Internet mobilny jaki możecie polecić ?

/ 31 odpowiedzi

• konto usunięte

Witam.Właśnie wyłączyli mi neostrade(koniec umowy-nie przedłużyłem).Aktualnie testuję bluconnecta,ale jak dla mnie zbyt wolny(filmy z youtube -porażka).Może wy możecie coś zaproponować. Słyszałem że szybki jest polsat.Jak ktoś używa to proszę o opinie.
krzychu64

Witam
Jakikolwiek internet zamówisz, zwróć uwagę na to by odbierać sygnał 4G.
Jeśli żadna sieć w Twoim miejscu zamieszkania ( używania internetu) nie dysponuje sygnalem na poziomie 4G to zapomnij, że będziesz miał dobrą płynność obrazów z YouTube.
Co do Polsatu, to również do celów rozpowszechniania internetu korzysta z nadajników operatorów GSM. No chyba, że chodzi o wciąż drogi internet przez satelitę.
Pozdrawiam. (2012/01/29 14:01)

u?ytkownik26223

Kumpel aktualnie w robocie korzysta z t-mobile i mówi że  net nawet daje radeponoć niezły (i tani) jest net z playa
Ale ja uważam że jeśli net to tylko po kablu.
owszem jak musisz mieć dostęp np do allegro bo sprzedajesz towary  czy prostego surfowania po necie to internet mobilny sie sprawdzi ale jeśli ci zależy na oglądaniu filmików YT czy pobieraniu to nie ma  sie co czarować kabel był,jest i będzie zawsze szybszy. (2012/01/29 14:21)

withanight88

Play na kartę w zeszłym roku w Warszawie chodził dobrze , u mnie na wsi już nie szło nic zrobić. 
Ja też nie jestem zwolennikiem zadnych internetów moblinych - bo są nic nie warte!
Weż na probe , wiele operatorów daje. (2012/01/29 14:43)

DM 101

Zgadzam się z przedmówcami na 101%,ale jest jeszcze jedna ważna rzecz trzeba zwrócić uwage na ilość limitu!!! czyli GB po ich wykorzystaniu niestety internet zwalnia DRASTYCZNIE!!! A jak wiadomo czym więcej GB tym wieksze opłaty.

-pozDrawiaM

(2012/01/29 14:44)

spokojny

Osobiście jadę na orange i jest to wg mojej oceny najszybszy i najbardziej skuteczny mobilny internet pod warunkiem zastosowania Routera MV410, no i masz WiFi w całym domu i ogródku :)Na kablu z płynnością na You Tube nie ma problemów pod warunkiem że ni wykorzystasz całego limitu, koniecznie określ sobie jaki duży chcesz limit w podstawowym pakiecie (zawsze taniej).Pozdrawiam (2012/01/29 14:44)

Podgląd zdjęć na forum dostępny jest tylko dla zalogowanych użytkowników.

withanight88

Osobiście jadę na orange i jest to wg mojej oceny najszybszy i najbardziej skuteczny mobilny internet pod warunkiem zastosowania Routera MV410, no i masz WiFi w całym domu i ogródku :)Na kablu z płynnością na You Tube nie ma problemów pod warunkiem że ni wykorzystasz całego limitu, koniecznie określ sobie jaki duży chcesz limit w podstawowym pakiecie (zawsze taniej).Pozdrawiam

Ja z kolei , tego dziadostwa za darmo bym nie wziął , ma to jedna znajoma osoba i niestety porażka, wszystko zależy gdzie sie mieszka.... (2012/01/29 15:17)

bluehornet

Właśnie dlatego zmieniłem w listopadzie po skończeniu umowy operatora telefonicznego z Orange na T-Mobile - znudziło mi się bieganie z telefonem w poszukiwaniu  zasięgu - teraz spokój .
Poza tym umowa z Orange na trzy lata , a gwarancja na telefon dwa lata - w ciągu dwóch lat telefon wysiadł mi sześć (6!) razy !!!
Owszem - miałem propozycje z Orange na net bezprzewodowy , ale zrezygnowałem z dwóch powodów :
1. Zasięg ,
2. Mam Neostradę kablową i nie narzekam .
(2012/01/29 15:24)

zaku81

Ja posiadam od trzech lat iplusa- działa nieźle, ale każdy mobilny ma ograniczony transfer i to jest największą porażką. Będziesz musiał się ograniczać z oglądaniem filmów, słuchaniem muzyki itd. Ja niestety nie mam możliwości podłączenia stałego łącza, bo nawet bym się nie zastanawiał. wolałbym najgorszy "dialog, neostradę netię" niż jakiekolwiek mobilny. (2012/01/29 15:40)

