Gdzie na ryby blisko Łodzi?
utworzono: 2016/04/17 12:13
Witam . Mam pytanie potrzebuje jakies fajne lowisko PZW skladki sieradz oplacoone, blisko łodzi chce z zoną pierwszy raz pojechac w tym roku troche odpoczac od dzieci i pracy. Macie jakieś spokojne miejsce ? Lubie łowic a wszystkie ryby wypuszczam bo jakos nie lubie ryb hehe. [2016-04-17 12:13]
http://www.wedkuje.pl/lowisko,zofiowka,80954 [2016-04-30 09:23]
Znalazlem 100 plnow doplaty , Matko Bosko Fatimsko skladka 180 i jeszcze 100 doplaty to moje oc za rok na autko prawie. Dobrze ze jeszcze za parking nie wołają ;(
[2016-05-05 11:38]
Nie chce ryby brac tylko polapac i do wody, nie jem ryb nie lubie, moze ktos zna jakies lowislo pzw bez doplaty blisko lodzi ,pabianic , lutomierska?
[2016-05-05 11:40]
Sith wedkuje na splawik odleglosciowką, chce jutro gdzies z babą wyskoczyc? [2016-05-05 16:42]
Sto złotych za możliwość łowienia przez cały rok ,w dzień i w nocy .Dniówka około 30 gr .Oczywiście można tą kupę forsy wydać inaczej np.
Tydzień do dziesięciu dni palenia fajek ,jedno wyjście do fryzjera żony (pod warukiem że ma niezadługie włosy),można pokozaczyć i zaparkować auto w centrum Łodzi może na tydzień wystarczy.Można jeszcze stówkę dozbierać i będzie na mandat za pasy.
[2016-05-05 17:19]
Nie lowie codziennie skladki place 4 razy do roku gora 8 razy pojade na ryby bo nie mam tyle czasu. [2016-05-05 17:41]
Przy takich okolicznościowych wypadach trudno będzie o wyniki gdziekolwiek ,każde łowisko trzeba trochę poznać aby połowić .Jeśli nawet jest gdzies coś fajnego to nikt rozsądny nie zdradzi miejscówki ponieważ wiele osób czyta forum i Ci co im na mięsku zależy i odwrotnie .W tym wypadku proponuję łowisko komercyjne Pacyfik koło Zgierza ,opłata 10 zł za dzień ,łowimy i wypuszczamy .Ryby dominujące karp,jesiotr,karaś.
[2016-05-05 18:20]
Starorzecze Neru w Małyniu,tam możesz pojechać ze spławikiem jeśli bliżej Łodzi,Dalej proponuję Zalew S. ale tam trzeba wiedzieć gdzie. [2016-05-05 18:35]
Bylem na pacyfiku , nie po to place skladki co by oplacac komercie. Zlapac tez nic nie musze nie jetem mięsiarzem. Chodzi o odpoczynek , uciec troche od codziennosci. [2016-05-05 18:41]
Sith wedkuje na splawik odleglosciowką, chce jutro gdzies z babą wyskoczyc?To niestety nie podpowiem Ci. Wszystkie metody stacjonarne są mi obce. Prawie od ćwierćwiecza, wyłącznie spinninguję.
[2016-05-06 05:57]
Jeśli chodzi o Małyń to woda stojąca,z jednej strony jest kanał z Neru i wpływ do Pisi. [2016-05-06 08:34]
Mam pytanko czy na zbiorniku Kotliny mogą wędkować tylko osoby które opłacaly składki w piotrkowie Trybunalskim Bo mam kartę Sieradzką ale zbiornika kotliny nie mam w wykazie?? [2016-05-07 19:54]
Kotliny są wyłączone z porozumień,nie dawno też pisałem do związku w sprawie tego zbiornika i taka odpowiedź "Ten zbiornik wodny jest wyłączony z porozumień międzyokręgowych. Połów ryb na tym akwenie wyłącznie po uiszczeniu składki ogręgowej Okręgu PZW w Piotrkowie Tryb. i po otrzymaniu zezwolenia seria PT"
ps.wracając do Małynia,byłem z kolegą w nocy 6/7 maja i niestety nawet jednego pstryknięcia na grunt a na spinning rano nic nie siadło.
Co nas zdziwiło, rano było tylu wędkarzy że tylu tam jeszcze nie widzieliśmy,dodatkowo na brak brań może wpływać to że ludzie z młyna bawią się poziomem wody raz jest niski raz wysoki,podnieśli poziom co wpłynęło również na to że pełno syfu jest na wodzie bo z brzegów zabrało.Rano wode chyba spuszczali bo mimo braku wiatru syf leciał w strone młyna. [2016-05-08 11:44]
Zapraszam na Ranczo nad Moszczenicą koło Zgierza. Mnóstwo ryby, cisza, spokój...
Koszt: 10 zł od osoby oraz za kg ryby.
Dojazd: www.ranczonadmoszczenica.com.pl
info: 502-326-589 [2016-05-09 17:45]
Czesc. Stało sie wykupilem zezwolenie na Zofiówke, byłem dwa razy od 10 do 14 nic zero brania , łowiłem na koszyk i spławik . Nie powiem bo ryba jest wyskakiwała z wody az miło. Widziałem ze w tych dniach u innych tez nic ciekawego na wedce sie nie dzialo, jeden pan na ciezko zlapal dwa male leszczyki ktore wrocily do wody, rewelacji nie bylo. Na Zofiówce jest pieknie cisza no i spiew ptakow zajebisty mozna odpoczac od codziennosci . [2016-05-11 16:49]
Prawda jest taka że niedaleko Łodzi nie ma dobrego łowiska. Jak chcesz wypocząć trochę z żoną a nie natłuc kilometrów to polecam grabie okolice ldzań/kolumna/łask, jest tam duże miejscówek np. na rozbicie namiotu, natomiast nie licz na super wędkowanie w tym miejscu. Jak chcesz jechać trochę dalej to warta, pilica i fajny jest ośrodek w zarzęcinie z domkami w lesie nad zalewem sulejowskim ;) [2016-05-27 13:28]