Gdzie na pstrąga ?

/ 6 odpowiedzi
Witam. Są wakacje i fajnie by było się gdzieś wybrać, a że najlepiej na ryby to może połączyć przyjemne z pożytecznym i wybrać się w góry(dziewczyna powdycha powietrze czyste a ja porzucam). Stąd narzuca się moje zapytanie do ludzi którzy może już takie wyprawy zaliczyli i wiedzą co gdzie i jak. Będę wdzięczny za jakiekolwiek odpowiedzi ;)
pawelz

A moze troche inne rejony ?.
Jesli pstrag i spinning to zdecydowanie ciekawsze tereny sa wg mnie na polnocy kraju.
Ja jezdzilem do Plytnicy. Jest tam fajny motel nad dwiema rzekami (Gwda - jakies 200m i Plytnica - jakies 50m). A jesli jestes zmotoryzowany to jeszcze kilka rzek w promieniu 50 km.
Jesli ktos lubi przyrode, cisze i spokoj to zdecydowanie lepsze rozwiazanie. No i duzo czysciej niz nad zasyfionym Dunajcem. Wkolo lasy i laki. Dziewczyna odpocznie, pozbiera grzybow, jagod czy czego tam w lesie a Ty polowisz pstragow.
Ja uwielbialem te podchody pstragow w Plytnicy czy np gornej Dobrzycy. Klimat nieporownywalny z lowieniem w szerokiej gorskiej rzece. Strasznie milo wspominam lata 80-90 'te gdzie zawsze tydzien spedzalem albo w Walczu albo w Plytnicy i szwedalem sie po okolicznych rzeczkach. (2012/08/09 11:47)

poketon

a jak z opłatami na dunajcu? (2012/08/12 21:41)

kamil11269

jeżeli pan chciałby pojechać w Bieszczady to polecam tamtejszą rzekę San, ale również można by było powędkować na Zalewie solińskim (2012/08/13 08:17)

patryk200

Jak dobrze pamiętam to 50zł za dniówkę na dunajec (2012/08/13 09:40)

pawelz

Tu masz wszystko:
http://www.lowisko.home.pl/pzwnsinfo/skladki/skladki2012.pdf (2012/08/13 10:14)