Zaloguj się do konta

Gdzie są kontrole?

utworzono: 2010/07/05 10:34
basiasia

Zmyślaj sobie zmyślaj
[2010-07-09 15:49]

Ale wszystkim przypinać łatkę kłusownika i podejrzanego o konflikt z strażą to można? I oczywiście jeszcze zelżyj moja rodzine. Bo Ty możesz wyzwać każdego od "strażników  podpasek" od potencjalnych kłusowników, o "buractwie" w SSR nic nie pisałam. Bo Ty czujesz sie urażony jak Ci ktoś nie napisze "Mastiff popieram", "Mastiff masz racje" , Mastiff nie masz racji.

Co ty człowieku za bzdury zaczynasz wypisywac? Ja uraziłem, albo mam zamiar twoją rodzinę? To ty sam po niej pojechałeś, a nie ja. Gdzie ja komu przypiąłem łatkę kłusownika, czy podejrzanego o konflikt ze strażą ? Kogo nazwałem "straznikiem podpasek"? Mam to gdzieś czy ktoś mnie poprze tak , czy owak, ważne, żeby nie szydził i kpił ze Straży Rybackiej, której jestem funkcjonariuszem  i nie tobie ocena MOJEJ pracy, na podstawie pracy niekompetentnych i niewyszkolonych odpowiednio strazników jacy cię mieli szczęście ukarać. Widzę, że ty masz z tym problem, że ciebie jakoś nie chce nikt popierać, czytając twoje bzdurne, w większości wyimaginowane i obraźliwe teksty wobec SSR. "Buractwem" określiłem, uogólniłem ten stek epitetów na SSR z twojego słownika, więc czytaj ze zrozumieniem. W ogóle nie mam "przyjemności" z tobą dłużej dyskutować na temat, o którym masz tak małe pojęcie. To już nie jest krytyka SSR, to już jest szydzenie i chamska drwina.

[2010-07-09 16:00]

I widzę, że nie tylko po mnie i po SSR na tym tylko temacie sobie lubisz poujeżdżać. Inni też ci nie pasują. Masz w sobie wiele chamstwa, buty, braku szacunku i wychowania w stosunku do wielu osób na tym forum i zauważ, że nie jesteś tu mile widziany tak traktując innych forumowiczów. A koledze, którego nazwałeś "dziadkiem", to nawet do pięt nie dorastasz w wędkarstwie, tak jak w wielu innych sprawach. Twoja anonimowość świadczy tylko o twoim tchórzostwie i zakłamaniu. Rób tak dalej.  [2010-07-09 16:14]

basiasia

Nie pisałam nic o Straży Rybackiej, o Społecznej Straży Rybackiej owszem.
[2010-07-09 16:16]

Nie pisałam nic o Straży Rybackiej, o Społecznej Straży Rybackiej owszem.

ŻENUJĄCY JESTEŚ....Nie o Strazy Rybackiej, tylko o Społecznej Strazy Rybackiej....hahahahaha

[2010-07-09 16:21]

pawelz

A jeśli jakiś strażnik swoim zachowaniem narusza prawo, a ktoś jest tego świadkiem, to również łamie prawo. Cytuję: "Każdy kto ma wiedzę o popełnianym przestepstwie, a pomaga je ukrywać, nie zgłaszając przestępstwa organom ścigania, jest współwinnym przestępstwa".
Tak więc do odważnych świat należy. Zaznaczam, iż nie jest to "kapowanie", a jedynie obywatelski (ludzki) obowiązek. No jesli łamanie prawa tak kogoś razi, to trzeba być konsekwentnym do końca. A nie wykrzykiwać zza krzaka i wszystkim (!) przypinać łatkę chamów, niedouczonych, niekulturalnych i niewychowanych "dziadków"..... Odnoszę sie tu do postów @basiasia. Do dzieła, tęp chamstwo i buractwo w SSR, ale nie generalizuj, bo urażasz wiekszość strażników. A jak masz w rodzinie kogoś, kto zaczął "kowbojować" będąc w SSR, to już jest inna bajka i problem Twojej rodziny i Twój. Na szczęście więc, że już nie jest. 

