Zaloguj się do konta

Germina Sativa Spin 2,70 m 8-30 g

utworzono: 2019/11/13 17:17
spinningista amator

Co myślicie o wędce i wogóle o tej firmie Germina Sativa Spin 2,70 m 8-30 g czy ktoś ma coś z tej firmy ? [2019-11-13 17:17]

WedkarzIncognito

GERMINA to firma, która produkowała wędki i kołowrotki w czsach gdy mnie jeszcze nie było w planach,(lata 70,80) aczkolwiek dowiedziałem się od starszego pokolenia że firma była niemiecka i robiła jak na tamte lata dobre, a nawet bardzo dobre i wytrzymałe sprzęty, lecz coś poszło nie w tę stronę i firma kaput. Obecnie Germina ma jakieś powiązania z Genlogiem (pewnie Genlog jest dystrybutorem). Przeglądałem katalog GERMINA 2019 i jest skromnie (6 wędzisk, 3 młynki), więc według mnie są dwie opcje, Germina probuje się wbić na rynek poprzez "legendarną" i dawną świetność tejże firmy, a produkty będą takie sobie, coś w stylu DAM-a na zasadzie "panie kiedyś to było", a teraz DAM- jest już cieniem tego co było dawniej. Albo faktycznie postawią na jakość i produkty w danym przedziale cenowym będą spełniać wymagania klientów, lecz w dzisiejszych czasach nie nastawiał bym się na to. Więc kupno tego produktu to zwyczajny ryzyk fizyk. [2019-11-14 09:36]

ryukon1975

Trudno coś myśleć o tym wędzisku jak producent nie podaje żadnych danych. Nawet w katalogu nie ma nic tylko dlugość, ilość części i ciężar wyrzutowy. Skromniej jak najskromniej. :) [2019-11-14 15:07]

spinningista amator

Pytalem bo ostatnio widzialem te wedzisko w sklepie wedkarskim wygladalo calkiem niezle ale pierwszy raz w zyciu widzialem ta firme .Dzieki za odpowiedzi [2019-11-15 13:59]

Smolik

Miałem kiedyś teleskop firmy Germina o długości około 4,5 m. W końcu lat osiemdziesiątych i w latach dziewięćdziesiątych służył mi do połowów spławikowych przez kilkanaście lat. Potwierdzam słowa kolegi WędkarzIncognito - uważam, że jak na owe lata był to sprzęt dobry i trwały. Można powiedzieć, że słowo Germina było wtedy synoninem jakości. Pozdrawiam serdecznie. [2019-11-15 18:12]