Internetowy sklep wędkarski - opinie

/ 88 odpowiedzi
Witam.
Czy robi ktoś zakupy w tym sklepie,jesli tak to proszę o opinie.
torman

Robiłem zakupy w tym sklepie.Polecam. Do tej pory żadnych problemów. Wlasnie czekam na paczuszke. (2012/01/15 14:14)

ryukon1975

Kupowałem tam dwa razy.Wędki i pokrowiec na wędki.
Wszystko bez żadnych problemów.To solidny sklep.Dobrze pakują a paczki dostałem na drugi dzień, choć mieszkam w Podkarpackim a sklep jest w Gdańsku. (2012/01/15 14:15)

przemo1980

Kupowałem tam dwa razy.Wędki i pokrowiec na wędki.
Wszystko bez żadnych problemów.To solidny sklep.Dobrze pakują a paczki dostałem na drugi dzień, choć mieszkam w Podkarpackim a sklep jest w Gdańsku.

Zgadzam sie. Tez robilem zakupy dwa razy. Nawet upominek dostalem. (2012/01/15 14:32)

baloonstyle

Witam. Od ponad roku praktycznie tylko zaopatruję się w tym sklepie. Od pierdołek typu haczyki, ołowie do wędek i kręciołków. Nigdy nie miałem z niczym problemu. Mało tego maja katalogi na stronie firm które obsługują i jeżeli czegoś nie maja w ofercie a maja w katalogu i jestem tym zainteresowany to zawsze bardzo szybko to ściągają. Bardzo polecam ten sklep. (2012/01/15 15:30)

u?ytkownik77866

dosłownie przed 1h pytałem o to samo i według opiń tych którzy się wypowiadali to jest bardzo dobry (2012/01/15 19:08)

u?ytkownik100224

Drogo i jeszcze raz drogo. W życiu bym tam nic nie kupił. Istnieją dużo lepsze i tańsze sklepy internetowe , gdzie można kupić tanio , solidnie a za wysyłkę płaci się sporo mniej. Pisząc na temat solidnych sklepów internetowych , nie mam na myśli szeroko rozpowszechnionego  Fishing Mart , który wprawdzie jest sklepem solidnym i rzetelnym , ale ma tę samą przytłaczającą wadę co "Wedkarski.com", mianowicie jest podobnie jak ów sklep - irytująco drogim  sprzedawcą. Wiem , co mówię i potrafię to udowodnić.

(2012/01/16 15:10)

kaziks403

Witam.

Kolego Trepo..., nie mogę się z Tobą zgodzić. Zaopatruję się przez internet już kilka lat i na bieżąca jestem z ofertą większych sklepów internetowych. Robię to dla tego że jest wybór (nieporównywalny z ogólnie dostępnymi dla 90% wędkarz sklepami) i że jest taniej.

Co do ceny przesyłek też piszesz nieprawdę. Wedkarski.com ma chyba najniższe koszty wysyłki (od 6,9, a kurier 13,90) ze znanych mi sklepów. Obecnie, dla wszystkich "newslleterów" przesyłka jest darmowa.

Twój tekst jest trochę emocjonalny, ale OK, z miłą chęcią poznam sklep internetowy zaopatrzony tak jak fischingmart, wedkarski.com, bass, który ma to samo tańsze i taniej wysyła.

Wiem , co mówię i potrafię to udowodnić.

To proszę

(2012/01/16 16:51)

u?ytkownik100224

Witam.

Kolego Trepo..., nie mogę się z Tobą zgodzić. Zaopatruję się przez internet już kilka lat i na bieżąca jestem z ofertą większych sklepów internetowych. Robię to dla tego że jest wybór (nieporównywalny z ogólnie dostępnymi dla 90% wędkarz sklepami) i że jest taniej.

Co do ceny przesyłek też piszesz nieprawdę. Wedkarski.com ma chyba najniższe koszty wysyłki (od 6,9, a kurier 13,90) ze znanych mi sklepów. Obecnie, dla wszystkich "newslleterów" przesyłka jest darmowa.

Twój tekst jest trochę emocjonalny, ale OK, z miłą chęcią poznam sklep internetowy zaopatrzony tak jak fischingmart, wedkarski.com, bass, który ma to samo tańsze i taniej wysyła.

To proszę

Nie chce mi się szukać - ponieważ teraz nic nie kupuję a ofert sklepów bliżej poznaję tylko tuż przed kupnem.Stanieli trochę - bo im nikt nie kupował ,a le i tak drogo - tak jak zresztą w Fishing Marcie też. Gwarantuję ponadto , że doskonale orientuję się w sklepach internetowych . Znam sklepy , o których ty nawet nie słyszałeś.A Bass to już w ogóle drożyzna na potęgę. Sprawdź sobie i porównaj ceny wędek Daiwy ( seria Apollo na przykład , przesyłka za pobraniem 25 zł ).Rozbój w biały dzień i tyle . Jak ktoś wybiera przesyłkę "za pobraniem "  - to co niby gorszy ? Kiedyś tylko była taka możliwość i nikt nie robił z człowieka frajera , który musi wybecelować ćwierć stówy na przesyłkę kurierem  tylko dlatego , że zażyczył sobie opcję "za pobraniem ". Płacę , kupuję to i wymagam a jak się Żydom nie podoba to kupuję gdzie indziej - prosty mechanizm.Jest przecież tyyyle sklepów internetowych a omawiane tutaj na pewno nie są tymi topowymi. (2012/01/16 17:07)

u?ytkownik100224

http://www.szczupak.pl/produkt,1630  http://www.wedkarski.com/tele-z-przelotkami/2009-wedka-syntec-tele-match-5-25gr-dlugosc-42m.html (2012/01/16 17:14)

u?ytkownik61878

Ot i po ptokach, ot cały wywód udowadniający Kolegi @Treponema.

