Gry komputerowe o tematyce wędkarskiej

/ 13 odpowiedzi

• konto usunięte

Witam. Zna ktoś jakieś dobre gry o tem. wędkarskiej?? Mam Rapalę, ale może jeszcze jakieś dobre znacie. Pozdrawiam.
jazdacz

Ostatnio na portalu kilku zapalencow-amatorow podlodowego wedkowania  lowi rybki na grze- Propilkki 2, to jakby symulator wedkarstwa podlodowego . Druga gra wedlug mnie warta na poswiecenie chwili wolnego czasu jest gra - Fishing Simulator 2 - to  naprawde dobra gra, pod warunkiem ze ma sie full wersje. Gdybys chcial kupic pelna wersje gry lub sciagac demo zapraszam na stronke producenta -- http://www.fishsim2.com/purchase.asp (2010/02/21 13:02)

tomaszgud

Sciągam te demo zagram i dam znac:) (2010/02/21 18:59)

u?ytkownik221

Fishing Simulator For Relax; Fishing Simulator 2; Masterpiece Fishing 3 ; Rapala Pro Fishing; FlySim 1.0; Matt Hayes Fishing; Pro Bass Fishing; Sport Fishing Professional; Fishing Craze; Extreme Fishing 3d; Fishing Frenzy! . (2010/02/21 21:35)

jazdacz

Tych naprawde dobrych gier dla wedkarzy jest doslownie jak na lekarstwo.Duzo  powstaje  nowych ale ciezko spotkac taka, ktora  zatrzyma sie na dluzej  w naszym PC. Nie probowalem ale  w Fishing Simulator 2 w demku tez da sie zagrac  online na serwerku.Demo nie ma tylu mozliwosci co pelna wersja, gdzie miedzy innymi jest o wiele wiecej sprzetu,lowisk i ryb tych naprwde wielkich.Widzialem ta gre na portalu ,,Chomik'' i ,,torrenty.org'' z cala masa dodatkow , ktore mozna samemu wgrywac.Swego czasu bylo bardzo wielu dobrych  fishmaniakow jej gry, sporo przesiedzialo sie nocy na rozpracowanie kolejnego lowiska  do kolejnego meczu.Pelna wesja gry oferuje takze mozliwosc rozegrania meczu w trybie offline a dopiero pozniej wyslania wyniku na serwer, lecz takie lowiska offline trzeba osobno wgrywac . (2010/02/22 11:09)

dariuszdyl

Tych naprawde dobrych gier dla wedkarzy jest doslownie jak na lekarstwo.Duzo  powstaje  nowych ale ciezko spotkac taka, ktora  zatrzyma sie na dluzej  w naszym PC. Nie probowalem ale  w Fishing Simulator 2 w demku tez da sie zagrac  online na serwerku.Demo nie ma tylu mozliwosci co pelna wersja, gdzie miedzy innymi jest o wiele wiecej sprzetu,lowisk i ryb tych naprwde wielkich.Widzialem ta gre na portalu ,,Chomik'' i ,,torrenty.org'' z cala masa dodatkow , ktore mozna samemu wgrywac.Swego czasu bylo bardzo wielu dobrych  fishmaniakow jej gry, sporo przesiedzialo sie nocy na rozpracowanie kolejnego lowiska  do kolejnego meczu.Pelna wesja gry oferuje takze mozliwosc rozegrania meczu w trybie offline a dopiero pozniej wyslania wyniku na serwer, lecz takie lowiska offline trzeba osobno wgrywac .

Popieram kolegę jazdacza co do ilości dobrych gier wędkarskich, a co do FS2 to moja wersja z łowiskami i innymi dodatkami w postaci sprzętu, przynęt i zanęt zajmuje na twardym dysku ponad 4 GB. (2010/02/22 15:02)

u?ytkownik221

Co to jest 4 GB? dobre gry zajmują i 12 GB, to nie jest chyba jakaś bariera :)) (2010/02/22 15:21)

dariuszdyl

Co to jest 4 GB? dobre gry zajmują i 12 GB, to nie jest chyba jakaś bariera :))

