Gdzie na ryby - woda bez lodu?

/ 4 odpowiedzi

Witam w Nowym Roku 2015 :) w pierwszej kolejności życzę super brań, super rybek i ogólnie przyjemności nad wodą.

Ponieważ mam 4 dni wolnego chciałbym wybrać się gdzieś na ryby - chodzi mi głównie o spławik. Niestety w mojej okolicy praktycznie wszystko pokrywa lód, jeszcze tydzień temu łowiłem na Kanale Żerańskim, ale teraz zamarzł. Może wiecie o jakimś wolnym od lodu kawałku wody - gdziekolwiek w Polsce? Słyszałem o kanale w Połańcu może coś wiecie? Będę wdzięczny za info o jakiejkolwiek miejscówce gdzie mógłbym połowić, jutro rano chciałbym ruszyć na rybki.

Pozdrawiam

Pimik

Ja jutro mam zamiar zaatakować na odrze w Oławie, nie mam pojęcia jak sytuacja z lodem ale licze że nie zamarzło , nie ma mnie jednak w Polsce i odrę zobacze dopiero dziś w nocy. Nie popuszczę jednak i znajdę kawałek wody bez lodu choćbym miał jechać na jakiś ciepły kanał np do Szczecina;) (2015/01/01 10:44)

kon115

Możesz jechać na ciepłe kanały do Konina na pewno połowisz na spławik trzeba tylko wykupić pozwolenie. Pozdrawiam (2015/01/01 19:19)

PafcioB

Dzięki wielkie. (2015/01/01 20:30)

Merkusz

Wisła :) (2015/01/02 07:04)