Jak się mówi A to trzeba powiedzieć i B, więc Kolego@Treponema

Czekamy na dowody, bo osobiście jestem bardzo zainteresowany tym tematem.

(2012/01/16 17:16)

u?ytkownik61878

Może klika przykładów z różnych asortymentów?
A płatności, termin realizacji, gwarancja,rękojmia ? Coś na ten temat możesz, proszę. (2012/01/16 17:21)

kaziks403

Kolego Tarpon.... już na wstępie problem. Jak Ci się nie chce, to po co zabierasz głos. Człowiek dorosły odpowiada za to co pisze. A jak coś pisze, to wie.

Proszę też o nie przesyłanieporównań jednego czy drugiego produktu, tylko adres sklepu. Szczupak jest, jak dla mnie sklepem z niedostatecznym wyborem to raz, a i nie wysyłają za darmo.

Teraz poważniej.

SWOJE UWAGI ANTYSEMICKIE, PROSZĘ ZOSTAWIĆ DLA SIEBIE !!!!!!

(2012/01/16 17:30)

baloonstyle

Kol. Treponema widać ze nie jesteś na bieżąco z ofertami sklepów internetowych.
wiedział byś że kupując trzy razy w wedkarski.com dostajesz zniżkę 5% a nie powiem ci po ilu dostajesz 10%. poczytaj u nich na stronie. Po za tym dostaniesz u nich tyle gadżetów ze nieraz nie wiadomo co z nimi robić.
Mało tego na ich stronie masz webGG i zawsze przed zamówieniem możesz tam pogadac ile zjada z danego produktu. Kupuje tam prawie wszystko i nie raz z ceny co jest na stronie zjeżdżali 100 zł taniej. Tylko trzeba rozmawiać.
Teraz małe porównanie, tydzień temu zakupiłem kijek Daiwa Infinity Q Seatrout Spinning 25-50 gram, długość: 310 cm w cenie 357 zł. Nigdzie nie znajdziesz tego kijka taniej niż za 500zł.
Trzeba czytać co dany sklep oferuje a nie tylko patrzeć na ceny.

Tu nie ma co się naginać tylko uważnie czytać oferty sklepów, a jak nawiązywać współprace z jakimś sklepem to maks dwa - trzy sklepy i zobaczysz za jakie śmieszne pieniądze można wyrwać sprzęt.

Nie będę pisał za jakie śmieszne pieniądze kupiłem dwa Heavy feedery Daiwy albo matchówke Browninga Hybrid , tylko trzeba o wszystkim rozmawiać na web gg po to tam jest. (2012/01/16 18:05)

u?ytkownik100224

Może klika przykładów z różnych asortymentów?
A płatności, termin realizacji, gwarancja,rękojmia ? Coś na ten temat możesz, proszę.

TaK jEsT zE wSzYsTkIm NiE tYlKo Z wĘdKaMi DaIwA ApOlLo I nIe TyLkO z BrOwNiNg SyNtEc TeLeMaTcH. (2012/01/16 20:48)

u?ytkownik100224

Wedkarski.com nie ma pełnej ofert tak jak i zresztą większość sklepów. Chwalą się  wszystkie sklepy  Bóg wie czym a tak naprawdę niewiele mają .  Znajdź mi Sert w Wedkarski,com , znajdź pełną ofertę Browninga (chociaż zdziwiła mnie dostępność serii Hybrid Power Waggler, ale to jeszcze nie wszystko  ) , znajdź Milo... Nawet Lineaeffe nie mają -chociaż to włoska marka dla ubogich.  Za granicą będę zamawiał a tutaj nie będę kupował. (2012/01/16 20:55)