Kolego znajdź mi grę wędkarską w której masz 1332 łowiska w postaci rzek, jezior, stawów, mórz i oceanów z całego świata, 854 różne przynęty i zanęty, 284 muchy, 169 rożnego rodzaju przynęt spinningowych, 208 spławików, 112 różnego rodzaju haków i kotwic, 80 koszyków i innych ciężarków gruntowych, 119 różnego rodzaju wędzisk od muchowych po morskie i 75 kołowrotków od muchowego do multiplikatora oraz 360 różnej grubości żyłek, plecionek i sporo innych dodatków. Z tego co wiem to niektórzy mają jeszcze więcej dodatków i łowisk bo jeżeli masz ochotę to możesz sam sobie je napisać i dodać do gry i nie trzeba być od razu informatykiem ani grafikiem żeby to zrobić tak jak w innych grach. (2010/02/22 15:56)

u?ytkownik221

Są różne gry nie tylko wędkarskie, pisząc nie miałem na myśli konkretnej gry wędkarskiej. Z wędkarskich gram tylko w ProPilkki2, bo uważam ją za najbardziej nieprzewidywalną. Reszta w które grałem była schematyczna i i przewidywalna i dlatego mi się nie podobała. To jest moja subiektywna ocena i nikt nie musi się z nią zgadzać, każdy ma swoje upodobania. Nie znaczy też, że muszę kochać każdą grę o tematyce wędkarskiej tylko z tego względu, że jestem wędkarzem, a gra ma ponad 1300 łowisk, ileś tam much czy zanęt bo i tak żadna gra nie dorówna wędkowaniu w realu.

Pozdrawiam

(2010/02/22 16:28)

dariuszdyl

Są różne gry nie tylko wędkarskie, pisząc nie miałem na myśli konkretnej gry wędkarskiej. Z wędkarskich gram tylko w ProPilkki2, bo uważam ją za najbardziej nieprzewidywalną. Reszta w które grałem była schematyczna i i przewidywalna i dlatego mi się nie podobała. To jest moja subiektywna ocena i nikt nie musi się z nią zgadzać, każdy ma swoje upodobania. Nie znaczy też, że muszę kochać każdą grę o tematyce wędkarskiej tylko z tego względu, że jestem wędkarzem, a gra ma ponad 1300 łowisk, ileś tam much czy zanęt bo i tak żadna gra nie dorówna wędkowaniu w realu.

Pozdrawiam

Aha, no fakt, jeżeli chodzi o inne gry niewędkarskie to fakt, są większe i to dużo większe. Jeżeli chodzi o PP2 to czy jest ona tak bardzo nieprzewidywalna, to raczej bym tego nie powiedział. Jak dla mnie ma troszkę za mało ustawień sprzętu. Pozdrawiam (2010/02/22 16:50)

u?ytkownik221

Racja , w propilkach nigdy nie wiesz co będziesz miał za przynęty, jest możliwość na powiększenie arsenału przynęt , ale ja nie jestem w tym dobry . Trzeba wejść na stronę PP2, 

tu jest wszystko.

(2010/02/22 22:51)

Irkoni

To prawda w PP2 starałem się poznać łowisko z każdej możliwej strony,i wydawało mi się że już je znam dość dobrze ale na serwerze już nie szło mi tak dobrze,wszystko się zmienia.I to jest fajne w tej grze że nigdy nie wiesz co złowisz na danym miejscu,choć wydaje ci się że je znasz.... (2010/02/23 08:12)

phuzik

Też grałem w Rapalę ale ostatnio grywam w Fishing-Asp 3D (Wędkarstwo Spinningowe) na smartfonie, który to symuluje wędzisko. Machasz telefonem jak wędziskiem, brania, zaczepy, wibracje itp. Najtrudniej na początku opanować rzucanie przynętą. Gierkę znajdziesz w sklepie GooglePlay.Link do wersji darmowej: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zik.fishingfree&hl=plZnajdziesz tam opis, filmik. Osobiście używam wersji płatnej (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zik.fishing&hl=pl), w której zyskujesz 10x więcej waluty za złowione ryby. Waluta jest potrzebna na lepsze przynęty oraz na zezwolenia - wpisowe na inne łowiska.
Fragment opisu:
"Prezentowany produkt jest na dzień dzisiejszy bezkonkurencyjny na rynku gier o tematyce wędkarskiej, pomimo ograniczeń wynikających z wydajności aparatów telefonicznych może z powodzeniem konkurować z produktami stworzonymi dla innych bardziej wydajnych platform. Najważniejsze zalety to:

Grafika 3D (rzadkość w grach na smartphone).
Wykorzystanie funkcji akceleratora, wibracji, aparatu i innych dostępnych w telefonie aplikacji (rzadkość dla gier na inne platformy).
Lekkość (gra jest testowana również na słabych telefonach).
Realizm i intuicyjność w obsłudze (zainteresowanie producenta wędkarstwem przekłada się na funkcjonalności w grze).
Europejska lokalizacja (w konkurencyjnych produktach dominują gatunki ryb oraz łowiska rodem z USA, natomiast tutaj rodzime)."

(2014/07/15 15:06)