Piotr 100574

ja mam fonica i chodzi płynnie :) (2012/01/29 15:49)

MASTINO

Ja mam mobilny blueconnect  "Huawei" na 5 kompów w zasięgu, szybkość 54,0 Mb/s i jestem bardzo zadowolony. Filmy i muzę odtwarza, ściąga, co chcę. Na ryby zabieram i jak ma T-Mobile tam zasięg to mam wszystko. (2012/01/29 15:57)

ZanderHunter

Ja mam mobilny blueconnect  "Huawei" na 5 kompów w zasięgu, szybkość 54,0 Mb/s i jestem bardzo zadowolony. Filmy i muzę odtwarza, ściąga, co chcę. Na ryby zabieram i jak ma T-Mobile tam zasięg to mam wszystko.

Mam to samo jak ww. Polecam blueconnect  "Huawei" T-Mobile,skonfigurowane 3 komputery śmiga że hej czy w to w domu czy np.na działce:) (2012/01/29 16:09)

u?ytkownik32263

Ja obecnie jadę jeszcze częściowo na neo-tragedia i umowy w marcu nie przedłużam. Ale się wkurzyłem w grudniu i wziąłem w promocji LTE od Cyfrowego Polsatu. To jest dopiero bajka! Zapierdziela że hej, a limity: 12 G miesięcznie w dzień plus 50 G ! w nocy od 24 do 8 rano. Film 700 mega w ok 3 max 4 minuty, Youtube też świetnie. A że mieszkam niedaleko przekaźnika to mam full wypas. Tylko że jeszcze nie jeździłem z nim więc nie wiem jak sprawuje się w terenie. Fakt że nie należy do najtańszych bo za samego neta 69 PLN + chyba tyle samo za TV ale uważam że warto.
(2012/01/29 16:18)

u?ytkownik65213

Ja mam mobilny blueconnect  "Huawei" na 5 kompów w zasięgu, szybkość 54,0 Mb/s i jestem bardzo zadowolony. Filmy i muzę odtwarza, ściąga, co chcę. Na ryby zabieram i jak ma T-Mobile tam zasięg to mam wszystko.

Maciek a ile GB masz w pakiecie? A i czy jest różnica w prędkości pomiędzy modemem z USB a z funkcją rutera? Teraz korzystam właśnie z blueconnecta z modemem podpiętym poprzez USB(pożyczony od teścia na dwa trzy dni) ale jak narazie nie jestem przekonany (2012/01/29 16:27)

u?ytkownik65213

Ja obecnie jadę jeszcze częściowo na neo-tragedia i umowy w marcu nie przedłużam. Ale się wkurzyłem w grudniu i wziąłem w promocji LTE od Cyfrowego Polsatu. To jest dopiero bajka! Zapierdziela że hej, a limity: 12 G miesięcznie w dzień plus 50 G ! w nocy od 24 do 8 rano. Film 700 mega w ok 3 max 4 minuty, Youtube też świetnie. A że mieszkam niedaleko przekaźnika to mam full wypas. Tylko że jeszcze nie jeździłem z nim więc nie wiem jak sprawuje się w terenie. Fakt że nie należy do najtańszych bo za samego neta 69 PLN + chyba tyle samo za TV ale uważam że warto.

A czy te 12 G w dzień starcza ci na miesiąc? Wiesz, nie tylko ja korzystam z kompa .Jeszcze dwójka moich pociech katuje bajki na Youtubie i wyspegier i czasem żona coś poprzegląda. (2012/01/29 16:38)

MASTINO

Maciek a ile GB masz w pakiecie? A i czy jest różnica w prędkości pomiędzy modemem z USB a z funkcją rutera? Teraz korzystam właśnie z blueconnecta z modemem podpiętym poprzez USB(pożyczony od teścia na dwa trzy dni) ale jak narazie nie jestem przekonany

GB mam 16, a jeszcze nigdy nie zdarzyło mi się przekroczyć, mimo że pracuję na nim ja i córka na drugim laptopie i jak dychę zrobimy miesięcznie to góra.  A jak jest teraz różnica, to nie wiem, bo nie miałem nigdy w domu neta z routerem, a w pracy miałem bardzo wolny do naszych potrzeb, także porównanie nieadekwatne.

