Gdzie łowić w Warszawie łowisko Warszawa ?
utworzono: 2012/08/01 19:17
Witam wszystkich bardzo serdecznie .
Piszecie o łowiskach pod Warszawą, a czy ktoś zna może jakieś ciekawe miejsca w samej stolicy ?
Jest J. Czerniakowskie, J. Szczęśliwickie, Kanał Żerański, Gosławski, J. w Wilanowie, stawy pod Królikarnią i oczywiście Wisła, ale co z łowieniem na opuszczonych fortach ? Fort Mokotów II, Blizne, Zbarż ?
Może ktoś ma takie miejsce na które mógł by mnie pokierować? [2012-08-01 19:17]
http://www.odyssei.com/pl/travel-article/18250.html
Ładne zdjęcia, wręcz piękne, ale czy ryba tam jest ?Też jestem ciekaw. [2012-08-01 21:11]
Witam,woda wygląda fajnie. Też jestem ciekaw czy coś tam ciekawego pływa.
[2012-08-01 22:04]
Witam wszystkich bardzo serdecznie (mam nadzieje że nie dubluje tematu).
Piszecie o łowiskach pod Warszawą, a czy ktoś zna może jakieś ciekawe miejsca w samej stolicy ?
Jest jez. Czerniakowskie, jez. Szczęśliwickie, kanał Żerański, Gosławski, jez. w Wilanowie, stawy pod Królikarnią i oczywiście Wisła, ale co z łowieniem na opuszczonych fortach ? Fort Mokotów II, Blizne, Zbarż ?
Moze ktoś ma takie miejsce na które mógł by mnie pokierować.
Czerniakowskie OK na lina i karpia - o ile sobie zanęcisz, wygrabisz i nikt ci tego nie zajmnie, co graniczy z cudem, ale efekty są nawet w dzień nęcenia . Szczęśliwice to sama drobnica zarówno drapieżnik jak i biała, ale zabawa jest. Podobnie na Kamionku, tyle, że można dobrze zjeść przy okazji. Królikarnia lipa, na fortach nie łowiłem. Wisła inna historia - zależy co chcesz łowić, na jakiej wysokości - łódka czy brzeg, wtedy odpowiem.
Pozdrawiam
[2012-08-01 22:23]
Obecnie do fortu się nie da wejść do jak widać na jednym ze zdjęć woda jest pod sufit, mocno rozrośnięta roślinność ( wczoraj wyciągnąłem z 2 kilo zielska ). Co do ryby to przedwczoraj jednemu z wędkujących tam dziadków uciekł podobno spory szczupak, a wczoraj komuś innemu złamał kij. Ja nie miałem jeszcze szczęścia się z nim zmierzyć. Przedwczoraj jak byłem na spławik to tylko mi przeganiały drobnice co podnęciłem trochę, a wczoraj dwie płotki nie większe niż 10 cm przez 3 godziny. [2012-08-02 10:15]
Witam Pomijając fakt że ostatnią rybę (bo można ja było ryba nazwać) złowiłem mając lat 14. Teraz próbuję trochę z feederem, bolonką i lekkim spinningiem raczej z nastawieniem na okonia, może małego szczupaka. Mam trochę paprochów, pare większych gumek i kilka obrotówek 0,1,2,3.We wrześniu planuje trochę aktywniej podziałać na żywca. Łowić planuje głownie z brzegu, na łódeczkę mnie nie ciągnie może dlatego że nigdzie nie czuje się lepiej niż na ziemi, nawet jeżeli stoję po kostki w błocie. [2012-08-02 10:27]
A ja mam pytanie czy łowi ktos z was na Kabatach na oczku za torami niedaleko górki Kazury???
[2012-08-02 11:49]
A ja mam pytanie czy łowi ktoś z was na Kabatach na oczku za torami niedaleko górki Kazury???
O proszę i mamy nowe miejsce. Ja na pewno nie ale chętnie spróbuje. [2012-08-03 08:50]
Masz na myśli to jeziorko przy ul. Przyczółkowej czy to przy ul Rosochatej ? [2012-08-03 08:55]
Masz na myśli to jeziorko przy ul. Przsyczólkowej czy to przy ul Rosochatej ?
Nie, to jest po stronie okolic Puławskiej a dokladnie ulica jaka mozna sie tam dostac to Moczydłowska przy odchodzacej Kretonowej.
[2012-08-03 11:25]
To jest na obrzezu lasu i jedyna mapa na ktorej widac to targeo. Przy samych torach pod uliczka Perkalowa.
[2012-08-06 14:59]
Witam!!!Czy ktoś był nad Wisłą na wysokości Dziekanowa,warto tam jechać?
[2012-08-06 15:49]
Na pewno warto pojechać na Jeziorko Łacha. Wczoraj odwiedziłem tam kumpla, sam nie łowiłem ale byłem świadkiem holu kilku przyzwoitych rybek. [2012-08-07 11:33]
Mam pytanie co do tych rybek złapanych nad Łachą. To może szczupaczki czy biała ryba? W tym roku byłem tam 2 razy i udało mi się nawet wyciągnąć takiego szczupaka 63 cm, a było to 1 maja.
[2012-08-07 12:10]
Głownie leszczyki i sumików kilka. Kolega łowił na bacik więc na szczupłego nie bardzo była szansa. Trochę drapieżnika się kręciło i ganiało drobnicę. Gratuluję ładnej rybki. [2012-08-13 12:03]
Witam.
Podepnę się pod temat. Troszkę zmodyfikuję i bardziej uściślę zadane pytanie przez autora.W związku, że jestem mieszkańcem Bemowa, praktycznie znienawidziłem wyprawy nad Zegrze i Bugo-Narew. Tamten kierunek stał się dla mnie kierunkiem wielu nieudanych wypraw.Postanowiłem poszukać czegoś ciekawszego w okolicach lewobrzeżnej części Warszawy.Interesują mnie łowiska do 100km od Wawy .
Łowisko specjalne Piorunów (Błonie) słyszałem ale niestety komercyjne [2012-08-14 12:57]
Skoro Bugo-Narew jest na nie to proponuje pojechać nad Bug w okolice Wyszkowa np. Szumin, Turzyn, Brańszczyk, albo trochę bliżej ujścia do Wisły Drogoszew, Jackowo, Kuligów, Popowo Kościelne ( tam to z milion lat nie byłem, jeszcze jako mały kajtek i wtedy woda była ładna.)
[2012-08-16 22:29]
Skoro Bugo-Narew jest na nie to proponuje pojechać nad Bug w okolice Wyszkowa np. Szumin, Turzyn, Brańsczyk, albo trochę bliżej ujścia do Wisły Drogoszew, Jackowo, Kuligów, Popowo Kościelne ( tam to z milion lat nie byłem, jeszcze jako mały kajtek i wtedy woda była ładna.)
Dodam Kamieńczyk i sławne główki. Ciężko trafić wolne.
[2012-08-20 19:20]