Zaloguj się do konta

Gdzie wybrać się na ryby w grudniu PZW Sieradz. Wo

utworzono: 2008/12/13 08:58
marianmc2

Witam, może ktoś podpowie gdzie fajnie powędkować w grudniu na spinning w woj. Łódzkim. Warta, zb. Jeziorsko. Bo już mi się koncepcje skończyły ;( [2008-12-13 08:58]

grek

Witam Cie.mam ten sam problem ale caly czas probuje.Warta?coz?Moze sie cos trafic.Niewielkie okonie,sporadyczny szczupak a zlowienie okazalego sandacza porownuje ze zlowieniem troci.Dzis bylem na widawce.Niebylo najgorzej.Coprawda mialem jednego okonia ,niestety sporawego pstraga i wyjscie przynajmniej dwukilowego klenia.Zadna rewelacja ale jedno jest pewne!niw ma piekniejszej rzeki w naszej okolicy!!!Byc tam!Chocby po to warto tam pojechac!!!!!! [2008-12-13 18:17]

pike2

Męczy mie spiningowanie na Jeziorsku, gdzie by się człowiek nie ruszył to ktoś siedzi i jak tu spokojnie pospiningować? Tak jak napisał gerek, Widawka, Warta, a najczęściej jeżdze na Grabie mało jest tam ryb ale chociaż człowiek sobie odpocznie. [2008-12-13 19:44]

marianmc2

Właśnie.... to co w tym naj... to sama przyroda. Oczywiście sukcesy to fajna sprawa ale to nie wszystko. Dziś byłem nad Wartą z kolegami, pospiningowaliśmy trochę. Ale bez efektów (w siatce ), za to jak pięknie nad wodą, łabędzie startujące z wody, drzewa popodgryzane przez bobry, stada narybku przy brzegu i czerwone poranne słońce. tego nie znajdziesz nigdzie, ani się tego nie da opisać. Tak jest .... trzeba tam być. A co do Widawki to muszę się przejechać, na pewno nie omieszkam. Pozdrowionka. [2008-12-14 15:05]

pike2

Nad Widawką byłem dzisiaj i jakoś bez sukcesów, tylko mały szczupaczek a tak naprawde polowałem na okonia i tak jak mówisz łabędzie, dzikie kaczki, jest ich sporo. Następnie pojechałem nad Grabie i tam to dopiero bobry nawycinały drzew, nawet małe tamy pobudowały, ale to jeszcze nic, wśród ciszy i spokoju i już miałem z tamtąd uciekać bo rozpędzone DZIKI z drugiego brzegu zforsowały rzekę, ale to one uciekały wystraszone były przez myśliwych bo 15 min wcześniej słyszałem jak strzelali, było ich 14 dorosłych dzików z młodymi. Jednak najwięcej zjawisk przyrodniczych zaobserwowałem nie w lesie lecz nad rzeką Grabią. W jakie okolice Warty jeździcie i co tam można złowić? [2008-12-14 18:40]

pike2

A i jeszcze chciałbym przeprosić grek bo ponieważ przejęzyczyłem Twoj nik, jeszcze raz bardzo przepraszam. [2008-12-14 18:44]

marianmc2

Najczęściej nad Warte jeździmy w okolice tamy na Jeziorsku. Jadąc od strony Poddębic, Krępy i musisz przed zbiornikiem skęcić na Księże Młyny i potem w lewo wzdłuż drogi która prowadzi przez tamę. dalej jak droga prowadzi (piaskowa), i skręcasz w lewo nad wodę nad jakieś wybrane miejsce. A potem to już kwestia wyboru, czy nurt, wolny bieg rzeki, a może jakieś główki. Ja preferuje tam spacerowy spinning wzdłuż brzegu, kawał, kawał przed siebie.. Ale bardzo dużo jest tam wędkujących na spławiczek przepływanką lub za główkami w dołkach. No i o tej porze roku próbują swoich sił na małego żywczyka na drgającą. Pozdrowionka.. [2008-12-15 07:43]

marianmc2

Ach i zapomniałem... na trupka sandacz i jak się trafi i znajdziesz miejsce to całkiem spory. Odok mnie zresztą w niedziele byli goście i jeden na trupka złapał sztukę sandacza, okonie, a drugi na spining 3 sandacze, okonia jaź mu się spiął i leszcza takiego 2kg za bok zachaczył. A na spławik to każda rzeczna biała ryba jaka się trafi. i widziałem, że amatorzy tej metody się wcale nie nudzili. [2008-12-15 07:47]

pike2

A dzieki wielkie za dobre rady, znam bardzo dobrze to łowisko ale zadko tam jeżdże bo za dużo tam narodu, ale co sie dziwić tam gdzie są ryby to i są wedkarze, zadnych sukcesów tam nie odniosłem ale troche sandaczyków i okonków połowiłem. Z łowisk, które najczęściej odwiedzam to Warta w Biskupicach, w Strońsku, Widawka przy ujściu do Warty i moja ulubiona Grabia przy ujściu do Widawki, tam też są fajne ciekawe rybki. Dzięki za pozdro i taaaaaakiej Ryby. [2008-12-15 20:38]

wedkarz03

Witam serdecznie.Prosze o pomoc gdzia wybrać się na lód? [2009-01-09 03:47]

pike2

No sorry, w sprawie lodu to ci nic nie podpowiem, poprostu nie wiem bo nie jeżdze łowić z pod lodu, czekam aż się ociepli troche i wtedy sie wybiore na Widawke na klenia. Pozdrowionka serdeczne. [2009-01-10 14:14]