Ile pinek mieści się w pudełeczku?
utworzono: 2010/03/29 23:03
Witam wszystkich piszę tego posta ponieważ zszokował mnie fakt ile pinek można dostać za 1,50 zł otóż jest to magiczna liczba 166 pinek tak to nie są żarty, kupując pinkę w Kamiennej Górze dostałem 166 sztuk pinki za cenę 1,50 zł reszta to trociny do posta dołączam fotkę dla niedowiarków!!!
[2010-03-29 23:03]
Niektórym to się naprawdę nudzi :) Czy nie lepiej iść na ryby i wykorzystać tą pinkę zamiast liczyć? To jako ciekawostka ile mieści się krętlików w opakowaniu na którym pisze 10 szt.?
Bo ja raz miałem 4 szt. a innym razem 23 szt.
PDK
[2010-03-30 08:49]
Kolego jeżeli to mało kup po prostu drugie pudełko albo zmień sklep.Tam nie ma wielkiego wyboru i chyba wiem o co Ci chodzi.Niektórym ten post wyda się dziwny,ale osobiście nie spotkałem się z takim sklepem.Jeśli cię oszukują zmień sklep i po kłopocie.Ale opinię to sklep ma nienajlepszą i to nie tylko ze względu na robaczki.Pozdrawiam i życzę sukcesów. [2010-03-30 12:42]
widzę , że nuda i brak zajęcia powodują coraz dziwniejsze pomysły, mam nadzieję ,że to nie zaraźliwy przypadek, pozdrawiam
[2010-03-30 15:01]
Widzę panowie że nie zrozumieliście mojego przesłania i nie chodzi mi tu o brak czasu przez co liczę pinki!!! jak śmiem twierdzić jesteście z tych bardzo bogatych wędkarzy których stać na zakup 100 opakowań pinki z trotami lub z tych co załuja pinki do zanęty i takie pudełeczko trocin starcza im na wiele tygodni łapania!!!
[2010-04-03 22:45]
Nie bardzo wiem po co jest ten wątek na forum pinki sa sypane maszynowo i nie zawsze masz równą ilość czego przykładem może być ilośc kupionych krętlików przez konrad_leo ale tak tez bywa
[2010-04-04 13:07]
a kolega jest z tych co kupuja 100 opakowan czy z tych co zaluja pinki do zanety??????
[2010-04-04 15:53]
Proponuję policzenie kroków na łowisko , odjęcie od ilości pinek a następnie podzielenie przez ilość kartek w legitymacji członkowskiej PZW , wzór na nudę .
[2010-04-06 22:34]
A jak już będziesz wiedział ile jest kroków jest na łowisko i nadal będziesz miał ochotę liczyć to policz:
Jasiek chodzi na imprezę co tydzień, Mariola co 16 dni. Znając okres cyklu miesiączkowego Marioli oblicz prawdopodobieństwo, że na wspólnej imprezie wpadną. Oblicz prawdopodobieństwo, ze będą to bliźniaki.
Pytanie dodatkowe: ile będą wynosić alimenty po 6 latach?
Normalnie Tragedia!!!!!!!!!!!!!!!!!!Szara sieć i układy,spowodowały zmiejszenie zawartości pinek w pudełku,trzeba powołać komisję śledczą natychmiast.Może te pozostałe pinki to kanibale i zeżarły resztę swych pobratymców???
[2010-04-07 19:07]
Panowie kolega zapytał się grzecznie dlaczego nie możecie odpowiedzieć normalnie ? tylko się wyśmiewacie ? pozdrawiam.
[2010-04-07 20:39]
Masz rację Balcer,tak jakoś wyszło...śmiech to zdrowie i chyba nikt się nie obraził z powodu małych żarcików co?
[2010-04-07 20:44]
fakt śmiech to zdrowie nie powiem że nie pożartować też nie zaszkodzi ale pamiętajmy " co za dużo to nie zdrowo" :) hej !
[2010-04-07 20:49]
kolego ty pewnie te 1.50 zapłaciłes za te trociny no ale w polsce nie ma nic za darmo a na te 166 pinek morzna złowic nie jedna rybke powodzenia [2010-04-07 22:48]
A jakie było pytanie?
Kolega stwierdził fakt, a ja jestem pełen podziwu, że dokładnie policzył pinki, czuję jednak pełen niedosyt, że nie policzył trocin.
Aaaa tam maszynowo ja tu czuję normalny kant, pewnie w sklepie szarpie pinki z opakowań i łowi Se za twoje złotówki pętak jeden. Zamiast liczyć pinki policz się z nim a i zdjęcie mu pokaż bądź, co bądź dowód rzeczowy.
A tak poważnie to nie obrażaj się, na pewno żaden z kolegów nie chce cie urazić, sytuacja jest po prostu śmieszna, bo każdy z nas jest, co dzień robiony w trąbę i niektórzy już się przyzwyczaili, że rąbią nas, na jakości i ilości różnych artykułów.
Fajnie, że napisałeś ten post, bo śmiech to zdrowie a mi sporo zdrowia on dał.
Jeśli jednak niechżesz by koledzy dalej podejmowali ten wątek, (co by było szkoda, bo fajny jest śmieszny, – ale prawdziwy to napisz odwalcie się koniec tematu.
Pozdrawiam i proszę nie kończ tematu fajny jest a że się trochę pośmiejemy to nie z ciebie przecież tylko z sytuacji to tak jak ktoś się przewróci wyczynowo albo w głowę walnie szkoda nam go a śmiać się chce.
[2010-04-08 00:45]