Zaloguj się do konta

Gdzie na miętusa?

utworzono: 2010/11/12 21:46
figo

wybieram sie na miętusa i mam problem z wyborem miejscówki opisze  pare łowisk  i mam nadzieje ze cos doradzicie. Pierwsze to mała rzeczka  o szrokości  od 2m do 4m srednia głębokość wacha sie miedzy 40cm , 80cm zdażają sie dołki. Znalalem głeboką dzure  jak na taką rzeke, tworza ją korzenie  wyrastajcych z wody na przeciw siebie drzew, glebokośc na początku dołka to 180cm i ciągni się 7m puzniej się gwaltownie wypłyca cierzar ktury da sie utrzymac w nurcie to 50 gram . drugie miejsce to ta sama rzeka  a dokladnie ostry  zakret na ktyrym łączy się z miejszym potokiem płytkim i zamulonym ktury niesie mętną wode, max głębokość w tym miejscu to 100cm cierzar ktury tu morzna utrzymać to 70gram . trzecie miejsce to dusza rzeka ponirzej jazu jakis 70m wpada mała rzeczka ktura odbija nurt rzeki w srodek i ponirzej tworzy sie spokojne miejsce na brzegu i w wodzie lerzą durze kamienie w tym miejscu są jkies 3m głebokości.  kture miejsce polecacie [2010-11-12 21:46]

bryniu23

Witaj, moim zdaniem wybrał bym to trzecie miejsce ale jesli masz takie miejsce gdzie rzeka ma płaskie dno i są w niej głepsze dołki to usiadł bym tam . pozdro

[2010-11-13 07:56]

babirus1978

Witam.Pierwsze i trzecie miejsce powinno sie sprawdzić.Miętusy łapałem na małych gęsto zarośniętych rzeczkach kturych głębokość nie przekraczała metra,jak i w durzych rzekach za zatopionymi drzewami i kamieniami.Najlepiej poświęcić dwa wieczory i sprawdzić oba miejsca.Pozdrawiam. [2010-11-13 09:35]

radek123

Witam.Pierwsze i trzecie miejsce powinno się sprawdzić.Miętusy łapałem na małych gęsto zarośniętych rzeczkach których głębokość nie przekraczała metra,jak i w dużych rzekach za zatopionymi drzewami i kamieniami.Najlepiej poświęcić dwa wieczory i sprawdzić oba miejsca !! pozdrawiam .
[2010-11-13 09:39]

bigrybka95

Osobiście poławiam miętuski , w miejscach stylu nr.1

PS.POPRACUJ NAD ORTOGRAFIĄ , PISZESZ JAK 6 LATEK
[2010-11-13 11:16]