Widzisz, i jak traktowac serio kogos, kto mowi tylko polprawde, wygodna dla siebie.
Nie chce na Ciebie napadac, ale czemu mieszasz ludziom w glowach.

"A jeśli jakiś strażnik swoim zachowaniem narusza prawo, a ktoś jest tego świadkiem, to również łamie prawo. Cytuję: "Każdy kto ma wiedzę o popełnianym przestepstwie, a pomaga je ukrywać, nie zgłaszając przestępstwa organom ścigania, jest współwinnym przestępstwa".

Nie wiem skad wzioles ten cytat (dokladnie to co napisales). Podaj jakis link, odnosnik.
Pewnie chodzilo Ci o art. 304 § 1 k.p.k ale tam nie ma mowy o wspolwinnym przestepstwa.
To o czym piszesz jest to tylko tzw dopelnienie obywatelskiego obowiazku. Procedura karna naklada taki obowiazek na obywatela, ale nie przewiduje ZADNYCH sankcji za jego niedopelnienie. Tak wiec nie moze byc mowy o tym ze jestem wspolwinnym tegoz przestepstwa. Jesli sie myle, to podaj numer artykulu z kodeksu karnego na poparcie swoich slow. Dodam ze kara sie TYLKO za niezgloszenie przestepst wymienionych w 240 § 1 k.k a do takich nielegalny polow ryb czy klusownictwo na pewno nie naleza.
[2010-07-09 16:26]

Widzisz, i jak traktowac serio kogos, kto mowi tylko polprawde, wygodna dla siebie.
Nie chce na Ciebie napadac, ale czemu mieszasz ludziom w glowach.
"A jeśli jakiś strażnik swoim zachowaniem narusza prawo, a ktoś jest tego świadkiem, to również łamie prawo. Cytuję: "Każdy kto ma wiedzę o popełnianym przestepstwie, a pomaga je ukrywać, nie zgłaszając przestępstwa organom ścigania, jest współwinnym przestępstwa".
Nie wiem skad wzioles ten cytat (dokladnie to co napisales). Podaj jakis link, odnosnik.
Pewnie chodzilo Ci o
art. 304 § 1 k.p.k ale tam nie ma mowy o wspolwinnym przestepstwa.
To o czym piszesz jest to tylko tzw dopelnienie obywatelskiego obowiazku. Procedura karna naklada taki obowiazek na obywatela, ale nie przewiduje ZADNYCH sankcji za jego niedopelnienie. Tak wiec nie moze byc mowy o tym ze jestem wspolwinnym tegoz przestepstwa. Jesli sie myle, to podaj numer artykulu z kodeksu karnego na poparcie swoich slow. Dodam ze kara sie TYLKO za niezgloszenie przestepst wymienionych w
240 § 1 k.k a do takich nielegalny polow ryb czy klusownictwo na pewno nie naleza.

art. 240
§ 1. Kto, mając wiarygodną wiadomość o karalnym przygotowaniu albo usiłowaniu lub dokonaniu czynu zabronionego nie zawiadamia niezwłocznie organu powołanego do ścigania przestępstw, podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

art. 181
§ 1. Kto powoduje zniszczenie w świecie roślinnym lub zwierzęcym w znacznych rozmiarach, podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.

Gwarantuję Ci, że kłusownictwo jest przestępstwem ściganym i karanym według prawa w tym kraju. PRZESTĘPSTWEM. Wiekszość czynności kłusowniczych odnosi sie do art.181 KK.

[2010-07-09 16:56]

pawelz

To przytocz nam jeszcze o jakich przestepstwach jest mowa w art 240. Tylko dokladnie i pod ktore z nich podpada klusownictwo. Ja moge to zrobic dopiero w poniedzialek. Teraz znikam na 3 dni z sieci.
[2010-07-09 17:00]

To przytocz nam jeszcze o jakich przestepstwach jest mowa w art 240. Tylko dokladnie i pod ktore z nich podpada klusownictwo. Ja moge to zrobic dopiero w poniedzialek. Teraz znikam na 3 dni z sieci.

