Ja łowię w tym roku na białego Fishuntera Mikado. Kupiłem na próbę, bo moje pewniaki w tym roku zawodzą. Złowiłem na tę gumę sandacza 3,30 kg i miałem jeszcze kilka pobić. Ogólnie jest to slaby rok na sandacza z Łyny, więc moje testowanie jest raczej powierzchowne. Ale na pewno tych gumek w moim pudełku nie zabraknie. (2009/11/29 00:43)
gumki są fajne. Testowałem je mało ale praca super. Łowiłem na rzece Pilica poniosłem wiele strat zostały mi dwie . Lekka główka i miałem połowy. Polecam i teraz pokombinuje z kolorami , ale pora niezbyt SPRAWDZCIE JE w przyszłym sezonie . (2009/12/12 01:59)
fishuntery to moja podstawa, są bardzo łowne, zmieniałem kolory główek i prawie wszystkie kolory się sprawdziły, uważam że są bardzo łowne również na szczupaka, polecam .............. (2009/12/12 08:16)
Sprzęt mikado jest na pewno sprzętem z wyższej półki. Gumy fishunter są bardzo łowne łowiłem na nie bardzo ładne okonie. Przy tym są bardzo ładnie wykonane i w bardzo dużej gamie kolorów. (2009/12/15 20:55)
Gumy fishunter to jedne z lepszych przynet - rewelacyjnie pracuja w opadzie i przy najwolniejszym prowadzeniu - naprawde godne polecenia (2009/12/17 19:21)
W gumach fishunter są zawarte doświadczenia z wielu lat spiningowania. Poprawiono dotychczasowe modele i opracowano przynętę , która nie popełnia błędów poprzedników. Jest wcięcie na główkę, by wtopiła się w przynętę, jest odpowiednie nacięcie części ogonowej, odpowiednio dobrana kolorystyka. Owszem to wędkarz decyduje o pracy przynęty ale te gumy można polecić wędkarzom. (2009/12/18 00:21)
gumy jak najbardziej ... to o czym mowi okonhel ...wciecie, dobra praca ... do tego lubie je przez ciezszy korpus od np manssow czy relaxow ... jesli chodzi o sprzet to wedki tego producenta bardzo lubie .... wszystkie jakie mam to wlasnie mikado ... dobra cena solidne i atrakcyjne wizualnie ...natomiast o kolowrotkach slyszlaem zle opinie dlatego nie kupilem ... podobno bardzo liche hamulce. (2009/12/18 09:08)
Kiedyś kupiłem 2 tańsze modele kołowrotków Mikado. Niestety jak koledzy powyżej zaznaczyli - hamulce były ich najsłabszą stroną. Od tej pory (10 lat) nie kupowałem ich kołowrotków za wyjątkiem jednego podlodowego, który sprawuje się dobrze. Musiałem tylko zmienić w nim smar bo chyba dali letni. Co do smaru to większość kołowrotków podlodowych ma kiepski smar, wiec zmieniam w każdym nowo nabytym. Mam też odległościówkę Mikado już chyba 8-9 lat i moim zdaniem miała dobry stosunek ceny do jakości. Jet lekka, dobrze rozłożone przelotki, nieźle wyważona jak na długie wędzisko, przyjemnie się na niej holuje leszcze. (2009/12/18 10:43)
Polecam gumy mikado fishunter. Miałem 13 tych gumek zostały mi 9. złowiłem 3 sandacze nieduże takie po 50 cm.I miałem 2 obcinki bo nie stosuje wolframów. Naprawdę polecam te gumki. (2009/12/19 16:34)
Słuchaj ja ci powiem tak na lepsze gumki nie łowiłem. W moim arsenale jest ich pełno. Głównie łowie nimi szczupaki i okonie. Tak więc moim zdaniem sam spróbuj i się przekonasz. (ps. dobre z opadu.) (2009/12/20 18:19)