chcę sobie kupic imadełko do much i mam pytanie czy te oto imadlo jest w miare dobre ? Koszt imadełka to 21 zł z dowozem 30 jest na allegroZA ODPOWIEDZI DZIEKUJE !!!
Zalezy co chcesz krecic. Wszystko zalezy od szczek. Do much pow #16 w zasadzie kazde sie nadaje :). Bylem swiadkiem, jak niezwykle lowne muchy znajomy krecil w imadelku modelarskim. Ale do much mniejszych czy bardziej zlozonych potrzebne jest precyzyjne imadelko ze szczekami ktore umozliwi chwycenie haczyka np. #20. No i przydaje sie funkcja rotary, choc i bez niej mozna sie obyc. (2014/12/03 09:15)
Powiem tak. Jak zaczynałem kręcić to wsadzałem szczypczyki w imadło razem z haczykiem. potem kupiłem sobie imadło podobne do Twojego i było znacznie lepiej i byłem z niego zadowolony lecz potem głód muchowy zaczął mocno doskwierać i kupiłem następne tyle ze droższe i teraz zdecydowanie mogę robić różne muszki od małych jesiennych na lipienie rozmiar 22 czy 24 czy łososiowe dekoracyjne i trociowe. To imadło ze zdjęcia jest w miarę ok z czasem zacznie się wyrabiać zacisk i przestanie Cię cieszyć kręcenie much bo zaczną wypadać z imadła. Pewne natomiast jest to że na pewno ukręcisz na nim kilka łownych much do Twojego pudełka i na pewno starczy Ci na sezon letni ale w przyszłym roku już go nie będziesz miał, rozpadnie się. Jeśli będziesz potrzebował jakiejś porady to pisz pomożemy (2014/12/04 21:34)