No już bez przesady! Nie jestem prawnikiem, ani prokuratorem, ani adwokatem, ani sedzią, ani tym bardziej Twoim uczniem wywołanym do tablicy!!!! Masz ochotę, to przytaczaj i odnoś sie do odpowiednich paragrafów KK czy KW jak Ci to sprawi satysfakcję. Prokurator i sędzia określa wartość prawną czynu i oni je klasyfikują, a nie ja! Nie ja to prawo ustalam, nie ja odnosić sie muszę i szukać odpowiednich paragrafów i nie ja na ich podstawie skazuję sprawców! Każdy strażnik je egzekwuje na podstawie tej wąskiej dość wiedzy regulaminowej i prawnej, uprzedzając zatrzymanego o konsekwencjach prawnych jakie obowiązują za kłusownictwo. Znam takie przypadki z autopsji, bo z takimi sie spotkałem! Kolejny raz prowokujesz, zmuszając do szczegółowego artykułowania czegoś, na czym laik nie będacy prawnikiem, nie musi się szczegółowo znać, jedynie mając z tym do czynienia w ramach swoich obowiązków, posiadając wiedzę jaka jest mu do tego niezbędna.   

[2010-07-09 17:44]

tomasz26552

Mastif robisz dobrze w dobrej sprawie oby więcej takich jak ty.Ja nie mógł bym być strażnikiem bo w końcu bym kogoś utopił a to nie o to chodzi
[2010-07-09 17:53]

Mastif robisz dobrze w dobrej sprawie oby więcej takich jak ty.Ja nie mógł bym być strażnikiem bo w końcu bym kogoś utopił a to nie o to chodzi

Nie masz pojęcia jak mnie i moich kolegów często ręce aż świerzbią do tego, ale niestety nie można. A często przychodzi na to ochota. Przykład z maja: Akwen-Odra, weekend, patrol ukierunkowany na kontrolę wedkarzy, pierwszych dwóch wedkarzy, jeden 25 lat drugi 50 lat, 6 wedek zarzuconych w wodzie,+ młodszy spinninguje. "Rozmowa" ze starszym z nich:

ssr-Dzień do....

węd.- Wypierd.....ć psy jeb...e !!!

ssr- Proszę pana, jeste......

węd.- Poszedł won powiedziałem !!

ssr - Będziemy zmuszeni wezwać Policję, jeśli pan....

węd.- Bo ci tak zaraz przypierd....., że ci policja nie pomoże, ja wiem co wy możecie, a czego nie, pajace...!!!!!!...

Było nas czterech, najstarszy 43 lata, były pięściarz. Raczej dobry pięściarz. Trzech pozostałych tez nie ułomki. Wędkarze ci wiedzieli, że SSR niewiele może, ale nie spodziewał się chyba, że Policja aż tyle może. Po przyjeździe radiowozu po 15 minutach, nadal był agresywny i stawiał opór policjantom, przez ok. 3 minuty. Po 3 minutach skrucha wzięłą górę i wrócił rozsądek. Niestety, za dużo przeskrobał, nawet juz nie w stosunku do nas, ale przeciw RAPR i Policji. A tak jest często, choć coraz rzadziej. Aha, inni wedkarze stali po naszej stronie i rwali sie do bójki z nimi. I tak to widzisz trzeba powstrzymać się przed "nurkowaniem" .

[2010-07-09 18:22]

tomasz26552

Mam zezwolenie na broń ostra nosze ja przy sobie.Mam też psa owczarka niemieckiego .Nie radze zbliżać sie do mojej miejscówki nie zawsze to jednak skutkuje bo podchodza barany i wtedy pięści przemawiają a ja do ułomków nie należę yroszke w młodości boks sie trenowało
[2010-07-09 18:44]

Sniper64

Mam zezwolenie na broń ostra nosze ja przy sobie.Mam też psa owczarka niemieckiego .Nie radze zbliżać sie do mojej miejscówki nie zawsze to jednak skutkuje bo podchodza barany i wtedy pięści przemawiają a ja do ułomków nie należę yroszke w młodości boks sie trenowało

