Gdzie można powędkować na Bugu?

/ 5 odpowiedzi
Witam kolegów po fachu i mam taką sprawę. Najczęściej wedkuję na Narwi, Zalewie Zegrzyńskim,czasami na Wiśle no i na mniejszych rzekach i zbiornikach w pobliżu Mińska, a słyszałem o ciekawych i dobrych miejscach na Bugu, tylko ze nie mam pojęcia gdzie i co i jak. Interesuje mnie ryba spokojnego żeru-leszcz,płoć itp. No i oczywiście sandacz i szczupak w sezonie,raczej żywiec. Może ktoś mi coś doradzi,a nawet możemy wybrać się razem.Pojazd jest.Zgóry dziękuję za info.
sacha

Z Mińska masz niedaleko w rejon Szumina i Wywłoki gdzie oprócz rzeki są starorzecza ale w weekend są tłumy. Dalej w górę rzeki masz ok. wsi Raźny ze starą opaską kamienną.Dalej jadąc w górę rzeki przy wale po prawej masz 2 starorzecza a za wałem rzekę.Później jest Zarzetka i Wilczogęby też fajne miejsca ale dużo ludzi.Dalej od Mińska jest do Rytel,też starorzecze i rzeka.
Możesz się kopnąć trochę dalej na Bug graniczny w rejon Janowa Podlaskiego,zdecydowanie mniej ludzi ale nie możesz łowić w nocy. (2009/04/22 09:03)

przemo1980

Dzięki,ale zapomnialem napisać że akurat Wywłoke i Szumin znam.Bylem tam ze 3 razy i szkoda gadać,zero ryby,chyba że może nie znam tajemnic tej wody. (2009/04/22 10:21)

kapitanmajtus

Na wywłoce ryby są i całkiem ładne, ale jak rozmawiałem z miejscowym wędkarzem kłusole robią tam swoje. Wybieram się w tamte okolice w maju na spinning. Pozdrawiam. (2009/04/22 11:32)

sacha

Byłem jest extra,ok. Dubienki też bajka. (2009/04/22 17:55)