JKarp

CześćŻe się wtrącę :-)No za granicą to już całkiem darmo dają ;-)Czym innym jest oferta sklepu a czym innym gadki, że drogo, że kurier drogi.Ktoś dba o zaopatrzenie sklepu. Ktoś zauważa, że o pewien asortyment marki np Byrona prawie nikt nie pyta lub w ogóle nie ma zapytań. To po co sprowadzać ? Czy tylko po to żeby mieć bo Ty zapytasz? Prawo rynku  - jest popyt, jest zapotrzebowanie to jest i towar. Nie ma zapytań - nie ma towaru. Jest jeszcze jedno wyjście - czy Ty próbowałeś zapytać w sklepie o asortyment, który Cię interesuje? Jak nie to nie miej pretensji bo nikt nie Twoich myśli co akurat Cię interesuje.Poza tym sklep to klimat zakupów, kontakt z Klientem, to podpowiedzi, to rabaty dla stałych Klientów a nie suche lakoniczne "półzdania" zarówno ze strony Sprzedawcy jak i Klienta.Janusz JKarp (2012/01/16 21:18)

kemotd

ja kupowałem raz i nic złego nie mogę powiedziec. szybka wysyłka i dobrze zapakowana. koszty przesyłki też uważam przystępne. teraz fajna promocja wysyłki gratis z tym że nie dla wszystkich :) (2012/01/16 22:04)

kaziks403

O mój Boże! Nigdy nie ma tego samego dla wszystkich. Życie!! (2012/01/17 00:27)

baloonstyle

Kolego i tu wychodzi kolejna nieznajomość tego sklepu. W ofercie jest ja wół napisane że oferta ofertą, jednak mają katalogi na stronie firm które obsługują i jeżeli nie ma czegoś w ofercie a jest w katalogu to i tak Tobie to ściągnął. Czytaj dokładnie co piszą na stronie i pytaj na web gg to zobaczysz że mają pełną ofertę browninga i Serta. (2012/01/17 06:06)

baloonstyle

Zwracam honor Serta nie mają chyba, ale możesz pogadać na web gg u nich na stronie i przesłać im ten katalog a oni może to jakoś tanie ściągnął dla ciebie. Spróbuj. (2012/01/17 08:14)

pawel_wz

Zakupy w wedkarski.com robiłem dwa razy. Tak powinny wyglądać zakupy w każdym sklepie. Przede wszystkim, mają świetny czas reakcji i wysyłki, niskie ceny i solidne pakowanie sprzętu (a kupowałem u nich już dwa wędziska, w tym jeden teleskop i jedno składowe).

Prawdę powiedziawszy, od zeszłego roku zaopatruję się na zmianę w dwóch sklepach wędkarskich: wedkarski.com i fishing-mart.pl.

Do wedkarski.com mam 400km i pewnie dlatego nie kupuję wszystkiego u nich. Jestem wielbicielem marki mikado, a tej nie dostanę w fishing-marcie.

Fishing-mart mam 800m od zakładu pracy, więc w okresie letnim zaglądam do nich prawie codziennie. Nigdy nie pozostałem bez informacji, czy pomocy ze strony sprzedawców, ale troszkę nie pasi mi obsługa. Chłopaki tak jakby byli średnio zainteresowani Klientem, który chodzi po sklepie. Z drugiej strony, jak już coś zacząłem kupować, to zrobili się bardziej uprzejmi. Pewnie taka ich reakcja obronna ;) W końcu my, wędkarze, potrafimy godzinę spędzić w sklepie, wychodząc na koniec z paczką haczyków ;) Przy innej wizycie za to zostawiamy pół wypłaty ;)

W kwestii cen, mogę jedynie powiedzieć, że w "polskiej części internetu" ciężko znaleźć tańszego od tych dwóch sklepów sprzedawcę detalicznego, który w jednym miejscu, w ramach JEDNEJ przesyłki oferowałby tak szeroki asortyment sprzętu.

Co do kolegi Treponema , żeby nie stracić wiarygodności powinien podać przykład zakupu PEŁNEGO zestawu - razem z kosztami transportu, a nie pojedynczy towar. Z drugiej strony... gdy widzę "TaK jEsT zE wSzYsTkIm", to mi ręce opadają i nie mam słów.

(2012/01/17 11:33)

kaziks403

Fajny pomysł, ale zmieniłbym trochę nazwę: top internetowych sklepów wędkarskich.

Do internetowych dostęp mamy wszystcy. A średnio interesuje mnie zdanie o sklepie w "Koziej Wulce" .

Pozdrawiam

(2012/01/17 11:59)

u?ytkownik100224

Zaopatruję się min w tym sklepie : http://www.matchpro.com.pl/ . Wprawdzie ten sklep , być może nie posiada pełnego asortymentu różnych firm,ale okolicznością łagodzącą jest fakt , iż jest to sklep sportowy. Zaopatruję się w tym sklepie w akcesoria firmy Milo ( min wędziska ). Dostawa często miała miejsce tego samego dnia ( zanim doszło do przelewu z mojej strony ) albo dzień w po wpłacie. Przesyłka korzystna (tabelka). Równie dobry sklep to Matchplus.pl Polecam każdemu.
Waga Paczki Kwota zamówienia po rabacie Koszt przesyłki
0.1-4.95kg Powyżej 250pln 0pln
5.00-30kg Powyżej 300pln 0pln
0.1-4.95kg Poniżej 250pln 10pln
5.00-30kg Poniżej 300pln 16pln

- Płatne przy odbiorze

Waga Paczki Kwota zamówienia po rabacie Koszt przesyłki
0.1-4.95kg Powyżej 300pln 0pln
5.00-30kg Powyżej 400pln 0pln
0.1-4.95kg Poniżej 300pln 13pln
5.00-30kg Poniżej 400pln 19pln
(2012/01/17 23:11)