Witam...,,tomasz... '' tak czytam to wszystko! :) myślę że zawsze było i będzie tak...jedni będą popierać SSR drudzy wyzywać od najgorszych!!!tym drugim - nie mam im tego za złe:) tylko jedno mnie zastanawia kim tacy ludzie są....kiedy tak ubliżają drugiemu? Lepsi,bardziej douczeni! w tej formie ubliżania różnią się czymś od tak - przez siebie nazwanych ludzi z SSR..:)niech sobie sami odpowiedzą...~!   Pozdrawiam....:)
 - rozsądnie podchodzisz do sprawy:) i Dziękuje za słowa poparcia:)
[2010-07-09 19:53]

Sniper64

...Witaj..;-) ,, mastiff '' widzę że ostra wymiana zdań a ty na spokojnie próbujesz tłumaczyć:) jak na łowisku:) moim zdaniem nie potrzebne te przepychanki! daj sobie spokój:)szkoda zdrowia! sam widzisz jak się odnoszą w słowach nie którzy tu..! czy są lepsi? mądrzejsi i bardziej douczeni!!! na pewno....:) więc takich trzeba też szanować! po prostu,chcą coś przekazać! na swoim najwyższym poziomie...Pozdrawiam ich...!!! - nie to co najniższy poziom ludzi z SSR i tych ludzi Serdecznie Pozdrawiam..:)  

[2010-07-09 20:05]

...Witaj..;-) ,, mastiff '' widzę że ostra wymiana zdań a ty na spokojnie próbujesz tłumaczyć:) jak na łowisku:) moim zdaniem nie potrzebne te przepychanki! daj sobie spokój:)szkoda zdrowia! sam widzisz jak się odnoszą w słowach nie którzy tu..! czy są lepsi? mądrzejsi i bardziej douczeni!!! na pewno....:) więc takich trzeba też szanować! po prostu,chcą coś przekazać! na swoim najwyższym poziomie...Pozdrawiam ich...!!! - nie to co najniższy poziom ludzi z SSR i tych ludzi Serdecznie Pozdrawiam..:)

Nie. Ja nie jestem przyzwyczajony do nastawiania drugiego policzka. Poza tym tak niewyedukowani w tym temacie ludzie robią więcej szkody, jak pożytku w świecie wędkarskim. Robia tylko przysługę kłusownikom i dolewają oliwy do ognia, widocznie maja w tym jakiś swój interes. Jaki? Zostawię to w sferze domysłu. Oprócz tego, że jestem Strażnikiem, to jestem też człowiekiem i mężczyzną i mam swój męski honor i dumę. Jeśli duma strażnika "musi" nieraz ucierpieć, to nie znaczy, że mężczyzny i człowieka także. Nie pozwolę tak traktować wszystkich uczciwych, rzetelnych i lojalnych strażników SSR, za którego i ja się uważam, tylko dlatego, że ktoś był przez kogoś za coś ukarany na łowisku, czy w inny sposób SSR mu zalazła za skórę. Tymbardziej anonimowym osobom pyskującym z tchórzostwa "zza winkla"....  

[2010-07-09 20:17]

Sniper64

..Tak masz Słuszną rację! taki czy taka może i Obojniak:) zawsze tak robią,zamieszać wszędzie jak się da,wielu już takich było:) swoją modrością zawsze podkreślaną w wypowiedziach tylko innych poniżają,ale samych siebie nie widzą...:) może tym ludziom się w życiu nie układa:) i tu szukają upustu geniuszu! Prywatnie prosto w oczy by tego nie powiedzieli co tu piszą,no bo jak? może tylko jak piszesz zza winkla kamieniem z tyłu rzucą!
a może to po prostu zwykłe kłusole!

[2010-07-09 21:24]

basiasia

Nie nie, to nie "zwykłe kłusole" to straszne, wściekłe kłusole, z płetwami między palcami i z haczykami na końcach włosów, wybieraja Wam w nocy ryby z Waszych niezgłębionych bardzo rybnych wód. Uuuuuuuhuhu . Uciekajcie.
[2010-07-09 22:17]

bartasek

kontrole 1 w tym roku spotkałem na jez. Rusałka 2 policjantów na koniach podjechało.pytali o  katre i czy biorą?nie chciałem byc nie miły i zazartować ze jeden i tez był natrentny. otym jak powiedziałem ze kilka wzdręg nie wymiarowe wiec wypusciłem. po sprawdzeniu leg.pzw odeszli rzycząc miłego dnia. [2010-07-09 22:47]

Sniper64

Nie nie, to nie "zwykłe kłusole" to straszne, wściekłe kłusole, z płetwami między palcami i z haczykami na końcach włosów, wybieraja Wam w nocy ryby z Waszych niezgłębionych bardzo rybnych wód. Uuuuuuuhuhu . Uciekajcie.

