pickera i feederka, tylko jedna płotka na żwirowni. Za to nad wodą co raz mocniej czuć wiosnę :)
[2015-03-07 17:48]