Kochani, mam do Was ogromną prośbę. Od niedawna mieszkam we Wrocławiu i zapisałem się do jednego z kół wędkarskich. Nie mam bladego pojęcia o typowo karpiowych miejscach, do tej pory byłem na Odrze koło Wałów dwukrotnie i 7 razy na gliniance Kaolinka koło Strzelina. Efektów zero. Stąd moja ogromna prośba, czy ktoś mógłby polecić łowiska PZW na Dolnym Śląsku, gdzie można połowić karpie 5kg+ ? Mniejsze mnie raczej nie intetesują.
Widziałem w naszym okręgu wiele pięknych wód, np. Pod Dębami, rozlewisko Leśna Woda, Goszcz, Czernica, Stradomia, Bajkał itd., ale nigdzie na żadnym forum kompletnie nie mogę znaleźć żadnych świeżych informacji, jakby ten rejon zupełnie "umarł" od 2012 roku. Czy istnieją tu jakiekolwiek dobre miejscówki na duże karpie?
Jeżeli ktoś nie chce dzielić się wiedzą publicznie, proszę o info na priv. Jestem wędkarzem typowo sportowym, wypuszczam wszystkie złowione sztuki, więc nie musicie się obawiać, ze wyłowię Wam wszystkie ryby i rozsieję informacje po wszystkich swoich znajomych (zresztą póki co nie mam żadnego kompana do wypraw karpiowych :D).
Odległość od Wrocławia bez znaczenia.
Przy okazji - gdyby ktoś chciał zapolować na duże okazy, z chęcią się przyłączę, zawsze we dwóćh to raźniej i można łątwiej zgrać się co do nęcenia miejscówki.
Sprawdz łowisko Wilczyn Leśny. Blisko Wrocławia i można fajnie połowić. Są dwa stawy-jeden całodobowy drugi tylko w dzień. https://wedkuje.pl/l/lowisko-w-wilczynie/2077 (2017/06/27 08:23)
Plavix dzięki, słyszałem o tym łowisku, wybiorę się tam. Złowiłeś tam coś w granicach 5kg lub wyżej?
Tommy4 znam tę stronę, ale niewiele ona wnosi. Mam znacznie lepszą mapkę łowisk PZW na Dolnym Śląsku, z tym że nie o mapkę mi chodzi. W większości opisy łowisk pochodzą sprzed kilku lat, a jak wiemy sporo się na wodach PZW zmieniło. To nie są te same wody, które były 5 czy 10 lat temu, poprzez korupcję i burdel, jaki panuje w PZW.
Zapytam może jaśniej - pytam o konkretną wodę, na której ktoś łowi i może potwierdzić, że są tam duże karpie. Nie chodzi mi o miejskie legendy albo stawy komercyjne, nie chodzi mi o spis wód PZW, bo ten mam w zezwoleniu. Chodzi mi o informację na temat konkretnych zbiorników, gdzie ktoś złowił coś konkretniejszego, niż płotkę albo kilogramowego karpia.