..;-) Ktoś kto ma takie poczucie humoru nie może być złym człowiekiem;)
[2010-07-09 22:48]

basiasia

Dziękuje i Dobranoc.
[2010-07-09 23:02]

Sniper64

Dziękuje i Dobranoc.

...Od razu lepiej:) Dobranoc!!!
[2010-07-09 23:07]

karlik

Już poszedł spać ? całe szczęście !!!!!!!!!!!!!!!!!
[2010-07-09 23:19]

pawelz

No już bez przesady! Nie jestem prawnikiem, ani prokuratorem, ani adwokatem, ani sedzią, ani tym bardziej Twoim uczniem wywołanym do tablicy!!!! Masz ochotę, to przytaczaj i odnoś sie do odpowiednich paragrafów KK czy KW jak Ci to sprawi satysfakcję. Prokurator i sędzia określa wartość prawną czynu i oni je klasyfikują, a nie ja! Nie ja to prawo ustalam, nie ja odnosić sie muszę i szukać odpowiednich paragrafów i nie ja na ich podstawie skazuję sprawców! Każdy strażnik je egzekwuje na podstawie tej wąskiej dość wiedzy regulaminowej i prawnej, uprzedzając zatrzymanego o konsekwencjach prawnych jakie obowiązują za kłusownictwo. Znam takie przypadki z autopsji, bo z takimi sie spotkałem! Kolejny raz prowokujesz, zmuszając do szczegółowego artykułowania czegoś, na czym laik nie będacy prawnikiem, nie musi się szczegółowo znać, jedynie mając z tym do czynienia w ramach swoich obowiązków, posiadając wiedzę jaka jest mu do tego niezbędna.   

Skoro co przytaczasz, to wypadaloby miec choc blade pojecie o czym sie pisze.
art. 240 § 1. Kto, mając wiarygodną wiadomość o karalnym przygotowaniu albo usiłowaniu lub dokonaniu czynu zabronionego określonego w art. 118, 127, 128, 130, 134, 140, 148, 163, 166 lub 252, nie zawiadamia niezwłocznie organu powołanego do ścigania przestępstw,

podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.

§ 2. Nie popełnia przestępstwa określonego w § 1, kto zaniechał zawiadomienia, mając dostateczną podstawę do przypuszczenia, że wymieniony w § 1 organ wie o przygotowywanym, usiłowanym lub dokonanym czynie zabronionym; nie popełnia przestępstwa również ten, kto zapobiegł popełnieniu przygotowywanego lub usiłowanego czynu zabronionego określonego w § 1.

§ 3. Nie podlega karze, kto zaniechał zawiadomienia z obawy przed odpowiedzialnością karną grożącą jemu samemu lub jego najbliższym.
A teraz po krotce:
art 118 dotyczy wyniszczania grup narodowych badz etnicznych
art 127 pozbawienie niepodleglosci lub oderwanie czesci kraju
art 128 usunięcie przemocą konstytucyjnego organu Rzeczypospolitej
art 130 kilka paragrafow - wszystkie dotycza obcego wywiadu.
art 134 zamach na zycie prezydeta
art 140 ogolnie o oslabieniu sil zbro0jnych rzeczpospolitej
art 148 zabojstwo czlowieka
art 163 Kto sprowadza zdarzenie, które zagraża życiu lub zdrowiu wielu osób albo mieniu w wielkich rozmiarach, mające postać: pozar, eksplozje materialow bybuchowych i jadrowe.
art 166 Kto, stosując podstęp albo gwałt na osobie lub groźbę bezpośredniego użycia takiego gwałtu, przejmuje kontrolę nad statkiem wodnym lub powietrznym,
podlega karze pozbawienia wolności od lat 2 do 12.
art 252 § 1. Kto bierze lub przetrzymuje zakładnika w celu zmuszenia organu państwowego lub samorządowego, instytucji, organizacji, osoby fizycznej lub prawnej albo grupy osób do określonego zachowania się,
podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.

