Jedne i drugie są skuteczne,natomiast jeżeli chodzi o trwałość to Dragona są trwalsze.Mann's-y są wykonane z bardzo miękkiego materiału i potrafią czasem spadać przy zacięciu z haka,zresztą sam producent piszę oby podklejać je do główek. (2014/04/20 09:11)
Jak wspomniał kolega Thomson gumy firmy Mann's są dość delikatne i mój ulubiony predator po dwu góra trzech szczupakach bywa nie do użycia (strata obciętego ogona nader częsta) tak jest pocięta. Mimo wszystko to moje ulubione gumy a paproszki stanowią około 95% mojego okoniowego (silikonowego) arsenału. Koledzy mają świetne efekty uważając przynęt innych firm więc wydaje mi się ,że "wiara" w daną to podstawa sukcesu. Pozdrawiam. (2014/04/20 12:31)
ja osobiscie czesciej uzywam mansow (wydaje mi sie ze lepiej pracuja) ale tak jak koledzy pisali wczesniej sa bardziej podatne na zeby (2014/06/18 02:30)
ja osobiscie czesciej uzywam mansow (wydaje mi sie ze lepiej pracuja) ale tak jak koledzy pisali wczesniej sa bardziej podatne na zeby
Tak lepiej pracują mansa a jeszcze lepiej mikado fishinder. Ale to się tyczy tylko tego jednego rodzaju gumki. Mikado Fishinder Mans predator dragona (zapomniałem chyba terminator)
Za to dragon ma też wiele innych fajnych gumek wartych uwagi.... (2014/06/18 07:23)
Jeśli miałbym wybierać między dragonem a mansem, wybrałbym mansa. Gumy dragona moim zdaniem są nieksuteczne i dziwacznie pracują. W tym roku wpadły mi w ręce gumy Robinsona. Longinusy i Divery fajna miękka guma i rewelacyjna praca w wodzie. Do tego są mega skuteczne. Jedyny minus to obecnie trudno je dostać bo znikają momentalnie z półek sklepowych. (2014/06/18 12:46)