Glina czy ziemia Bełchatowska do dżoka
utworzono: 2013/04/25 20:48
Witam. Czy moglibyście mi doradzić?
1.Czy zamiast zwykłej gliny wędkarskiej do dżoka, mógłbym (do dżoka) użyć ziemi bełchatowskiej?
2.Czy zamiast larw ochotki mógłbym użyć pinki/białego (do dżoka)? [2013-04-25 20:48]
Witam. Czy moglibyście mi doradzić?
1.Czy zamiast zwykłej gliny wędkarskiej do dżoka, mógłbym (do dżoka) użyć ziemi bełchatowskiej?
2.Czy zamiast larw ochotki mógłbym użyć pinki/białego (do dżoka)?
Na pierwsze i drugie pytanie - Tak
Mała uwaga
Ziemia bełchatowska jest szczególnie polecana do mięska gdy przede wszystkim na łowisku występuje dno muliste.
Pozdrawiam
[2013-04-25 21:04]
Witam
Nie jestem profesjonalnym wędkarze , wiec mam pytanie , co to jest dżok ? [2013-04-26 14:23]
Czy tak naprawdę, trudno jest wpisać sobie w "Google" dane hasło ?? Jeżeli wszyscy będą się tyle razy pytali, o to samo, strona wedkuje.pl się "zaśmieci".!! [2013-04-26 14:34]
Sam śmiecisz zadając pytania, które już krążą !!!
http://www.wedkuje.pl/pokaz.php?pokaz=szukajforum&fraza=Pytanie...
Dżok to profesjonalna nazwa jokersa czyli ochotki zanętowej używana przez niektórych profesjonalnych wędkarzy w celu podkreślenia ich profesjonalnego podejścia do wędkarstwa ;-)))
JK [2013-04-26 14:47]
Witam
Nie jestem profesjonalnym wędkarze , wiec mam pytanie , co to jest dżok ?
Dżok kolego to Jokers , taka mała odmiana ochotki , ze względu na swoje małe rozmiary stosowany do zanęty. Widze że koledzy odrazu wiedzieli co to jest , jak tylko wzieli wędki do ręki , . [2013-04-26 14:55]
Jok/dżok/ to popularny skrót jokersa/dżokersa/.Jest używany powszechnie zarówno przez wędkarzy biorących udział w zawodach jak i sprzedawców.Ironiczna wypowiedż Janusza w tej materii odbiega od rzeczywistości. [2013-04-26 15:00]
Ustosunkowalem się tylko do wypowiedzi pewnego profesjonalnego wędkarza , który śle mi fotkę węgorza 1,75 kg już z miesiąc, pouczającego innych, samemu powielając wpisy już istniejące a nie jest to żaden przytyk w stronę zawodników spławikowych ;-)JK
[2013-04-26 15:10]
Ustosunkowalem się tylko do wypowiedzi pewnego profesjonalnego wędkarza , który śle mi fotkę węgorza 1,75 kg już z miesiąc, pouczającego innych, samemu powielając wpisy już istniejące a nie jest to żaden przytyk w stronę zawodników spławikowych ;-) JK
dlatego ja pokoloruje swoje wędkuje ,dopiero wtedy kiedy będę miał jakieś fotki , co nie oznacza że nie mam dużych ryb na koncie .Bravo! [2013-04-26 15:18]