Jak było dziś na rybach ? 5
utworzono: 2015/02/15 09:03
Uwaga! Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Fantastyczne ryby! Mnie szczupaki mają głęboko w poważaniu :(
Gratulacje - piękny okoń! Dla takich ryb to ja miałbym szczupaki w poważaniu:-) Trudne te pierwsze dni maja ale to oznacza tylko że poprzeczka została zawieszona wyżej...
[2015-05-03 19:58]
Dzisiaj rz Nogat od 7 do 13 zawody spiningowe o puchar burmistrza, niestety dostałem tylko 4 szczupaczki ok 40 cm. Nawet ich nie mierzyłem dokładnie, bo do wagi i tak się nie nadawały.Tak więc wyzerowałem ale patrząc na wyniki innych zawodników to faktycznie był słaby dzień!
[2015-05-03 20:36]
Piękne gratulacje !!!!! ja coś w tym roku nie mogę złowić linka ale nałowiłem sporo karpi zatem [2015-05-03 23:11]
Piękne gratulacje !!!!! ja coś w tym roku nie mogę złowić linka ale nałowiłem sporo karpi zatem
A ja karpia na razie żadnego...
Granica mazur i suwalszczyzny,dwa dni nad wodą i tylko dwa brania.Jeden szczupły złowiony-59cm.Okropnie zimno-woda 10-12 stopni,zero aktywności ryb. [2015-05-04 08:05]
Dzisiaj po porannym rześkim deszczyku taki komplecik się udało przechytrzyć ;) [2015-05-04 12:56]
Komplecik
kolego pmizera87 wiesz co... za chwile wysyłam pismo do PZW o Twój zakaz zbliżania się do wody i łowieniu oczy bolą mnie i napewno nie mnie tylko jakie piękne rybki łowisz ja juz ze 20razy byłem w poszukiwaniu lina lub chociażby leszczyka a tu totalna bryndza patrze na twoje fotki to aż mnie zazdrość bierze i jedna myśl czemu nie Ja
pozdrawiam i gratuluje z całego serca BRAWO
[2015-05-04 15:12]
2015.05.04 Czas i na Nie.
Obserwując pogodę i natchnienie jakie poniosło me myśli, nie mogłem spokojnie siedzieć. Duszny i pochmurny dzień, niósł za sobą wiele do wróżenia. Przypomniałem sobie dawne czasy, jak po takim dniu, lekkie ochłodzenie nadchodzące wieczorem, dawało dobre wyniki. Decyzja zapadła, klamoty spakowane i wyjazd w dalsze okolice rzeki Nogat. Dojechałem mieszanie zanęt, luzowanie przynęt i mżawka. Ale nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło. Zestawy w wodzie i cisza jakby makiem zasiał. Częściowe zachmurzenie z przejaśnieniami, choć nadal ciepło i woda paruję. Zapadła noc.
Delikatne brania, czasem mocne i raptowne. Nie mogę się do nich przekonać i trafnie zaciąć. Dendrobena na hak z przypinką kukurydzy i znowu obserwacja ,wytrwałość popłaca i w końcu się aktywuję.
Kilka zejść właśnie takich karasi, jedna strącona nie celnie podbierakiem w samym brzegu. Noc była całkiem fajna , choć mgła zasłaniała celność rzutów, ale zawsze nad wodą i regeneracja. Zaczęło się rozwidniać i moim oczom nie wierzę, słonko do mnie przemawia i otacza ciepłem.
[2015-05-05 12:18]
dziś pierwszy raz z spinem i 2 brania jeden zerwany maluch a drugi złowiony 55cm ;) [2015-05-05 16:19]
No Kolego piękna sztuka! Ja 1 i 4-go maja ganiałem po Warcie ze spinem, bez efektu... Więc dzisiaj odwiedziłem jeziorko, złowiłem trochę drobnicy i leszka 57 cm [2015-05-05 18:40]