(2012/01/29 16:54)

u?ytkownik65213

Jak używacie równocześnie dwa laptopy masz właśnie ruter i łączysz się poprzez wi-fi. Ja też będe używał dwóch laptopów . Powiedz jeszcze ile bulisz za te 16 G (2012/01/29 17:08)

xxxczokxxx

koledzy ja miałem na probe tego iplusa nie dość że cyrk z nim był to chodził jakby nie mógł a o ściąganiu to mogłem zapomnieć niepolecam go co do cyrku to podczas uruchomienia go na probe zobowiązujemy sie jednak zaplacic 49.99 chociaż sprzedawca mówi nam że można za darmo spróbować a i dostałem do tego za pare dni rachunek  niby za iplusa za przekroczony transfer ale sprawa sie wyjaśniła było ok miesiądz i faktura na  uwaga 0.00 zł śmiech totalny tylko z początku bo jak mam zapłacić 0.00 zł rachunek upomnienie przyszło i w komisie stwierdzili że jakaś pomyłka od tamtej pory okolo 6 mies jest spokój ale na pewno nie bd korzystał juz z ich uslug (2012/02/25 00:20)

u?ytkownik65213

A ja zdecydowałem się jednak na blueconnecta. Jak korzystam z niego w pracy (zasięg 3G) to nie mam zastrzeżeń.W miejscu zamieszkania mam zasięg 2G i różnica jest znaczna. O oglądaniu filmów ma youtubie mogę zapomnieć. (2012/02/25 08:19)

withanight88

A ja zdecydowałem się jednak na blueconnecta. Jak korzystam z niego w pracy (zasięg 3G) to nie mam zastrzeżeń.W miejscu zamieszkania mam zasięg 2G i różnica jest znaczna. O oglądaniu filmów ma youtubie mogę zapomnieć.

Tak to jest z tymi mobilnymi badziewiami. Wszystko zależy gdzie się mieszka,ale najlepiej to antenę przekaźnikową mieć na ogródku przed domem :) (2012/02/25 08:37)

JohnRambo1

Osobiscie polecam Internet w Play. Przez dwa lata jak sie trafila jedna awaria na rok to max. I to bylo zaraz jak ruszali z netem. Warto powiedziec, ze 'tajemnicze' przerwania polaczen rowniez sie nie zdarzaja - jest to istotne przy nocnym pobieraniu. Czego nie polecam to PLUS LTE. Niestety, maja niejawna polityke rozlaczac osoby na nocnej taryfie 'bez limitu', szczegolnie pod koniec miesiaca, jak sporo bedziecie uzywac. Transfer jest naprawde dobry, nawet w dzien moze ci pojsc 3000KBit/s najnowszy service pack ze stronki micro,softu. Z tym ze co z tego.. potrafia rozlaczac nawet jak nie przekoczyles limitu podstawowego... Byby PLUS juz wkrotce. (2012/05/24 13:27)

martino 1971

ja mam play jest o wiele szybszy niż blueconnect którego miałem dwa lata zapytaj się jaki nadajnik masz najbliżej domu to ma duże znaczenie. transfer 20 GB sciągam filmy ijest ok you tobe w ogóle nie zacina polecam aha miesięczna opłata 59 zł. (2012/05/24 17:08)

marcinek75

Witam. Ja mam PLAY. Nie narzekam. 12 GB za 49 zł. Play ma największe limity za niskie abonamenty. Tylko najpierw sprawdz zasięg PLAY w Twojej miejscowości. (2012/05/24 17:31)

u?ytkownik65213

Mam 10 G za 129 zł(opcja z laptopem za 1 zł) a umowa na 3 lata. To mój pierwszy i na pewno ostatni mobilny internet.

Kolego Dandec-wiem że LTE jest bardzo szybki jednak w mniejszych miejscowościach jest problem z zasięgiem.

(2012/05/24 19:40)

WiMAX01

Witam... 
Na terenie Wielkopolski zaczęła się prężnie rozwijać technologia WiMAX - (dostęp do internetu i telefonii stacjonarnej w miejscach gdzie nie dociera kabel!) Realne prędkości!!! 3mb/s albo 6mb/s
P.S. Ze względu na dofinansowanie można niezobowiązująco przetestować tą usługę.  
Jeżeli masz jakieś  pytania to poniżej przedstawiam numer do Przedstawiciela:780-225-940   
W przeciwieństwie do mobilnych, WiMAX nie posiada limitów ;) (2012/06/12 00:41)