co do haków używam Kamtsu i mnie niezawodzą
Poszukuje jakiegoś piórnika w którym można by było przechowywać przypony różnej długości.(2011/09/12 16:42)
Ja znalazłem na to dobry sposób zostawiłem sobie kilka paczek bo kupnych w sklepie gotowych przyponach i tam wkładam własnoręcznie zrobione przyponiki.
Co do żyłki głównej to Dragon lub Trabucoo z żyłką na przypony ta sama sytuacja gotowych przyponów nie kupuję bo się na nich przejechałem....haczyki jakie używam do federka to haczyki takich firm jak Kamatsu i Robinson Titanium mam zamiar również przetestować Mustada i Mikado Sensual.A co do Ownera to nie jestem do niego przekonany bo również mam z niem nie miłe wspomnienia.
Co do żyłki głównej to Dragon lub Trabucoo z żyłką na przypony ta sama sytuacja gotowych przyponów nie kupuję bo się na nich przejechałem....haczyki jakie używam do federka to haczyki takich firm jak Kamatsu i Robinson Titanium mam zamiar również przetestować Mustada i Mikado Sensual.A co do Ownera to nie jestem do niego przekonany bo również mam z niem nie miłe wspomnienia.
Ja akurat przejechałem się na Kamatsu ,nie twierdze ze ich haki są złe stosowałem i stosuje różne wielkosci i kolory ale najlepiej podeszły mi z ich serii druciaki na liny i karasie miałem na nich naprawdę mało spięć i idealnie spisują się na niedużych rybach (walki z duzym linem na te haki nie miałem więc nic nie powiem ) .Co do linek w tym roku postanowiłem przetestować Jaxona i Dragona linki 0.14 ,linka dragona jest mniej widoczna w wodzie ,druga sprawa dlaczego na Jaxonie wytrzymałość jest 2 razy większa ???!!! Następnie linki dragona są bardziej wytrzymałe niż Jaxony,te trzeba wymieniać 2-3 razy na rybach .-skręcają się jak cholera...jednym słowem nie kupie nigdy więcej Jaxona jako linki na przypony jak i głównej...
Jaxon jest teoretycznie tak mocny bo ta firma nie podaje na szpulach wytrzymałości żyłki.Jak sami piszą jest to przybliżona masa ryby jaką można wyholować na daną żyłkę.Ogólnie jest to haczyk na początkujących i niedzielnych wędkarzy którzy nie wiedząc tego kupują żyłkę Jaxona bo "najmocniejsza".
Jaxon jest teoretycznie tak mocny bo ta firma nie podaje na szpulach wytrzymałości żyłki.Jak sami piszą jest to przybliżona masa ryby jaką można wyholować na daną żyłkę.Ogólnie jest to haczyk na początkujących i niedzielnych wędkarzy którzy nie wiedząc tego kupują żyłkę Jaxona bo "najmocniejsza".
Ja Eternum kupiłem dlatego ze sprzedawca mi ja wcisnął bo mówi ze inne żyłki nie mają takiej średnicy i takiej mocy a potem jak czytałem było właśnie to ze maks. rybe mozna wyciągnąć 14 kg i do tego ze doświadczony wędkarz poradzi sobie z jeszcze większa -_-