Wiedze kol Mastiff'a pozostawiam do oceny czytajacym.
A napisalem to wszystko i zadalem ten trud po to , ze wlasnie boje sie takich straznikow. Ktorzy nad woda staraja sie udowodnic swoja wyzszosc nie majac pojecia co gadaja. I zmarnowac przy okazji czlowiekowi wypoczynek nad woda.
Pisalem ze spotkalem sie z takimi ludzmi w realu ktorzy o przepisach nie mieli pojecia.
Teraz kol Mastiff na publicznym forum opowiada glupoty. Pisze klamstwa a potem dziwi sie ze ludzie maja takie a nie inne zdanie o SSR.
No chyba ze ktos z czytajacych podciagnie klusownictwo pod ktorys z tych postow.
Wtedy publicznie przeprosze moich adwersarzy.

[2010-07-12 09:34]

Po raz kolejny proponuję ci doinformowanie sie u źródeł! Twoja wiedza książkowa (wyszukiwarkowa) ma się nijak do rzeczywistości i tego jak, którymi paragrafami i artykułami przez prokuratorów i sędziów karane są takie osoby! Nie kończyłem prawa,ty napewno nie, ale ja przynajmniej miałem osobiście do czynienia z takimi przypadkami w życiu, nie na wyszukiwarce! Nie mam zamiaru ci niczego udowadniać, ani ślęczeć nad artykułami, którymi karani są za to sprawcy takich wykroczeń i przestepstw. A na szczęście są! Więc daruj sobie nazywanie mnie kłamcą, bo przestane ograniczać swoje nerwy i słownictwo wobec twoich kolejnych zaczepek. Nie ruszałem twojej przykrej osoby, więci ty z daleka ode mnie i ostrzegam po raz ostatni. A "takich" i innych strazników powinieneś się akurat ty, rzeczywiście bać, bo tacy pyskacze i "inteligenciki internetowe" kończą zawsze z pianą na pysku i kolejną lekcją życia. Mam dość twoich złośliwych i triumfatorskich postów (przynajmniej myśl że triumfujesz i masz rację). Tyle twojego, a mam nadzieję, że życie ci pokaże jak sie to ma do twojej wiedzy "wyszukiwarkowej", bo to nie jedyny temat w jakim jesteś oportunistą i wiecznym malkontentem, podważając wszystko, czego nie ma w internecie, a jest w rzeczywistości. Powtarzam, nie jestem prawnikiem, ty tez nim nie jesteś, tyle że ja mam takie a nie inne doświadczenia życiowe z tymi i im podobnymi przypadkami łamania prawa, a ty ponoć strażnika raz na dekadę widujesz. I nie pieprz mi tu, że spotkałeś ludzi którzy o przepisach nie mieli pojęcia, bo ty równiez go nie masz. Poucz sie życia z życia, a nie z neta. Ostrzegam po raz ostatni o jakimkolwiek naruszaniu mojego dobra osobistego i godności mojej osoby przez ciebie. A teraz szukaj w necie co to znaczy i czym to grozi. A nazywając mnie kłamcą, przekroczyłeś ta granicę. [2010-07-12 10:10]

Sniper64

Cześć pawelec...skończ już pisać te paragrafwy bo sam się pogubisz w ich gąszczu..chcesz dochodzić co który i jak się go interpretuje to idź do prawnika...nie nazywaj kogoś Kłamcą bo to nie ładnie! trochę szacunku dla ludzi!!! jak dotąd nikt tobie złych wyrazów nie dopiął więc i ty tego nie rób!!! jeżeli się zachowywałeś przy jedynej w swoim życiu kontroli tak jak teraz pisząc i błyszcząc wiedzą z netu to wcale się nie dziwię...nikt nie jest alfą i omegą! czepiłeś się jednego i w kółko to samo...wybacz ale to się robi nudne z twojej strony..bez obrazy! Rozmawiaj z ludźmi jak człowiek równy z równym więcej się dowiesz i więcej zyskasz,no chyba że masz wszystkich w...e ,,sorrki''...Pozdrawiam...
[2010-07-12 10:26]