Ja na 9,5cm w zeszłym roku na jesień łowiłem i teraz troszkę w maju. Jak w łowisku masz dużo małego szczupaka to odradzam tą przynętę. Mały szczupak najczęściej skubie tylko z tyłu przynęty, a tam haka nie ma więc praktycznie po jednym braniu już masz urwany ogonek. Jak dodasz dozbroję to wtedy już nie pracuje tak ładnie jak powinna. Tak samo praca się zmienia jak dasz ciężką główkę. Ja łowię na płyciznach tą przynętą z główką 3-7g max. Z początku łowiłem główkami 10g, ale najlepsze efekty mam właśnie na lekkiej główce. Kolory jakie stosuję: perch, fungus roach, firetiger. (2012/09/07 23:26)
Ja prowadzę najczęściej krokami: 1 obrót kołowrotka i przerwa, guma wtedy fajnie się zatrzymuje i obraca do tyłu. Miałem swego czasu uderzenie bolka na srebrną ale nie złapał się na hak. Póki co, nie udało mi się jeszcze nic wyciągnąć. (2012/09/08 12:57)
Podstawa to dobre uzbrojenie gumy musi być założona na główce aby tworzyła lekki łuk, jak będziesz ją podbijał to będzie odchodziła na boki a to działa, ja łowię tymi gumami już drugi sezon szczupaki i okonie. (2012/09/08 14:28)
Świetne gumy ,łowiłem na 9,5cm uzbrojona na haku offsetowym z tym dedykowanym obciążeniem i tym uzbrojeniem na wobler fajna praca.Wczoraj jednak górą była guma 13cm na haku offsetowym 21gram, dobrze przechodzi przez zielska 5szczupaków ale tylko jeden ponad wymiar. (2012/09/19 22:24)