Ten wątek został zablokowany - nie możesz odpowiadać na posty
Czas: 21.06.2013Godzina: 6:00-13:00Miejsce: Wisła koło JózefowaMetoda: feeder i spinningPrzynęta: kuku, czerwone robale i pinka
Efekt: 5-6 krąpi do 25cm, mały leszczyk ok. 20 cm, okoń 18 cm i kiełb
Wniosek: upały dają się we znaki rybom. Słabo bardzo, liczę na lekkie oziębienie.
Jakie upały?Raptem dwa dni troche dopiekło.Upały będą problemem pewnie za miesiąc lub półtora.Ja upatrywałbym przyczyny w syfiastej mętnej wodzie.Dzis widziałem Wisełkę na własne oczy i wyć sie chce - mętna jak po powodzi w 2010 r.Wprawdzie opada ale bardzo powoli.Pogoda zmarnowała mi wędkarsko cały czerwiec i boję sie że na tym się nie skończy bo Wisła wcale nie wykazuje tendencji do klarowania wody.TRAGEDIA PO CAŁOŚCI....
Dzisiaj Fadom Nowogród Bobrzański kilka okoni w tym jeden 30cm i mały szczuplak 29cm.
Ale to co widziałem to szok, przy 2 rzucie obrotówka pogoniło za nią razem z wyskokiem z wody stadko 15-20szt takich 20-30cm Okoni. Niestety próbowałem na różne sposoby jakoś je uchwycić ale nic z tego znikneły w głebinach. Chyba Kogutowym sposobem poszukam tych mutantów bo są tu takie następnym razem.
(2013/06/22 19:25)
Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.
Przecież każdy wie, że wstawianie takich zdjęć to przysłowiowy kij w mrowisko. Co niektórzy z premedytacją zamieszczają tego typu zdjęcia żeby wywołać kłotnie na forum. Niby nic w tym złego, ale zawsze kończy się awanturą. Ciut dobrego smaku i nie byłoby niepotrzebnych docinek.
Jezeli chodzi o tym jak było na rybach, to ostatni weekend był dla mnie jedną wielką porażką. 3 wypady na ryby (co prawda krótkie) i zero ryby: ani na spining, ani z gruntu. Niestety, ale Wisła w mojej okolicy z roku na rok coraz bardziej przypomina studnie...
(2013/06/24 20:57)